Bergentheim blijft steken op 2-2 tegen OZC

Nadat de “kruitdampen” waren opgetrokken op Sportpark “Moscou”, konden we niet anders dan tot de conclusie komen dat Bergentheim met het gelijkspel van 2-2 tegen OZC (Ommen) in een behoorlijk lastig pakket terecht was gekomen (later meer). De 2-2 was misschien wel verdiend, want als er deze middag toch één ploeg was die eventueel recht had op de overwinning was het toch eigenlijk wel OZC.

Bergentheim begon fel aan de wedstrijd ondanks dat het drukkend warm was en het eerste kwartier was dan ook voor Bergentheim. Grote kansen werden er niet echt gecreëerd maar Bergentheim was in ieder geval dreigender. De wederom goed spelende Dennis Plaggenmarsch liep zich het snot voor de ogen om steeds maar weer de vrije ruimte te vinden. De overige spelers hadden daar helaas wat meer moeite mee. OZC nam geleidelijk het initiatief over en werd sterker, zonder dat OZC overigens ook geen echte grote kansen creëerde. Bergentheim snakte eigenlijk naar het rustsignaal, want er zat geen enkele lijn meer in het spel van Bergentheim en was spelbeeld meer “op hoop van de zegen…”
Die “zegen” kreeg Bergentheim in de blessuretijd. Jasper van Opijnen ging goed door op de rechterflank en gaf een uitstekende voorzet. Nick Buitenhuis stond op de juiste plek en tekende de 1-0 aan, de boomlange verdedigers van OZC verbouwereerd achterlatend….

Een absolute opsteker dus voor de mannen van Arjen Plessen. De goed leidende scheidsrechter stuurde vervolgens beide ploegen gelijk naar de kleedkamer: rust. Enigszins beduusd zochten we een weg, tussen het wederom vele publiek (ca. 400), naar de kantine. De o zo gehoopte voorsprong was er, maar het tot nu getoonde spel van Bergentheim was zeker geen zekerheid voor de 2e helft.

Na rust werd het spelbeeld wel beter en OZC ging op jacht naar de gelijkmaker die er helaas voor Bergentheim al vrij snel kwam in de 56 min. Uit een goede voorzet stond de 2,5 meter lange Floris Buitenhuis (geen familie) helemaal vrij en zijn kopbal verdween in de lange hoek achter Karel Pullen 1-1. Bergentheim kon dus weer opnieuw beginnen. Beide ploegen waren wat meer aan elkaar gewaagd, zonder dat er overigens groots werd gespeeld. De enigszins verraste voorsprong kwam er dan toch gelukkig opnieuw. De snelle Rob Wevers gaf wederom een perfecte voorzet en weer liet Nick Buitenhuis de eerder genoemde verdedigers verbouwereerd achter en tikte keurig de 2-1 binnen in de 64 min. Nu vasthouden was het credo, zodat we pas volgende week zaterdag naar AVW’66 in Westervoort hoefden af te reizen, met de wetenschap dat Bergentheim dan nog alles in eigen hand zou hebben m.b.t. de eventuele promotie naar de 2e klasse. Het liep helaas anders want in de 78 min. viel de terechte gelijkmaker 2-2. Uit een goede voorzet kwam Frank Kuiper goed voor zijn man en gaf Karel Pullen, wederom met een kopbal, het nakijken. In de resterende minuten probeerde Bergentheim er nog alles aan te doen om de winst te forceren, maar mocht tegelijk blij zijn dat in de tegenaanvallen door OZC niet werd gescoord want tot twee keer toe werd de lat boven Karel Pullen nog getest.

De verplichte strafschoppenserie werd gewonnen door Bergentheim 4-3

Waarvan akte en groet’n Henk

Lastig Pakket
Bergentheim moet dus door het gelijke spel a.s. dinsdagavond 31 mei om 19.30 uur aantreden tegen AVW’66 uit Westervoort (blijft nog steeds 109 km en de reistijd is ca. 1 uur en 20 minuten). Ongeacht de uitslag speelt AVW zaterdag 4 juni uit en tegen OZC in Ommen. Mocht Bergentheim dinsdagavond winnen, dan is AVW gelijk uitgeschakeld (kunnen nl. dan nog max. 3 punten behalen) en zit dus OZC op het vinkentouw. OZC weet dan precies wat ze moeten doen en gaat AVW voor Jan met de korte achternaam a.s. zaterdag naar Ommen.

Uiteraard is het nog lang niet zover, want het moge duidelijk zijn wanneer Bergentheim as dinsdag verliest in Westervoort dan kan Bergentheim de eventuele promotie op zijn buik schrijven. Echter bij een gelijkspel ligt alles nog open voor alle drie ploegen.
Dat het lastig zal worden a.s. dinsdagavond tegen AVW moge duidelijk zijn, echter nogmaals alles ligt nog open. De selectie en Technische Staf hoopt dat alle trouwe supporters van Bergentheim hun ploeg nog eenmaal dit seizoen massaal zullen ondersteunen a.s. dinsdagavond in Westervoort.

Wie dinsdagavond mee wil met de spelersbus kan zich opgeven bij leider Arnoud Veurink (06 – 20 56 46 34). Doe dit z.s.m. want er zijn nog beperkte plaatsen beschikbaar. Vertrek spelersbus 16.30 uur vanaf ons fraaie Sportpark