Bergentheim krijgt te weinig

Bergentheim is in de eerste wedstrijd van de nacometitie tegen SVI tegen een even onnodige als onterechte nederlaag aangelopen. SVI was na 90 minuten de gelukkigste en ging met een 1-2 uitslag weer richting Zwolle. Bergentheim heeft echter nog zeker kans, aangezien de wedstrijd aantoonde dat men zeker niet onder hoeft te doen voor SVI.

De wedstrijd was nog geen minuut onderweg of Bergentheim had al op 1-0 kunnen komen. Rob Wevers gaf de bal goed voor vanaf links, maar Jeffry Plaggenmarsch kon net zijn voet niet goed achter de bal krijgen waardoor hij de bal van dichtbij over het doel schoot. SVI was meteen gewaarschuwd. Bergentheim was scherp en won bijna al zijn duels, maar speelde bovenal goed voetbal. De bal ging in hoog tempo van voet naar voet en SVI kon niet veel meer doen als tegenhouden. Bergentheim kreeg ook kansjes, maar wist ze jammerlijk genoeg niet om te zetten in doelpunten. Zo kon Rob vrij doorlopen naar de doelman, maar koos hij voor een voorzet waarbij Nick Buitenhuis buitenspel stond. Helaas voor Bergentheim kwamen enkele voorzetten van de zijkanten net niet goed aan om tot afronden te komen. Echter na weer eens een voorzet van Jeffry was daar Nick die goed voor zijn man kwam en de bal dermate beroerde dat deze in de verre hoek binnen viel, 1-0. Vlak hiervoor was SVI nog gevaarlijk geweest met een goed genomen vrije trap, maar Karel Pullen kon de bal nog ternauwernood uit de bovenhoek tikken. Na zo’n half uur spelen verloor Bergentheim beetje bij beetje de grip op de wedstrijd en kwam SVI voetballend wat beter onder de druk uit. Dit resulteerde in 2 aanvallen over rechts waarbij de goede voorzetten net niet beroerd werden. Helaas voor Bergentheim viel vlak voor rust de gelijkmaker. Bergentheim had teveel mensen voor de bal en SVI kon na dom balverlies zo het middenveld oversteken. Een boogbal kwam zo uiteindelijk bij spits Beimers die Karel omspeelde en koeltjes binnenwerkte, 1-1. Vanuit Bergentheims oogpunt compleet onnodig en zelfs naïef omdat men de 1-0 voorsprong vast had moeten houden.

De 2e helft ging meer gelijk op. De ene fase was SVI de bovenliggende partij, de andere fase was het weer Bergentheim. Met name de openingsfase van de 2e helft was voor SVI. Bergentheim werd iets eerder onder druk gezet en in tegenstelling tot de eerste helft kwam men er voetballend minder goed onderuit. Hierdoor werd er een aantal keer gevaarlijk balverlies geleden. Gelukkig wist SVI hier niet van te profiteren en kreeg het geen noemenswaardige kansen. Ook Bergentheim wist niet vaak gevaarlijk te worden. Counters werden niet goed uitgespeeld waardoor eventueel gevaar achterwege bleef. Na zo’n kwartier spelen in de 2e helft kreeg Bergentheim wel weer de controle, maar zoals eerder gezegd bleven grote kansen uit. Eigenlijk leek het duel gewoon in een gelijkspel te eindigen ondanks dat beide teams wel op zoek waren naar nog een treffer. Verdedigend hadden beide ploegen het aardig op de rit waardoor kansen schaars waren. Echter had Bergentheim 10 minuten voor tijd dubbel pech. Eerst kreeg Bergentheim volkomen onterecht een vrije trap tegen vlak buiten de 16. Dat de vrije trap uiteindelijk via de schouder van Jasper van Opijnen compleet de ander kant op ging en zo het doel in ging was zo mogelijk nog vervelender, 1-2. Het was een behoorlijke domper voor Bergentheim want het had zelf meer aanspraak op een voorsprong, maar helaas levert goed voetballen niet perse punten op. Bergentheim probeerde er nog een slotoffensief uit te persen en kreeg via Chiel Jan Schuldink nog bijna loon naar werken, maar hij kwam helaas net te kort om de voorzet bij de eerste paal binnen te koppen. Bergentheim probeerde het nog met enkele lange ballen, maar dit leverde helaas niets op. De scheidsrechter besloot aan het eind van de wedstrijd nog enkele kaarten uit te delen en dit leverde 2 minuten voor tijd nog een tweede gele kaart en dus rood op voor een verdediger van SVI. Helaas was voor Bergentheim de tijd te kort om nog te kunnen profiteren van de numerieke meerderheid. SVI kreeg zelfs nog 1 levensgrote kans na een snel genomen vrije trap. Ineens was het 3 tegen 1 voor SVI, maar de rechtsbuiten gaf de bal zo matig voor dat Michiel Mannessen de bal rustig aan kon nemen en wegwerken. Zo eindigde de wedstrijd in 1-2 en zal Bergentheim dinsdag andermaal vol aan de bak moeten. Hopelijk weet Bergentheim haar goede spel deze wedstrijd beter te belonen zodat ze uiteindelijk door zullen stoten naar de volgende ronde waarin ze hoogstwaarschijnlijk OZC zullen treffen. OZC won namelijk met 0-3 bij Oene en staat zo al met anderhalve been in de volgende ronde. Maar zoals gezegd zal Bergentheim dan wel eerst met SVI af moeten rekenen. Dat het mogelijk is, heeft Bergentheim zeker laten zien, maar het zal zeker niet makkelijk worden.

Videobeelden/samenvatting van de wedstrijd