4 op een rij!

Onder leiding van Dhr. Elia werd er om 19:00 afgetrapt. Bergentheim begon de wedstrijd met een kleine wijziging. Martijn Pouwels verscheen in het doel na afmeldingen van Marco Weij en Gerjan Scholten, die hoogstwaarschijnlijk zijn eerste biertje al achter de kiezen had in verband met diens verjaardag.

Zoals bij de meeste wedstrijden startte Bergentheim voorzichtig en liet het initiatief aan de tegenstander. Na wat slordigheden in de eerste paar minuten kregen we grip op de wedstrijd en kwamen we er een aantal keer gevaarlijk uit. Het leverde flink wat gevaar op voor het doel van Gramsbergen maar grote kansen leverde het nog niet op, zodoende hielden de heren uit Gramsbergen stand. Tegen de verhouding in leek Gramsbergen zelfs op een 0-1 voorsprong te komen, ware het niet dat naast de scheidsrechter, ook geen enkele speler van Gramsbergen in de gaten had dat de bal daadwerkelijk de lijn was gepasseerd en via de aandraaischroef van het doel terug het veld in kwam.

In de tegenstoot ontving Pascal Plaggenmarsch de bal, gaf hem mee aan Patrick Potgieter, die speelde zijn directe tegenstander voorbij en passeerde de keeper van Gramsbergen met een schuifertje in de verre hoek, 1-0 na 6 minuten spelen. Bergentheim bleef de aanval zoeken en kwam kort na de 1-0 ook op een 2-0 voorsprong. Robert Bril ging een één-twee aan met Nick Buitenhuis waarna hij de bal onberispelijk hard binnen schoot. Bergentheim liet hierna de teugels wat vieren waardoor Gramsbergen een aantal mogelijkheden kreeg die door Nick, Jan en de goed keepende Martijn onschadelijk werden gemaakt.

Het duurde tot de 18e minuut voordat er weer gejuicht kon worden. Aan deze 3-0 ging een aanval over meerdere schijven vooraf waarna de doelman van Gramsbergen kansloos bleek op het schot van Jeffry Plaggenmarsch. Na dit doelpunt ging het snel en Bergentheim kwam ook vrij snel op een 4-0 voorsprong via Patrick. Bergentheim speelde goed en de spelers wisten elkaar goed te vinden, Jeffry (met een weergaloze stift) en Patrick zorgden voor een zeer comfortabele 6-0 ruststand.

De tweede helft was aan de kant van Bergentheim een stuk minder, want als je gaat rusten met 6-0 en de tweede helft gelijk speelt met 3-3(!) gaat er ergens iets niet goed.

Na de 7-0 van Patrick lieten we met elkaar de teugels vieren en was de organisatie volledig verdwenen, wat resulteerde in de 7-1. Dat Gramsbergen hierna niet op 7-2 en 7-3 kwam had het aan zichzelf te danken. Robert bood een speler van Gramsbergen nog een gigantische mogelijkheid, door de bal via de bal panklaar te leggen voor de instormende aanvaller, maar deze kans op circa 10 centimeter van het doel werd knap gemist.

Jeffry zorgde vervolgens voor de 8-1 waarna Gramsbergen nog iets terug deed door een hoge voorzet middels een geweldige volley tot doelpunt de promoveren, 8-2. De 9-2 van Patrick was voor de statistieken, evenals de 9-3, want de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Onder het genot van een biertje, aangeboden door de in eerste instantie afwezige Marco werd de wedstrijd nabesproken en waren we het er allemaal over eens dat de tweede helft zeer slordig was. Desondanks zijn de drie punten weer binnen en dat betekend dat er nog geen puntverlies is geleden. Aan ons de taak om dit vol te houden, te beginnen over twee weken tegen het 2e zaalteam van SCD ’83. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Balk in Balkbrug om 21:00 uur.

Tot over twee weken!