Avereest VR1 - Bergentheim VR2 (02-12-2017)

Vandaag stond in alle vroegte de wedstrijd tegen Avereest VR1 op het programma. Dankzij dit vroege tijdstip en de gevoelstemperatuur van -38  ͦC voelden sommige lichaamsdelen eerder als ijspegels dan als wat het hoort te zijn. Voor de creatievelingen onder ons valt dit vast wel in te vullen.

Om 11 uur mocht er dan worden afgetrapt tegen de nummer 8. Wij staan op dit moment 3e, maar hierdoor mochten wij ze zeker niet onderschatten. Toch gingen wij bijzonder goed van start. Na nog geen 2 minuten te hebben gespeeld kon Kirsten vanaf de rechterkant de bal voorgeven op Lotte die deze d.m.v. een sliding binnen gleed. 0-1! Krap aan 5 minuten later kon Lieke vrij eenvoudig de bal binnenschieten doordat ze slecht werd verdedigd, 0-2! Na in totaal 20 minuten gespeeld te hebben kregen wij een vrije trap mee op een gunstige plek enkele meters buiten de 16. Kirsten wist het zo te laten lijken dat ze de bal voor zou schieten, maar schoot de bal keurig in één keer binnen, 0-3! Daar waar wij dachten dat dit een moeilijke pot zou worden, begon dit toch meer te lijken op een doelpuntenfestijn. Maar helaas.. niets was minder waar. Avereest kwam terug en wist tot 2 keer toe vrij eenvoudig de verdediging te passeren en de bal binnen te schieten. Hierdoor kwam de teller na 40 minuten spelen op 2-3 te staan. Dit zorgde voor meer spanning in de wedstrijd, en legde de druk er aardig op. Gelukkig was daar Lieke die hier verandering in bracht. Door middel van een prachtige volley schoot ze de bal over de verdediging en de keeper heen, waarna de bal in de goal belandde. Een wereldgoal, championsleague-waardig. Dit bracht de score op 2-4. Zo, we konden weer ‘rustig’ adem halen. Maar die rust was helaas van korte duur. Kelly Otten, onze nieuwe aanwinst van dit seizoen, exclusief overgevlogen vanuit het verre Hardenberg, dacht de bal die door Avereest voor werd gegeven weg te koppen. Helaas kwam de bal verkeerd op haar hoofd terecht en vloog hierdoor strak in onze eigen kruising. Keeper Chiara had hier zo snel geen antwoord op en hierdoor kwam de stand vlak voor rust op 3-4. Met een dubbel gevoel de rust in dus.

Dit dubbele gevoel werd al gauw weggenomen door trainer Bert, omdat wij absoluut niet de mindere waren vandaag. We moesten en zouden hier weggaan met de 3 punten, koste wat kost. Met een goed gevoel begonnen we dan ook aan de 2e helft. We waren aardig op dreef en kregen kans na kans. Maar het geluk hadden we op dat moment niet aan onze zijde, ze vlogen er niet in. Toch kwam Lieke met de bevrijdende 3-5 na 70 minuten gevoetbald te hebben. Deze waren we hard nodig, hierdoor speelden we met iets meer rust in onze koppies. Toch slaagde Avereest erin om ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd de 4-5 binnen te schieten. Dit zou ons toch niet overkomen? Eerst met 0-3 voor staan, en vervolgens met 5-5 het veld aflopen? Bert zag dit ook niet gebeuren, en stelde Lieke als extra verdediger op. Hierdoor stond onze verdediging als een muur en werd er met het hele team gevochten om Avereest de gelijkmaker niet te laten scoren. Heel wat slidings, harde duels en een aantal hartverzakkingen later was daar toch eindelijk het laatste fluitsignaal wat voor veel opluchting zorgde. 4-5 gewonnen, deze hadden we in the pocket! Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning. Hierdoor zijn wij een plekje gestegen, we staan (met 1 wedstrijd minder) nu op de 2e plaats! Een wedstrijd die werd gewonnen op wilskracht en conditie, zijn die ellendige conditietrainingen toch nog ergens goed voor! Veel rust hebben we niet, want volgende week mogen we om half 1 thuis aantreden tegen de nr. 4 Den Ham. Ook dit zal geen makkelijke pot worden, vanaf nu moeten we (zoals Bert al zei) elke wedstrijd als een finale zien, mochten we kans willen maken op het kampioenschap. Hier gaan we dan ook zonder twijfel voor!!

-Beckie

Topscorers: