Bergentheim morst dure punten

Bergentheim is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om hun zegereeks van 5 competitiewedstrijden op rij voort te zetten. In een zeer matig duel wist tegenstander RKSV Bergentheim op een 1-1 gelijkspel te houden. Zo mist Bergentheim, nadat het sinds vorige week weer volledig meedeed om de titel, nu weer de aansluiting met Voorwaarts. Het gelijkspel werd nog meer teleurstellend omdat nummer 2 ON Almelo met 3-1 onderuit ging bij Wilhelminaschool. Zo liet Bergentheim dus na om de 2e plaats om de ranglijst over te nemen.

Ondanks dat Bergentheim van tevoren gewaarschuwd was dat het, na de 1-10 overwinning in het heenduel, niet te makkelijk over dit duel moest denken, begon Bergenheim niet al te best aan de wedstrijd. RKSV liet zich ver inzakken en Bergentheim had niet de rust en finesse in het spel om door deze verdedigende linie heen te breken en creëerde dan ook niet zo veel kansen als dat het had gehoopt. RKSV loerde vooral op balverlies van Bergentheim om dan snel met lange ballen de snelle voorwaartsen aan het werk te zetten. Overigens werden ook zij niet echt gevaarlijk voor het doel van Bergentheim. Na zo’n 20 minuten werd Rob Wevers met een goede steekbal vrij voor de keeper gezet. Hij probeerde de doelman uit te spelen waar een tikkie breed op de geheel vrijstaande Jeffry Plaggenmarsch wellicht een betere optie was geweest. Na een half uur spelen een identiek moment. Deze keer word Nick Buitenhuis goed bediend. Zijn schot uit de draai word gekeerd door de keeper en komt weer voor de voeten van Nick. Dat hij nu weer kiest voor het schot in plaats van de volledig vrijstaande Chiel Jan Schuldink blijkt achteraf doodzonde. Kom je namelijk op voorsprong tegen zulke verdedigende tegenstanders dan zullen ze hun verdedigende houding toch wat aan moeten passen waardoor er veel meer ruimte komt om kansen te creëren. Dat Chiel Jan een afvallende bal na een corner net niet door een mengeling van benen kreeg was al even jammer. RKSV was op haar beurt ook nog 1 maal gevaarlijk geweest, maar het schot vanaf zo’n 16 meter kon ternauwernood door Karel Pullen gekeerd worden. Dat Karel vlak voor rust opzichtig in de fout ging was dan ook doodzonde. Zijn uittrap belandde in de voeten van de rechtsbuiten die de bal afspeelde naar de spits. Deze vond op zijn beurt de linksbuiten die de bal via de vingertoppen van Karel in het doel schoot, 0-1. Een behoorlijke domper zo vlak voor rust.

De 2e helft een iets beter en scherper Bergentheim al was het nog steeds niet al te best. Veel verkeerde keuzes en verkeerde inspeelpasses waren hier debet aan. Het was niet dat er met de pet naar werd gegooid, maar het leek zo’n middag te worden waarop het gewoon totaal niet wil lukken om lekker in de wedstrijd te komen. Dit had ook zeker met de tegenstander te maken, die veelvuldig het tempo uit de wedstrijd te halen. Maar geef een ploeg die vecht tegen degradatie eens ongelijk… Dat Jasper van Opijnen na een kleine 70 minuten bij een van de eerste kansjes raakschoot was dan ook een enorme opluchting, 1-1. Verder was Bergentheim tot dan toe alleen gevaarlijk geweest met schoten van buiten de 16. Met name Gert Jan Merjenburgh probeerde het een paar keer, maar zijn schoten misten net precisie. Bergentheim zou na deze gelijkmaker wat meer vertrouwen moeten krijgen, maar dat was aan het spel niet af te zien. Het bleef onverminderd slordig en er werd niet of nauwelijks wat gecreeerd. Vaak probeerde Bergentheim het met hoge ballen vanaf de zijkanten in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen maar helaas voor Bergentheim bleef een treffer uit, ondanks dat Bergentheim al ongeveer de gehele 2e helft met 4 aanvallers speelde. Zo kabbelde de wedstrijd richting het einde en kreeg Nick nog 1 uitgelezen mogelijkheid om een voorzet binnen te koppen, maar helaas ging ook deze bal er niet in. Na goed 95 minuten blies de goed leidende scheidsrechter voor het einde en droop Bergentheim teleurgesteld af. RKSV daarentegen kon logischerwijs niets anders dan tevreden zijn met het binnengehaalde punt.

Zo was het een teleurstellende middag voor iedereen die Bergentheim een warm hart toedraagt. Puntverlies tegen RKSV was niet iets waar rekening mee gehouden was, na de ruime overwinning eerder dit seizoen. Wellicht dat dit voor Bergentheim de valkuil is geweest. Het is te hopen dat deze wedstrijd een goede les is geweest voor de rest van dit seizoen. Het kampioenschap is na deze zeperd in ieder geval weer wat verder weg al is Bergentheim nog zeker niet kansloos. Volgende week speelt Bergentheim de heuse “Kanaalderby” in en tegen Mariënberg. Bergentheim zal dan zeker uit een ander vaatje moeten tappen om wel tot een goed resultaat te komen. We hopen wederom weer op brede steun van het Bergentheimer-publiek op sportpark Westerpark in Marienberg, aftrap 14.30 uur.