Bergentheim boekt eenvoudige overwinning.

Nadat Bergentheim vorige week de smaak van het winnen weer had geproefd thuis tegen Wilhelminaschool (3-1) stond nu de uitwedstrijd tegen de studenten van Drienerlo op het programma. Elk jaar is het weer een leuk “uitje” richting Enschede tegen een tegenstander waar Bergentheim enkel en alleen overwinningen tegen had behaald in het verleden. Een prachtig cliché luidt echter: “ resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”.

Trainer Arjen Plessen moest het vandaag doen zonder 3 basisspelers van de week ervoor: Nick Buitenhuis lag ziek op bed en Mark de Bruin zat, als 14e man met een lichte blessure op de reservebank. Zij werden vervangen door Martijn Pouwels en Jasper van Opijnen, later in het verslag meer over deze twee spelers. Gerrit Willems was vandaag de vervanger van Michiel Mannessen. Ooit zei een oud-trainer eens: “ voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven” en dit was zeker van toepassing op de afwezigheid van Michiel. Afgelopen vrijdag mochten Michiel en Eliza de trotse ouders worden van een zoon, Ties! Michiel en Eliza, ook vanaf deze plek van harte gefeliciteerd en veel geluk gewenst. Wie weet gaat Ties zijn vader achterna als speler van Bergentheim 1, als chauffeur, student of misschien wel stiekem als cabaretier…

De vervangers, Martijn, Jasper en Gerrit speelden allen een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen de studenten uit “Enschede”. Dat niet alle studenten geboren en getogen Enschedeeers waren bleek al snel in het veld. Er werd gecommuniceerd in het Nederlands, Duits en Engels, een internationaal gezelschap met zelfs een international van Aruba in de basis. Toch kon dit internationale gezelschap vandaag weinig tot geen weerstand bieden tegen een goed spelend Bergentheim.

Het begin was nog rommelig met veel balverlies en wellicht wennen aan het gladde/snelle kunstgrasveld. Dit had natuurlijk te maken met het feit dat de temperatuur beneden 0 lag; het veld voelde glad aan en her en der een glijpartij en zelfs prachtige struikelpartijen waren hiervan het gevolg.

Bergentheim was heer en meester deze middag en er werden diverse goede mogelijkheden gecreëerd. Binnen 5 minuten sloeg Bergentheim twee keer toe. “ Good old” Ronnie Hakkers opende de score voor Bergentheim met een geplaatst schot en 5 minuten later verdubbelde Gert-Jan Merjenburgh de score door een goede voorzet van Rob Wevers binnen te lopen.

Drienerlo stelde hier niets tegenover, Bergentheim was vrijwel de gehele eerste helft in balbezit. Vlak voor rust werd het ook nog 0-3. Jasper van Opijnen kwam door vanuit het middenveld en bekroonde een prima aanval met een fantastische lob over de doelman. De scheidsrechter van dienst vond het meteen een prima slot van de eerste helft.

De tweede helft gaf eigenlijk een identiek beeld. Bergentheim begon weer wat slordig zonder dat Drienerlo hiervan kon profiteren. Sterker nog, 5 minuten na rust gooide Jefrrey Plaggenmarsch de wedstrijd definitief in het slot. In een 1:1 duel was Jeffrey de slimste en met een mooie lob verdween de bal met een boog over de doelman, 0-4.

De wedstrijd “ kabbelde” zo door tot het einde, het niveau werd er niet beter op, de kou werd steeds meer voelbaar. Martijn Pouwels tekende in de 70e minuut nog voor de 0-5, een echte spitsengoal, een beloning voor een sterke wedstrijd.

De laatste 20 minuten was het vooral wachten op het eindsignaal en zorgen dat er weer een “clean sheet” kon worden genoteerd. In deze laatste 20 minuten gebeurde er weinig meer.

Bergentheim beleefde dus een uiterst eenvoudige middag en is geen moment in de problemen geweest. Dat zowel Quick ‘ 20 als Oranje Nassau deze middag wel punten lieten liggen was een onverwacht een mooi bericht. De achterstand op Oranje Nassau is 3 punten en op het verrassend goed presterende SVVN 2 punten.

De komende twee wedstrijden voor de winterstop zijn derby’s van het eerste uur. Aanstaande zaterdag ontvangt Bergentheim onze buren uit Kloosterhaar en de week erop sluit Bergentheim het jaar 2017 af op het Westerpark tegen Mariënberg.

Voor Bergentheim is het zaak de winterstop met een goed gevoel in te gaan en de aansluiting met de bovenste ploegen te houden.

Tot aanstaande zaterdag, 14:30 uur op ons Sportpark Moscou.