Bergentheim boekt derde zege op rij.

Op een zonovergoten sportpark Moscou trad Bergentheim aan tegen Juliana ’32 uit Hengelo.
Een ploeg die haar laatste 2 wedstrijden had verloren en dus koste wat kost de 3 punten mee zou willen nemen uit Bergentheim om zo weg te blijven uit de onderste regionen. Bergentheim daarentegen had behoudens haar 1e competitiestrijd de stijgende lijn te pakken met 2 opeenvolgende overwinningen. Een derde zou zeer op haar plaats zijn om zo bovenin mee te blijven draaien.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Bergentheim. Al na 1 minuut had Bergentheim op 1-0 moeten komen, maar helaas miste Rob Wevers het doel, daar waar ook nog 2 spelers vrij voor het doel stonden. Maar Bergentheim ging door, zette Juliana ’32 telkens onder druk en creëerde kans na kans. Maar zoals al eerder in het nog prille seizoen wou de bal er niet in. Paal, paal, lat en nogmaals de paal stonden de zo verdiende openingstreffer in de weg. Het percentage balbezit zal zo’n 70 procent geweest zijn in het voordeel van Bergentheim. Net toen het leek dat Juliana ’32 de eerste storm (van zo’n 30 minuten) had overleefd was het Ronnie Hakkers die attent reageerde op een prima voorzet van Jeffry Plaggenmarsch. Beheerst schoot hij de bal onder de keeper door nadat de voorzet niet of nauwelijks door anderen was beroerd. Deze voorsprong zou verlossend moeten werken, maar daarentegen werd Bergentheim slordiger en slordiger. Het gaf Juliana ’32 de hoop dat er wat te halen viel, terwijl het eigenlijk al met 3 of 4 nul had moeten rusten.

Na de rust ging Bergentheim, met de ingevallen Erik Schutte voor de geblesseerde Chiel Jan Schuldink, door waar het de 1e helft mee geëindigd was. Nauwelijks werden er nog kansen gecreëerd. Ook Juliana ’32 kon geen potten breken en creëerde weinig tot niets. 1 maal werd het gevaarlijk, doordat de rechtsbuiten goed anticipeerde op een lange pass van achteruit en zo alleen schuin op het doel van Karel Pullen afkwam. Maar zijn schot ging zowel naast als over, daar waar hij misschien de bal voor had moeten geven op 1 van de 2 vrijstaande medespelers. Trainer Arjen Plessen probeerde met vers bloed nog de beslissende 2-0 te realiseren en bracht debutant Corné Roelofs voor Jeffry Plaggenmarsch. 10 minuten voor tijd viel dan ook de 2-0. Na goed voorbereidend werk van Ronnie Hakkers kon Nick Buitenhuis simpel binnentikken. Direct hierna had Bergentheim nog geluk dat een goede kopbal maar rakelings over de lat ging. Ook Bergentheim creëerde nog wat kansjes, waaronder een goed schot van de goed debuterende Corné Roelofs maar verder dan 2-0 kwam men niet. Scheidsrechter Hulsmeijers blies voor het einde van de wedstrijd en eigenlijk was iedereen het wel met elkaar eens dat alleen het eerste half uur goed was en dat het daarna “niet bijzonder was om naar te kijken”.

Maar, -eind goed, al goed- blijft Bergentheim bovenin meedoen, houd Karel Pullen voor het eerst ‘de 0’en heeft het met Corné Roelofs weer een nieuwe debutant. Volgende week treed Bergentheim op sportpark de Ossenkoppelerhoek aan Tegen Oranje Nassau Almelo, aanvang 15.00. Wij hopen dan weer op een flinke steun van het Bergentheim publiek.