Bergentheim krijgt te weinig

Bergentheim is afgelopen zaterdag tegen een onterechte nederlaag aangelopen tegen koploper
Voorwaarts. De koploper uit Westerhaar was de meest gelukkige deze middag en heeft, met nog 2 wedstrijden te gaan, nog steeds 4 punten voorsprong op nummer 2 ON Almelo. Bergentheim moet nog vol aan de bak om de 3e plaats vast te houden, want door de nederlaag is Wilhelminaschool Bergentheim genaderd tot 2 punten. Medeachtervolger DES zal waarschijnlijk ook op 2 punten komen, maar hun wedstrijd tegen Rijssen Vooruit werd na een klein half uur definitief gestaakt. Dit gebeurde bij een 3-0 voorsprong voor DES.

Onder zo ongeveer de eerste lentestralen van dit jaar begonnen Bergentheim en Voorwaarts aan hun 24e competitieduel van het seizoen. Bij een nederlaag van ON Almelo kon Voorwaarts, wanneer het zelf ook zou winnen, al kampioen worden van 3D. Zo ver wou Bergentheim het niet laten komen en dus ontspon zich vanaf minuut 1 een vermakelijk duel. Meteen werd duidelijk dat Voorwaarts Bergentheim niet wilde laten voetballen want de opbouw werd al vroeg verstoord. Voorwaarts probeerde zodoende in de duels te komen, hetgeen ze goed beheersen met fysiek sterke spelers. Maar ondanks het verstoren kwam Bergentheim toch een aantal keren goed onder de druk uit. De eerste grote kans was dan ook voor Bergentheim. Rob Wevers kwam gevaarlijk de 16 in en haalde vanaf een meter of 12 hard uit. Helaas zag hij de geheel vrijstaande Patrick Potgieter over het hoofd want anders had Bergentheim waarschijnlijk al vroeg op voorsprong gestaan. Maar ook Voorwaarts werd gevaarlijk. Harms trok de bal voor vanaf de linkerkant, maar Karel Pullen wist de daaropvolgende inzet te keren. Ook in de rebound kwam hij als winnaar uit de strijd. Niet veel later was de beurt weer aan Bergentheim. Een voorzet vanaf links werd ineens op de pantoffel genomen door Jeffry Plaggenmarsch, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Later kreeg ook Voorwaarts weer wat kleine kansjes, maar Karel hoefde verder niet meer in actie te komen. Zo gingen beide teams rusten met een 0-0 tussenstand. Bergentheim was voetballend wellicht iets beter, en kreeg ook de twee grootste kansen, maar helaas voor Bergentheim werden deze niet verzilverd. Maar ook Voorwaarts was zeker dreigend geweest, echter had Karel een vrij rustige eerste helft.

Hoe anders begon de 2e helft. Bergentheim begon niet scherp genoeg en tegen Voorwaarts blijkt dit dodelijk. Bij de eerste de beste kans was het namelijk Gert Dogger die een afgemeten voorzet onhoudbaar achter Karel knikte, 0-1. Slordig balverlies op het middenveld leidde een snelle uitbraak in en dan sta je ineens achter… De hierop volgende 10 minuten leek Bergentheim rijp voor de slacht. Gelukkig kwam Karel als winnaar uit de strijd bij een 1-tegen-1 situatie met Jordy Harms, terwijl diezelfde Harms een teenlengte tekort kwam om de bal bij de 2e paal binnen te tikken. Bergentheim kroop door het oog van de naald en nam in de loop van de 2e helft zelfs weer het initiatief. Bergentheim drong aan, maar wist maar moeilijk een gaatje te vinden in de defensie. Rob Wevers snelde nog een aantal keer langs zijn directe tegenstander, maar helaas kwamen zijn voorzetten net niet aan of was de bezetting voor het doel niet goed. Het laatste kwartier kon Voorwaarts niet anders dan tegenhouden en Bergentheim zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Zo werd Chiel Jan Schuldink veelvuldig mee naar voren gestuurd en bijna resulteerde dit in de gelijkmaker. Hij kreeg de bal namelijk ineens voor zijn voeten op een meter of 10 van het doel, maar het schot ging via een van de vele Voorwaarts-benen net weer naast. Heel kort hierna een bijna identieke situatie, maar nu was het Ronnie Hakkers die de bal net niet tegen de touwen wist te schieten. Zo was het vooral een gebrek aan een beetje geluk, want anders was Bergentheim zeker naast Voorwaarts gekomen. Helaas floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd, want een doelpunt hing zeker in de lucht. Zo verloor Bergentheim voor de 2e keer dit seizoen van Voorwaarts, hoewel het door een groen-witte bril gezien, tot twee keer toe een gelijkopgaande strijd was geweest.

Voorwaarts neemt zodoende een voorschot op de titel en wie uiteindelijk bovenaan staat heeft het natuurlijk gewoon verdiend! Bergentheim daarentegen zal nog vol aan de bak moeten om een plaats in de nacompetitie veilig te stellen. Volgende week zullen er 3 punten gehaald moeten worden tegen Drienerlo. Daarna volgt nog er nog 1 competitiewedstrijd tegen Rijssen Vooruit. Nog 2 keer vol aan de bak om zo het seizoen nog af te sluiten met het welbekende “toetje”..