Bergentheim wint in matige wedstrijd

Zaterdag 19 oktober, v.v. Bergentheim – v.v. Bruchterveld.

Bergentheim begon goed aan de wedstrijd tegen Bruchterveld. Dit resulteerde in diverse kansen voor de aanvallers van Bergentheim. Nadat Martijn Pouwels een vrije kans tegen keeper Huisjes van Bruchterveld opschoot, maakte hij in de 15e minuut na goed voorbereidend werk van Nick Buitenhuis de 1-0.
Hierna kwam v.v. Bruchterveld steeds beter in de wedstrijd en begon door met name A-junior Julian Smit beter te voetballen. Dit leverde diverse kansen voor Bruchterveld op, maar Rolf Timmer speelde na zijn wedstrijd schorsing weer een goede wedstrijd. Voor de rust werd er niet meer gescoord in deze gelijk opgaande wedstrijd. Ruststand 1-0.

Bergentheim begon sterk aan de tweede helft en scoorde in de 48e minuut de 2-0. Uit een corner wist Chiel-Jan Schuldink de bal binnen te koppen. Na de 2-0 begon Bruchterveld weer beter te voetballen, terwijl er bij Bergentheim niets meer leek te lukken. In de 60e minuut werd de stand 2-1 door een doelpunt van Benjamins, waar Bruchterveld daar voor nog een vrije kans miste. Met een bal tegen de lat zat het Bruchterveld niet mee. Chiel-Jan Schuldink kreeg in de tweede helft een gele kaart van de uitstekend leidende scheidsrechter. Bruchterveld dat in de slotfase meer risico ging nemen verwaarloosde het verdedigen en kreeg in de 73e en 80e minuut twee doelpunten van Ronnie Hakkers om de oren. Na nog een paar gemiste kansen wist Bruchterveld in de 90e minuut de 4-2 te maken door een eigen doelpunt van Chiel-Jan Schuldink.

Een wat geflatteerde uitslag voor v.v. Bergentheim, Bruchterveld had zeker een punt verdiend.
Zaterdag 26 oktober speelt Bergentheim weer thuis en wel tegen Wilhelminaschool. Aanvang: 14:30.