Bergentheim komt goed uit de winterstop!

Na enkele weken van kou en sneeuw en de daarbij horende onzekerheid van wel of geen wedstrijd of training ging het dan afgelopen zaterdag weer om het echie.. Voor trainers en spelers spannend om te zien of iedereen klaar is voor de tweede helft van het seizoen in 3D. Na slechts 2 (gewonnen) oefenwedstrijden en enkele trainingen moest er toch weer aangetreden worden tegen SVVN uit Nijverdal. SVVN heeft de punten hard nodig in de strijd tegen het ontlopen van de nacompetitie voor degradatie, terwijl Bergentheim zich geen enkele misstap kan veroorloven om bovenin mee te blijven doen voor het kampioenschap.

Bergentheim begon meteen goed aan de wedstrijd en speelde in een hoog tempo. SVVN werd waar mogelijk onder druk gezet en al gauw stond de 0-1 op het bord. Het was Rob Wevers die het eindstation was van een goedlopende aanval. Bergentheim ging door en gaf SVVN geen enkele ruimte en speelde met name het eerste half uur echt prima! Er werden veel kansen gecreëerd en in de 21e minuut was het Nick Buitenhuis die een goede voorzet van de goed spelende Rob prima binnenknikte, 0-2. Vervolgens nam Bergentheim iets gas terug maar bleef het desondanks wel de bovenliggende partij. 1 Keer werd SVVN gevaarlijk. Een goede steekbal zette een lopende middenvelder alleen voor doelman Karel Pullen. Gelukkig voor Karel en Bergentheim bracht de doelpaal redding. Op slag van rust had Ronnie Hakkers de 0-3 op zijn schoen maar zijn inzet, na goed voorbereidend werk van Nick, belandde hard op de keeper die er zelf weinig weet van had. Zo zochten beide teams de kleedkamer op met een 0-2 tussenstand..

De 2e helft was amper onderweg of Bergentheim gooide het duel op slot. Ondanks dat SVVN een vrije trap kreeg na 47 minuten lag de bal na 47 minuten en 20 seconden aan de andere kant in het net. De verkregen vrije trap werd onderschept door Michiel Mannessen die de bal bij Ronnie inleverde. Ronnie stuurde op zijn beurt Rob weg en zijn voorzet was op maat en zodoende voor Nick een koud kunstje om er 0-3 van te maken.. Dit was de beslissing in de wedstrijd en eigenlijk had scheidsrechter Beltman net zo goed meteen af kunnen fluiten. Het spel werd er niet veel beter op; Bergentheim geloofde het wel en SVVN was niet bij machte om een vuist te maken of kansen te creëren.. Na een uur spelen werd Rob nog maar eens in stelling gebracht en brengt hij de 0-4 op het scorebord. De wedstrijd kabbelt voort en Bergentheim krijgt, zonder goed te spelen, nog talrijke kansen maar laat na om er (weer) een monsterscore van te maken. Slechts 1 keer treft Bergentheim nog het doel. Een mooie stift van Ronnie word nog van de lijn gekopt, maar de terugkerende bal word, wederom door Ronnie, hard binnengekopt, 0-5. Goed 10 minuten later, en enkele 100% kansen verder fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd die eigenlijk geen moment echt spannend was. Daarvoor was deze middag het krachtsverschil te groot.

Zo doet Bergentheim nog steeds (een beetje) mee voor de titel, maar maken ook ON Almelo en Voorwaarts geen fout waardoor het verschil tussen hen gelijk blijft. Voorwaarts gaat nog steeds aan de leiding, en ON Almelo en Bergentheim volgen op respectievelijk 1 en 6 punten.. Volgende week speelt Bergentheim tegen Kloosterhaar. Deze onvervalste “van Royensderby” werd in de heenronde gewonnen door Bergentheim met 1-2. Kloosterhaar zal dus revanche willen en graag verhuizen naar de bovenkant van de (grote) middenmoot in 3D. Wanneer de weergoden ons deze week gunstig gezind zijn trappen we volgende week om 14.30 af op sportpark Moscou!