3 op rij voor Bergentheim

Na twee wedstrijden zonder een wedstrijdverslag van ons eerste elftal kunt u nu weer lezen hoe “we” ervoor staan. Als we kort terugblikken op de voorgaande 2 wedstrijden kunnen we tot een simpele conclusie komen: de start was uitstekend en dat is de laatste seizoenen wel eens anders geweest. De openingswedstrijd werd keurig met 0-3 gewonnen bij DES Nijverdal, een lastige tegenstander maar de overwinning was dik verdiend. Dit kreeg de week erop een vervolg thuis tegen RKSV uit Rijssen, 5-0. Ter info: vorig jaar verloren we uit bij DES en speelden we gelijk thuis tegen RKSV… Ook kan ik me niet herinneren dat we de competitie met twee overwinningen op rij zijn gestart met een overwinning en dan ook nog eens met de doelcijfers 8 voor en 0 tegen, een luxe.

Met deze 6 punten trokken “we” gisteren richting Hengelo voor de uitwedstrijd tegen Juliana ’32. Juliana won haar eerste wedstrijd met 2-0 thuis tegen Drienerlo en verloor vorige week tegen 10 man van Kloosterhaar, 4-2. Dat Juliana uit zou zijn op revanche t.o.v. vorige week was dus duidelijk.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld van Juliana, het hoofdveld (met gewoon gras) mocht helaas niet worden bespeeld.

De wedstrijd zelf… De omstandigheden waren lastig: een hard veld, wind en een goed georganiseerde tegenstander zorgden voor een moeizame eerste helft. Juliana stond telkens goed georganiseerd waardoor het erg lastig was om tot goede aanvallen te komen. De kansen in de eerste helft waren dan ook zeer schaars, voor beide teams. Martijn Pouwels was in de eerste helft nog het dichts bij de 0-1. Na een vrije trap van Ronnie was Martijn er als de kippen bij om de rebound te benutten. In plaats van de doelnetten te laten bollen werden helaas alleen vangnetten getest door Martijn. Juliana stelde daar 1 grote mogelijkheid tegenover. 1 op 1 met Karel stuitte de aanvaller van Juliana op de benen van Karel. Zo werd de ruststand bereikt met een 0-0 stand, weinig kansen en moeizaam voetbal.

In de tweede helft koos Bergentheim voor een opportunistische speelwijze: niet meer via een geduldige opbouw de opening proberen te zoeken maar meer kiezen voor de lange bal en van daaruit Juliana onder druk zetten. Deze keus loonde zich uiteindelijk. Een lange bal van Michiel Mannessen kwam panklaar aan bij Jeffrey Plaggenmarsch. Jeffrey leverde een perfecte voorzet op maat af en natuurlijk was het Nick Buitenhuis die weer eens op de juiste plek stond en de 0-1 tegen de touwen schoot, de wedstrijd was opengebroken.
Juliana probeerde het wel de tweede helft maar Bergentheim was heer en meester en de baas in elke linie. Er werd als team gestreden en gevochten en de 0-2 was dan ook een logisch vervolg. Uit een cornerbal van Nick Buitenhuis was het Martijn Pouwels die nu wel de juiste netten liet bollen, 0-2, de wedstrijd min of meer beslist.

De wedstrijd werd definitief in het slot gegooid door wederom een doelpunt van Martijn Pouwels. Een knappe actie van de linkerkant bekroonde Martijn met een evenzo knap schot in de lange hoek, keeper kansloos, 0-3.
Wederom boekte Bergentheim een overwinning, een overwinning op een moeilijk bespeelbaar veld tegen een goed georganiseerde tegenstander. Bergentheim speelde als een team, een team met plezier en een team wat vocht voor elkaar.
De eerste drie wedstrijden leverden 9 punten op, 11 goals voor, 0 tegen. Na drie wedstrijden gaat Bergentheim aan kop van de 3e klasse D, ook dat is enkele jaren geleden dat we dat konden zeggen, al levert dat voor nu natuurlijk nog helemaal niets op…
Volgende week speelt Bergentheim thuis op Sportpark Moscou tegen Achilles uit Enschede, aanvang 14:30 uur.
We zien u graag volgende week langs de zijlijn staan.