Bergentheim 4 tegen Bergentheim 6

Wie afgelopen zaterdag rond 14:15 uur het sportpark op liep zou haast denken dat het eerste elftal een belangrijke wedstrijd of een derby speelde. Rookbommen, filmploegen, live verslag op de radio. Maar niets was minder waar want er stond een ware 'Banthumse' derby op het programma. Ook wel de derby der promillages genoemd. Het 4e en het 6e stonden tegen over elkaar op het kunstgras. Niet om een vriendschappelijk oefenpotje te spelen, nee het was een 'echt' potje voor drie keiharde punten. Punten welke beide teams hard nodig zijn want na 2 wedstrijden stond het 4e op 1 punt en het 6e nog op 0.

Buiten deze drie punten stond er natuurlijk veel meer op het spel. Want beide teams hebben door de jaren heen een ware transformatie door gemaakt. Want waar twee jaar geleden het grootste gedeelte nog samen speelde in het 4e elftal, zijn wij twee jaar verder en ook hebben wij er als vereniging twee elftallen bij. En zitten de spelers die destijds in het 4e spelen nu verdeeld over 4, 5 & 6. En je wil natuurlijk niet verliezen van je vroegere teamgenoten, familieleden of vrienden. Een ware prestigestrijd dus op het kunstgrasveld.

Nadat de rookdampen van de rookbommen opgetrokken waren mocht pupil van de week Leon Veneman de aftrap nemen en proberen te scoren bij Lars Timmer. Als een volleerd spits plaatste hij de bal in de lange hoek, keeper volstrekt kansloos! Als dit een voorteken was voor deze middag dan werd het publiek op zijn wenken bediend.

Na deze 'goal' kon dan eindelijk de wedstrijd echt beginnen. En mocht Tomas Gort aftrappen voor het begin van deze wedstrijd. Het 4e probeerde de bal te laten rond gaan en zo min mogelijk de lange bal te gebruiken, maar werd compleet overrompeld door het 6e en vast gezet op eigen helft. Hier hadden ze bij het 4e niet opgerekend en stonden het eerste kwartier ook onder volle druk van het 6e. Hierdoor slopen er zo her en der ook foutjes in. Waren het de zenuwen? Of was iedereen onder de indruk van het druk zetten van het 6e? Dit resulteerde ook al vrij snel in de wedstrijd in een slappe terugspeelbal van Jurgen op Hans. Hans pakte deze bal in de handen en kon scheidsrechter René Schonewille ook niets anders dan een indirecte vrije bal toe te kennen. Jacco & Berry gingen samen bij de bal staan, Berry legde hem klaar voor Jacco en deze schoot de bal richting het doel, de bal ging via de vingertoppen van Hans over. Je zou denken dat het 4e wakker was, maar niets was minder waar en het 6e ging door waar het gebleven was en het 4e kwam er niet echt uit. Na 10 minuten dé kans op de 0-1 voor het 6e maar Tom Waaijman tikte de bal via de lat over het doel van Hans. Tot aan de drinkpauze halverwege de eerste helft bleef het 6e de bovenliggende partij en kreeg het ook nog een aantal kleine kansjes om op voorsprong te komen.

De drinkpauze kwam als geroepen voor de mannen van het 4e. Hierin konden ff de koppies weer op scherp gezet worden en proberen de organisatie weer op orde te krijgen. Dit gebeurde dan ook, want het 4e werd na de drinkpauze sterker en kon onder de druk van het 6e uit voetballen. Na een klein half uur spelen gaat de bal van het midden van het veld vanaf Tomas Gort naar de zijkant naar Lennart, hij geeft de bal iets te vaart mee waardoor de bal bij Lars in de 5 meter valt. Hij bokst de bal weg richting de rand van de 16. Hier draait Richard goed zijn lichaam er in en schermt de bal af. Hij legt deze klaar voor de inlopende Tomas en deze kan vanaf een meter of 25 de bal in de lange hoek drukken! 1-0 voor het 4e elftal. Direct vanaf de aftrap krijgt het 6e direct de kans om langszij te komen maar Tom schiet de bal vanaf randje 16 over de goal. Vlak voor de rust krijg het 4e nog een corner aan de rechterkant van het veld, deze word door Tomas op doel gekopt. Gelukkig voor het 6e staat Bram ten Brinke goed opgesteld bij de eerste paal om de bal van de lijn halen. Niet veel later fluit René ook voor de rust.

Met rust dus een 1-0 rust stand voor het 4e, waar het zeker wel 1-2/1-3 moest staan voor het 6e. Het 4e mag zeker niet klagen met deze ruststand maar was in het 2e gedeelte van de eerste helft wel sterker. Het 6e zal balen van de gemiste kansen, na een goede start zakte het later wat weg, maar er is tot nu toe nog niks verloren en het kan de tweede helft nog alle kanten op voor beide elftallen.

Wie na de rust hoopte dat er in het zelfde tempo door gevoetbald werd kwam helaas bedrogen uit. Door het (voor ons doen) hoge tempo en de kracht die in het duel gelegd was, hadden de meesten al snel de tong op de schoenen liggen. Dit resulteerde na ruim een uur spelen ook in een dubbele kramp aanval bij Dennis. Hij ging met kramp in beide kuiten naar het gras toe en moest zich laten vervangen. Gebeurde de tweede helft dan helemaal niks? Ja dat zeker wel. Het 4e kreeg na een kleine 70 minuten spelen een penalty na een handsbal van Mark ten Brinke welke de bal knullig op zijn arm kreeg in de 16 meter. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Jeroen Jans waardoor het 4e op 2-0 voorsprong kwam. Direct hierna claimden de spelers van het 6e een penalty maar René wees deze claim weg. Na de 2-0 en het niet krijgen van de penalty was het verzet van het 6e ook gebroken en werd de wedstrijd na 90 minuten afgeblazen door René.

Hierna werd er nog lange tijd nagepraat over de wedstrijd in de kantine onder het genot van een flesje bier tijdens het advertentiespel. Het was qua voetbal geen hoogstaande wedstrijd, maar iedereen was het er over eens dat wij met elkaar er een mooie dag er van gemaakt hebben en een leuk potje gevoetbald hebben! De return staat gepland op 18 mei en wij hopen dan op weer zoveel belangstelling van het publiek als afgelopen zaterdag. Want zo vaak spelen wij niet voor (veel) publiek.

Bekijk hieronder een sfeer impressie van de wedstrijd: