Bergentheim op alle fronten afgetroefd

Het affiche vooraf was duidelijk: een echte topper in de 3e klasse D. 2 ongeslagen teams, ON Almelo en VV Bergentheim, beide de volle buit tot nu toe. ON 12 uit 4, Bergentheim 15 uit 5. Beide teams stonden dus met veel zelfvertrouwen aan de aftrap, 15:00 uur in Almelo, naast het Polman Stadion. Vorig seizoen verloor Bergentheim 2x van Oranje Nassau en met name de thuisnederlaag destijds was groot en onthutsend te noemen, dit wilden de mannen van Arjen Plessen natuurlijk niet weer laten gebeuren, het liep helaas anders…

ON opende deze middag zeer sterk. Vanaf het allereerste fluitsignaal was er maar 1 ploeg die voetbalde en dat waren de mannen uit Almelo. Dat het na 5 minuten nog 0-0 stond mag een wonder genoemd worden. Na een kleine 3 minuten verscheen de ijzersterke nummer 20 van ON alleen voor Karel, hij schoot echter over. 2 minuten later was het de geslepen aanvoerder Hondebrink met een uitstekende kans. Hondebrink kon vrij inschieten, Karel kon de bal uit zijn doel tikken.

Dit waren geen “toevalskansen”, het was wachten op de 1-0 en deze viel dan ook binnen 10 minuten. In de 8e minuut was het raak. Mert Saricicek was de speler die na 457 de defensie van Bergentheim wist te passeren. Volledig vrij kon hij inschieten, hard en laag in het doel, 1-0 en volkomen verdiend.

ON drukte door, bepaalde het wedstrijdbeeld, was dreigend, wonnen op een faire manier de duels en waren de baas over het gehele veld. Dat in de 19e minuut de 2-0 viel was dan ook een logisch vervolg. Stef Kamphuis ontsnapte aan randje buitenspel aan de verdediging van Bergentheim en maakte het oog in oog met Karel zeer beheerst af.

Bergentheim kon er weinig tot niets tegenover stellen. De wil was er wel, alleen de uitvoering liet duidelijk te wensen over. Het was een kwestie van “overleven” en met zo min mogelijk schade de kleedkamer opzoeken, ook dat liep helaas anders…

Voor rust liep ON, dik verdiend, zelfs uit naar een 4-0 voorsprong. Het was Mert Saricicek die met zijn tweede treffer voor de 3-0 zorgde en aanvoerder Hondebrink maakte de pijnlijke eerste helft compleet door op slag van rust de 4-0 binnen te lopen. Tussen de 3-0 en 4-0 viel ook nog eens Ronnie Hakkers geblesseerd uit, Bergentheim bleef weinig bespaard deze middag.

ON was simpelweg in elke linie beter vandaag dan Bergentheim, de groen-witten beleefden een off-day maar eerlijk is eerlijk, ON was vandaag ook gewoon een maatje, misschien wel 2 maatjes te groot.

Zo sta je dit seizoen wel eens voor met 4-0 in de rust en zo sta je vandaag achter met 4-0. Taak en opdracht voor de tweede helft was om ons niet af te laten slachten, gegroepeerd te gaan voetballen en met z’n allen positief te blijven. Het besef dat het niet mogelijk zou zijn een 4-0 achterstand tegen dit ON om te kunnen draaien was aanwezig, het besef om deze wedstrijd toch enigszins positief af te sluiten was er evenveel.

In de tweede helft stond er in ieder geval een Bergentheim wat knokte voor elke meter, voor elke bal. Tuurlijk, ON liet de teugels vieren en deed het rustiger aan maar het valt het team van trainer Plessen te prijzen dat de “koppies” niet bleven hangen maar dat er de tweede helft een team stond wat er nog iets van probeerde te maken, ondanks een kansloze 4-0 achterstand.

ON kreeg nog een aantal mogelijkheden en de eerste echte mogelijkheid voor Bergentheim kwam pas in minuut 88. Nick Buitenhuis schoot de bal helaas aan de  verkeerde kant van de paal voorlangs.

Een duidelijke en zeer terechte 4-0 nederlaag tegen een ijzersterk ON. ON liet vandaag zien te beschikken over een team wat absoluut mee gaat doen om het kampioenschap. En Bergentheim? Het is na vandaag “de wonden likken” en oprichten naar volgende week als de lastige thuiswedstrijd tegen Quick ’20 op het programma staat. Van een wedstrijd als deze kun je wellicht nog veel meer zeggen maar laten we er vooral veel van leren.

Het glas kan halfvol zijn of halfleeg. We houden het toch op halfvol want 15 punten uit de eerste 6 wedstrijden daar teken je vooraf voor. Natuurlijk is dit een dreun die aankomt maar van “dreunen” kun je leren. Nu is het aan Bergentheim om te laten zien of de positieve inzet van de tweede helft volgende week kan worden doorgezet naar goed voetbal en een positief resultaat.

Volgende week zaterdag, 4 november thuis tegen Quick ’20, aanvang 14:30 uur.