15 uit 5

Nadat de mannen van trainer Arjen Plessen gisteren een voetbalclinic hadden gegeven aan JO9 en JO11 en ze het goede voorbeeld mochten geven aan de jongste pupillen van onze club mochten ze het vandaag zelf weer laten zien. De clinic met afsluitende voetbalquiz was een succes, we mochten positieve reacties ontvangen van zowel de kinderen als de ouders; voor herhaling vatbaar dus. Gisteren positieve reacties, zouden deze er ook weer zijn rond de klok van 16:15 uur..?

De grote vraag vooraf was natuurlijk: kan Bergentheim haar ongeslagen status in de 3e klasse D vasthouden en kan de maximale score tot nu toe gehaald verder worden uitgebreid. De tegenstander van vandaag kwam uit Nijverdal, SVVN en ook nog ongeslagen met 2x een gelijkspel en een knappe overwinning uit bij Wilhelminaschool.

SVVN liet in de beginfase van de wedstrijd vooral het initiatief aan Bergentheim. Het merendeel van het balbezit was dus ook logischerwijs voor de groen-witte brigade. Toch was het, zeker in deze beginfase aftasten, de bal werd rustig rondgespeeld, in de openingsfase gebeurde er weinig opwindends.

Eigenlijk vanuit het niets kwam Bergentheim toch op voorsprong en niet voor de eerste keer dit seizoen waren Jeffrey Plaggenmarsch en Nick Buitenhuis hierbij betrokken, beide spelers laten zien in uitstekende vorm te verkeren zo vroeg in het seizoen. Een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant van Jeffrey kon door Nick simpel worden binnengelopen, 1-0, de wedstrijd was opengebroken, zou je denken…

Na de 1-0 kreeg Bergentheim het lastig. Te vaak werd er gekozen voor een verkeerde oplossing, te vaak werd er uit de positie gelopen. Dit resulteerde in een kantelend wedstrijdbeeld. SVVN kwam meer in balbezit, grote kansen leverde dit niet op voor de mannen uit Nijverdal. Ondanks het, in deze korte fase, matige spel van Bergentheim bleef de 1-0 voorsprong vrij simpel gehandhaafd.

Voor rust breidde Bergentheim in rap tempo de score verder uit. Nog net binnen het half uur was daar de 2-0, een identieke goal als de 0-1. De voorzet kwam nu van Martijn Pouwels vanaf de linkerkant en dit keer was het Jeffrey zelf die vanuit een moeilijke positie de bal knap raak schoot.

Voor rust gooide Bergentheim de wedstrijd definitief in het slot. Vanuit een corner was het aanvoerder Chiel-Jan Schuldink met de 3-0 en in de 45e minuut soleerde Nick Buitenhuis naar de 4-0. SVVN stelde daar 1 grote kans tegenover. Vanuit een corner kwam de bal via de vingertoppen van Karel Pullen op de deklat en caramboleerde de bal weer in het veld.

Zo zat Bergentheim, net zoals een week geleden in een luxe positie na 45 minuten spelen, 4-0!

Het grote verschil met vorige week was dat Bergentheim nu wel door bleef gaan met voetballen, goed voetbal ook! Er werd niet alleen goed voetbal op de mat gelegd, dit ging ook nog eens gepaard met prachtige goals, de één nog mooier dan de ander.

10 minuten na rust was het Nick met zijn derde van de middag. Na een foutenfestival achterin bij SVVN maakte Nick het op schitterende wijze af. Een stiftje met z’n rechter “chocoladebeen” verdween over de kansloze doelman.

Wat Nick kan, dat kan ik ook moet Martijn Pouwels gedacht hebben.2 minuten na 5-0 krulde Martijn de bal op fantastische wijze in de kruising, een prachtig doelpunt en binnen 60 minuten stond er al een score van 6-0 op de borden. Wie dacht dat de doelpuntenregen hiermee zou stoppen kwam bedrogen uit. Wederom 3 minuten later was het weer raak, weer was Nick Buitenhuis het eindstation van een strakke voorzet van Jeffrey Plaggenmarsch. In een tijdsbestek van 5 minuten 3 doelpunten, 60 minuten gespeeld, 7-0.

Dat Bergentheim daarna de teugels wat liet vieren kan logisch genoemd worden. Wel bleef de organisatie staan, er werd geen enkele kans weggegeven. Tot aan de laatste minuten bleef er de wil om elk duel te winnen, de totale controle was aanwezig.

Het slotakkoord van wederom een mooie voetbalmiddag was voor captain Chiel-Jan Schuldink. Een goede corner van Patrick werd even zo knap binnengekopt door Chiel-Jan. De uitstekend fluitende scheidsrechter Steen trok geen blessuretijd meer bij en zo konden we, net zoals gisteren, na afloop weer positieve reacties ontvangen.

Zo is na 5 wedstrijden de maximale score gehaald, doelsaldo 25-0, je kunt slechter beginnen, dat is een understatement. Wat vooral mooi om te zien is de progressie die de ploeg van Arjen Plessen wekelijks boekt, als team en ook individueel. Het voetbal wat op dit moment wordt voorgeschoteld is van een goed niveau, er staat een team met een doel.

Datzelfde team moet volgende week op bezoek bij ON uit Almelo. ON heeft tot nu toe ook nog de volle buit weten te pakken en was Bergentheim vorig jaar 2x duidelijk de baas in de competitie. Een lastige uitwedstrijd, dat is 1 ding wat zeker is. Bergentheim zal met vertrouwen afreizen naar Almelo maar is zich er zeer van bewust dat dit de wedstrijden zijn waarin je er moet staan, waarin je het echt mag laten zien.

We gaan het zien volgende week in Almelo, naast het Polman Stadion, we zien u er graag!