Bergentheim maakt het onnodig spannend

Bergentheim is bezig aan een sterke serie. De laatste drie wedstrijden tegen ploegen uit de top 4 leverden de maximale score op: 9 uit 3. Het voetbal was niet altijd “ je van het” maar de punten tellen en deze bleven allemaal in het bezit van de groen-witte formatie van trainer Arjen Plessen.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen ASV Aadorp op het programma. De heenwedstrijd in Aadorp was een wedstrijd waarin Bergentheim vooral tegen zichzelf voetbalde: veel kansen werden destijds niet benut, de 1-1 eindstand zorgde destijds voor duur puntverlies. De ploeg uit Aadorp draait als promovendus keurig mee zo onderaan in de middenmoot. Voor Bergentheim rest er eigenlijk maar 1 opdracht, zowel vandaag als in de resterende wedstrijden: alles winnen. Alleen dan lijkt er nog een kleine mogelijkheid op een eventuele titel te blijven bestaan.

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor Bergentheim. Op het moeilijk bespeelbare veld werden er in de eerste 10 minuten diverse mogelijkheden gecreëerd om de score te openen. De 1 en 2-0 hadden al op het scorebord moeten staan na 10 minuten spelen. Maar de bal viel niet tussen de palen in het netje zodat ASV de start van de wedstrijd zonder kleerscheuren wist door te komen. Het spelbeeld was rommelig, mede doordat, zoals al eerder geschreven, het veld zeer lastig te bespelen was. Bergentheim was duidelijk de betere vanmiddag maar het was ASV wat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Een diepe bal op de rechtsbuiten werd keurig afgelegd en geheel vrijstaand kon Enes Aknipar van randje 16 de bal beheerst in het zijnetje schieten, 0-1, volkomen onverdiend, wel de realiteit.

Lang kon ASV niet genieten van deze voorsprong. Michiel Mannessen besloot om met de bal aan de voet op avontuur te gaan. Dit avontuur eindigde met een prachtige assist op Ronnie Hakkers en oog in oog met de doelman rondde hij beheerst af. Binnen 1 minuut was de achterstand teniet gedaan. Dit was tevens het sein voor Bergentheim om door te drukken en de wedstrijd voor rust nog op slot te gooien.

Zonder echt groots te voetballen bleven er volop mogelijkheden ontstaan. Het vizier stond niet altijd op scherp maar in de 30e minuut was daar dan toch de terechte voorsprong. Jeffrey Plaggenmarsch was de ver uit zijn doel komende doelman te snel en te slim af en bediende Ronnie Hakkers op maat, de 2-1 was vervolgens een oud kunstje voor de man die dit seizoen alle posities in de as inmiddels heeft bekleed.

Voor rust leek de definitieve beslissing te vallen, wederom was het Michiel Mannessen die aan de basis stond van een doelpunt. Een prachtig boogballetje met “gevoel” viel achter de Aadorpse defensie bij de vrijstaande Martijn Pouwels. Ook hij faalde niet 1:1 met de doelman en tekende voor de 3-1, wedstrijd beslist zou je zeggen… 3-1 was ook de stand waarmee beide teams de kleedkamers opzochten.

10 minuten na rust was iedereen het erover eens, binnen en buiten het veld: Rob Wevers schoot de 4-1 binnen, het was nu zaak de wedstrijd lekker uit te spelen, de punten waren immers binnen. Echter, het liep toch een klein beetje anders. Deze gedachte zorgde wellicht

ook voor enige gemakzucht bij Bergentheim. Vele kansen op de 5-1 werden gemist. Alles kwam wel voorbij: naast, over, reddingen van de doelman of te lang/te mooi doorgaan in de 16-meter, het leverde geen 5e treffer op.

Het was ASV wat de spanning weer enigszins terugbracht. Een afgeslagen hoekschop werd vanaf ca. 10 meter hard binnengeschoten door een mengeling van spelers, 4-2. ASV putte duidelijk hoop uit deze treffer en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Dat de 4-3 zag je wellicht aankomen maar was toch ook niet de verdienste van ASV. Een keurige kopbal terug van Michiel Mannessen werd totaal verkeerd ingeschat door doelman Pullen. De aanval liep door met als resultaat een vrije trap op de rand van de 16. Deze vrije trap werd benut door ASV. Door een, laten we het houden op een misverstand tussen aanvoerder Schuldink en doelman Pullen, vloog de bal kinderlijk eenvoudig binnen, een totaal onnodig doelpunt, voorafgaand aan de vrije bal en de vrije bal zelf.

Het werd dus toch nog spannend in het laatste kwartier. Gelukkig was ASV niet bij machte om nog echt grote kansen meer te creëren. Enkel een geplaatst schot richting bovenhoek leverde enigszins gevaar op, het schot was echter te zacht om doel te treffen.

Dat Bergentheim vandaag won was dik verdiend. Na de 4-1 hadden de groen-witten moeten uitlopen naar een veel ruimere score. Dit werd nagelaten en door laconiek en niet scherp te zijn werd de spanning volop teruggebracht. De punten bleven gelukkig op Sportpark Moscou en zo won Bergentheim voor de 4e keer op rij. Dat Oranje Nassau vandaag punten liet liggen bij buurman Kloosterhaar (1-1) was een extra welkome verrassing. Het verschil is nu nog “maar” 2 punten in het voordeel van ON, al hebben ze nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Toch is de spanning in de 3e klasse D weer een klein beetje toegenomen. Nog 7 wedstrijden, nog 21 punten te verdelen…

Volgende week zaterdag speelt Bergentheim tegen RKSV uit Rijssen, aanvang 14:30 uur.