Bergenheim wint derby in en tegen Kloosterhaar.

Onder goede omstandigheden trad Bergentheim aan tegen buurdorp Kloosterhaar op het mooie sportpark de Polderhoek.
Bergentheim begon zoals het wou beginnen, namelijk de druk er vol op. Dit resulteerde al snel in een levensgrote kans die helaas niet verzilverd werd, maar rakelings over het doel ging. Bergentheim hield het eerste kwartier de overhand, maar helaas was vaak de laatste pass of steekbal net niet goed genoeg om het echt in een kans om te zetten. Kloosterhaar werd enkele malen dreigend vanaf hun snelle linksbuiten Twan Boshove die veelvuldig gezocht werd vanuit het goed voetballende middenveld.
Licht tegen de verhouding in kwam Kloosterhaar ook op voorsprong. Vanaf de rechterkant kon de bal simpel voorgebracht worden en kwam de bal in “de 5 meter” en sprong de linksbuiten net iets hoger waardoor hij de 1-0 in de touwen kopte. Bergentheim liet zich na deze domper niet van de wijs brengen en ging gewoon door zoals ze begonnen waren. Kloosterhaar werd overal onder druk gezet zodat ze niet aan het voetballen kwamen. Al gauw kwam Bergentheim langszij, een goede vrije trap van Ronnie Hakkers kon niet goed verwerkt worden door de keeper van Kloosterhaar en Nick Buitenhuis was er als de kippen bij om de afvallende bal van dichtbij in te tikken, 1-1 na een klein kwartier voetballen. Ook hierna hield Bergentheim licht de overhand en creëerde het een aantal goede kansen maar wist het niet de zo fel begeerde voorsprong te pakken. Maar ook Kloosterhaar liet zich niet onbetuigd, andermaal was Twan Boshove de Bergentheimer defensie te snel af maar kwam de inlopende Stan Ravenhorst net tekort om de goede voorzet tot een doelpunt te promoveren. Na een goed halfuur moest Kloosterhaar noodgedwongen wisselen, Mark Boshove moest het veld verlaten na een kopstoot in een luchtduel met Niek Nijenhuis. Dit leek Bergentheim een klein voordeel te geven want hierna kon Rob Wevers vaak weggestuurd worden over de linkerkant. Helaas voor Bergentheim konden zowel Ronnie Hakkers als Nick Buitenhuis niet profiteren van 2 voorzetten waardoor de ruststand 1-1 was.

In de 2e helft een ander spelbeeld, Kloosterhaar zette Bergentheim vroeger onder druk en Bergentheim werd veelvuldig gedwongen de lange bal te hanteren. Kloosterhaar had voetballend het overwicht maar wist weinig tot niets te creëren. Bergentheim daarentegen bleef wel kansen creëren via snelle counters. Na ongeveer 55 minuten spelen komt Bergentheim dan toch op voorsprong. Na een korte corner gooide Jasper v. Opijnen de bal prima voor en was het Chiel Jan Schuldink die de 1-2 binnenkopte. Hierna ontspon zich een wedstrijd, -met de nadruk op strijd- waarin Bergentheim achteruit werd gedwongen door Kloosterhaar. Maar wat Kloosterhaar ook probeerde, Bergentheim gaf niets weg. Niets? Jawel, 1 levensgrote kans voor een volledig vrijstaande aanvaller die de bal in 1 keer op doel wou schieten vanaf zo’n 12 meter, daar waar hij alle tijd had om de bal nog rustig aan te nemen. Gelukkig voor Bergentheim ging de bal niet op doel, maar werd hij over geschoten. Het was Bergentheim die al lang de bevrijdende 1-3 en 1-4 had moeten maken na een aantal goede uitbraken om zo de spanning volledig weg te nemen. Maar een 2 tegen 1 situatie en een 3 tegen 1 situatie werden om zeep geholpen waardoor het spannend bleef tot het einde. Beide teams leken leeg te zijn naarmate het eindsignaal naderde waardoor er behalve de spanning de laatste minuten niet meer veel te genieten viel. Na een aantal minuten blessuretijd blies de goed leidende scheidsrechter Everlo voor het einde waardoor Bergentheim met de 3 punten aan de haal ging en zo in puntenaantal op gelijke hoogte kwam met Kloosterhaar. Een terechte overwinning die eigenlijk hoger uit had moeten vallen, maar ach, wie maalt daar nog om.

Volgende week speelt Bergentheim thuis tegen Juliana ’32. Aftrap 14.30, Sportpark Moscou.