Bergentheim boekt weer ruime overwinning

Helaas voor Bergentheim wordt een competitie niet op doelsaldo, maar op punten beslist waardoor Bergentheim nog steeds de 3e positie op de ranglijst bezet. Bergentheim heeft een achterstand van 3 punten op koploper, en tevens de volgende tegenstander, Voorwaarts. ON Almelo heeft met 24 punten uit 10 wedstrijden net een puntje minder en bezet zo de 2e plaats op de ranglijst. Er is nu echt sprake van een duidelijke top 3, gezien het gat van 6 punten naar nummer 4 Mariënberg. Bergentheims laatste 2 opponenten sluiten de ranglijst af en verkeren al in een vroeg stadium in “degradatienood” gezien het gat van 6 punten naar nummer 12 Rijssen Vooruit.

Dan de wedstrijd. Uitslag 7-1, kat in bakkie zou je zeggen… Maar zo soepel ging het, met name de eerst helft, bepaald niet. Ondanks dat Bergentheim het overwicht had, en binnen 10 minuten al 2 grote kansen om zeep had geholpen, was het spel nog niet echt om over naar huis te schrijven. Veelvuldig verkeerde keuzes, foute inspeelpasses en misschien wat gemakzucht waren daar debet aan. Verwacht was dat Lemele massaal in zou zakken om zo een grote uitslag te voorkomen, maar niets was minder waar. Wanneer het kon werd de Bergentheimer defensie onder druk gezet om zo een fout af te dwingen en toch stiekem op voorsprong te komen. Gelukkig voor Bergentheim ging het niet fout maar werd hen het spel wel lastig gemaakt. Slordigheden en foute keuzes deden de rest, waardoor het voor Bergentheim een stroperig begin van de wedstrijd werd. Gelukkig voor Bergentheim was het Gert-Jan Merjenburgh die na zo’n 25 minuten, vanaf een meter of 20, de bal via het been van een Lemeler-verdediger tussen de palen en achter de doelman schoot, 1-0. Een last zou van de Bergentheim spelers af moeten vallen, maar het spel werd er niet beter op. Ondanks dat Lemele niet of nauwelijks gevaarlijk werd hoefde de bal maar 1 keer goed te vallen of de stand was weer gelijk… Zo kabbelde de eerste helft verder en net op het moment dat je denkt om met 1-0 te gaan rusten slalomt Ronnie hakkers op fabuleuze wijze door de Lemeler-defensie om vervolgens de bal onberispelijk in de bovenhoek te jagen, 0-2! Dat is toch lekkerder de rust in gaan.

De 2e helft hetzelfde beeld, alleen nu kwamen ballen wel aan, werden wel de juiste keuzes gemaakt en was na 60 minuten het Lemeler-verzet wel gebroken. Toen had aanvoerder Chiel Jan Schuldink namelijk de 3-0 binnengekopt en speelde Bergentheim gewoon goed. Lemele kwam niet of nauwelijks onder de druk uit, wat zich onder andere uitte in een stuk of 5 corners binnen 10 minuten. Bij 1 van deze corners schoot Niek Nijenhuis de afvallende bal kiezelhard in de verre hoek, 4-0. Bergentheim ging door, om zo weer een grote score neer te zetten. Dat lukte ook. Na goed voorbereidend werk van Rob Wevers schoot Nick Buitenhuis de bal bij de 1e paal achter de doelman, 5-0. Dezelfde Rob Wevers maakte nog geen 5 minuten later het volgende doelpunt. Na een goede actie ging hij binnendoor en schoot hij met zijn sterke rechterbeen de bal achter de doelman, 6-0. Zo’n 5 minuten voor tijd was het Nick die wederom wist te scoren. Alleen op de doelman af faalde hij niet, 7-0. Uiteraard was de grootste scherpte er bij de meesten wel af, waardoor Lemele ook nog wist te scoren. Nouja, Lemele had hier wel de hulp van Bergentheim bij nodig omdat het uiteindelijk de ingevallen Ron ten Brinke was die doelman Karel Pullen verschalkte. Karel, die voor zover het me nog heugt maar 1 bal tussen de palen heeft gehad, was kansloos op deze inzet waardoor de eindstand 7-1 werd.

Zo vijzelde Bergentheim het vertrouwen nog een beetje op en zal het met vertrouwen, richting de clash tegen Voorwaarts, naar Westerhaar reizen. Voordat het zover is oefent Bergentheim volgende week eerst tegen 2e klasser OZC uit Ommen. Daarna zal het vizier volledig gericht zijn op de belangrijke maar zeker nog niet beslissende wedstrijd tegen Voorwaarts!!