Bergentheim geeft het jammerlijk weg..

Bergentheim heeft zichzelf afgelopen zaterdag een enorm slechte dienst bewezen door een 0-2 voorsprong met rust uit handen te geven tegen buurman Mariënberg. Bovendien speelde het, net als vorige week, bijzonder zwak waardoor het eigenlijk ook geen aanspraak mocht maken op de 3 punten. Het hoogtepunt van deze middag vond dan ook al plaats voordat scheidsrechter Rikhof ook maar 1 keer op zijn fluit had geblazen. Het was namelijk de middag van Rick Scholten. Rik is groot supporter van Bergentheim en lijdt aan de ziekte Osteogenesis Imperfecta. Hij werd deze middag in het zonnetje gezet door de Bultje Foundation. Terwijl beide elftallen hem op stonden te wachten werd hij per helikopter ingevlogen. Na een aantal mooie toespraken en dito cadeaus nam Rik uit eindelijk zelf nog het woord. Zijn toespraak maakte veel indruk op menigeen.

Dan weer terug naar de wedstrijd. Bergentheim nam meteen het initiatief zonder kansen te creëren. Mariënberg loerde vooral op foutjes van Bergentheim en die kwamen er. Een korte terugspeelbal van Niek Nijenhuis werd slecht verwerkt door doelman Karel Pullen waardoor de eerste grote kans voor Mariënberg was. Gelukkig voor Bergentheim werd de kans om zeep geholpen. Bergentheim zelf speelde matig. Er werd slecht gebruik gemaakt van de geboden ruimtes en veel foute inspeelpasses en foute keuzes maakten het spel er al niet beter op. Dat Rob Wevers tot 2 keer toe zijn man passeerde en de bal vrij voor kon geven was het enige ‘gevaar’ dat Bergentheim kon stichten. De eerste goedlopende aanval was wel meteen kassa voor Bergentheim. Een goede combinatie tussen Nick Buitenhuis en Mark de Bruin werd door laatstgenoemde prima afgewerkt waardoor Bergentheim na zo’n 25 minuten met 0-1 aan de leiding gaat. Het spel daarentegen blijft onverminderd slordig, getuige de 2e korte terugspeelbal. Ditmaal is het Maarten ten Brinke die de bal veel te zacht terug speelt op Karel. Deze word omspeeld door de snelle Rolf Hofsink, maar deze schiet vanuit een lastige hoek de bal via de 1e paal voorlangs. Bergentheim komt maar niet in zijn spel terwijl Mariënberg zo mogelijk nog minder speelt. Zo is het een wedstrijd van een bedenkelijk niveau waarbij Mariënberg met enkele stevige tackles het randje opzoekt. De manier waarop de 0-2 valt vlak voor rust is dan ook typerend voor het spelbeeld. Een vrije trap van de zijkanten van Gert Jan Merjenburgh werd door alles en iedereen gemist waardoor doelman Brinks volledig verrast werd en de bal zo in het doel stuiterde, 0-2. Verder gebeurde er niet veel waardoor dit ook de ruststand was. Dus ondanks het slechte spel toch een vrij comfortabele voorsprong voor Bergentheim.

De tweede helft in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. Bergentheim met het meeste balbezit en Marienberg dat afwacht. De eerste kans is ook voor Bergentheim maar Brinks reageert katachtig op een van richting veranderde kopbal. Dit is, behoudens een vrije trap na zo’n 70 minuten, ook zo ongeveer het enige wapenfeit van Bergentheim in de 2e helft. Met het slordige spel speelde het Mariënberg meer en meer in de kaart. Vrijwel niemand haalde zijn gebruikelijke niveau deze middag en veelvuldig balverlies leidde dan ook steeds vaker tot kansen voor Mariënberg. Zo hield Karel de bal te lang bij zich en liet hij zich de bal ontfutselen. Dat Plaggenmarsch de bal voorlangs schoot was gelukkig voor Bergentheim. Niet veel later is er dan toch de aansluitingstreffer. Een matige doeltrap van Karel valt op de borst bij Lotterman. Deze vind Hofsink en zijn inzet gaat via de vingertoppen van Karel het doel in, 1-2. Dit had Bergentheim toch echt wakker moeten schudden, maar niets was minder waar.. Mariënberg geloofde er weer in en probeerde met lange ballen gevaarlijk te worden. Dit lukte ook. Nadat Michiel Mannessen een bal verkeerd inschatte kon Hofsink vrij op Karel af. Dat hij dermate gehinderd en naar beneden werd getrokken door Maarten ontging de scheidsrechter tot grote verbazing van alle Mariënbergers. Een rode kaart en strafschop waren wellicht op zijn plaats geweest, maar Bergentheim kroop door het oog van de naald. Vlak voor tijd viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Na weer een lange bal viel de bal voor de voeten van Plaggenmarsch die vanaf zo’n 20 meter verwoestend uithaalde en de bal achter de verbouwereerde Karel schoot. Met nog 5 minuten te gaan proberen beide teams nog voor de volle buit te gaan. Mariënberg is nog het dichtstbij, maar Karel voorkomt nog meer schade. Dat na het laatste fluitsignaal zowel Mariënberg als Bergentheim teleurgesteld is, is wel begrijpelijk. Voor Bergentheim omdat het een voorsprong uit handen geeft en titelaspiraties voorlopig in de ijskast kunnen. Voor Mariënberg is er de teleurstelling dat het gezien de kansenverhouding wellicht meer had verdiend.

Uiteindelijk, na alles afgewogen te hebben is een gelijkspel de juiste uitslag. Het niveau van deze wedstrijd was namelijk dermate laag dat geen van beide teams na zo’n vertoning de 3 punten verdient. Zo verspeelt Bergentheim zijn toch al geringe titelkansen en moet het zich voorlopig richten op behoud van de 3e positie en lijkt een 2e plaats en nacompetitie het hoogst haalbare. Volgende week is er een prima kans op revanche na 2 slechte wedstrijden achter en wel tegen nummer 2 ON Almelo. De vorige ontmoeting werd een 3-1 overwinning voor ON Almelo. Voor Bergentheim dus genoeg redenen om vol voor de overwinning te gaan!

Hieronder nog een kleine sfeerimpressie van de wedstrijd en het overhandigen van de wedstrijdbal door Rick Scholten: