Alcoholbeleid v.v. Bergentheim

Enkele jaren geleden is de nieuwe wet ingetreden met betrekking tot de verkoop en gebruik van alcohol. Door de wijziging in deze Drank- en Horecawet worden ook sportverenigingen strenger gecontroleerd.

Volgens deze wet mag er geen alcohol verkocht worden aan personen onder de 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd kunnen barmedewerkers vragen om een ID-bewijs, welke vervolgens ook getoond moet worden. Kan er op aanvraag geen ID-bewijs getoond worden dan mag de barmedewerker geen alcohol verkopen. Ook is het niet toegestaan om als volwassene alcohol te kopen en door te geven aan iemand die nog geen 18 jaar is.

Controles worden uitgevoerd door de Gemeente Hardenberg. Voetbalvereniging Bergentheim kan o.a. een flinke boete krijgen als een blijkt dat er alcohol is verkocht aan personen onder de 18 jaar of aan hen is doorgegeven of doorverkocht.

We willen iedereen vragen om zich te houden aan deze wet. Daardoor ontlasten we onze barmedewerkers en kunnen sancties door de Gemeente Hardenberg worden voorkomen.

We rekenen op jullie medewerking.

Bestuur v.v. Bergentheim