Bergentheim - OZC

Normaal gesproken begint de zaterdag rond 13:15, wanneer we met de hele selectie richting bestuurskamer lopen voor een bak koffie en de bespreking van Bert Snippe. Voor één iemand begon deze zaterdag iets eerder. Rolf Timmer was een weekend weg en moest via de A50 vanuit Eindhoven de reis maken richting Bergentheim om zo toch zijn verschijning te maken onder de lat. Alleen de aller grootste zullen, wanneer de mogelijkheid zich voor doet, een reis van twee á drie uur maken om toch te voetballen (herinnert u zich nog een wedstrijd tegen SVI in de nacompetitie?). En lees niet voor niets ‘’wanneer de mogelijkheid zich voor doet’’. Want Martijn Pouwels was deze zaterdag afwezig, omdat hij ook een weekend weg was. Alleen zat Martijn Pouwels in Praag en om vanuit daar heen en weer te reizen, dan blijft er niks van het weekend over. Daar hebben we dan ook allemaal respect voor. Met Corné Roelofs als vervanger van Martijn Pouwels op de nummer 10 gingen we richting kleedkamer om het Groen Wit aan te trekken en om half drie de aftrap te verzorgen.

We waren gewaarschuwd dat OZC wel eens druk naar voren kon gaan zetten en hierop moesten we dus verdacht zijn. De eerste slag werd alleen al verloren, de munt van de scheidsrechter viel onfortuinlijk op kop en laat dat nou net gekozen zijn door de aanvoerder van OZC. Die vond het wel een goed idee om te wisselen van kant en zo begonnen we niet aan onze gebruikelijke helft. Even omschakelen, maar niet veel later blijkt dat we daar niet veel last van hebben gehad. Integendeel zelfs, Rob Wevers kreeg de bal op de linker flank en ging weer eens op zijn alom bekende brommer zitten, schoot langs zijn verdediger en gaf de bal goed voor. De lange laatste man van OZC kon er net bij komen en wou uitverdedigen, maar hij schampte de bal en kopte deze door naar de tweede paal. Het zal komen doordat de wedstrijd nog maar vijf minuten bezig was, maar Jeffry Plaggenmarsch was deze keer wel aangesloten bij de tweede paal en ontving de doorgekopte bal. Nam deze op de borst richting goal aan en schoot foutloos binnen. Eerste kans, gelijk een goal en de 1-0 voorsprong was een feit. Daarna bleef OZC druk zetten en wij hadden het hier wel even moeilijk mee, gelukkig voor ons ontstonden en geen grote kansen. Na een minuut of 20 besloot de ploeg uit Ommen om ons te laten voetballen en te afwachten. Dit was verrassend, want Gertjan Merjenburgh merkte in de rust goed op dat OZC niet ongevaarlijk was tijdens het druk zetten. Maar wij konden de eerste helft met geduldig voetbal uitspelen om daarna een kwartier lang de koppen bij elkaar te steken. Conclusie van dit bijeenzijn; OZC zal de eerste tien minuten van de tweede helft wel druk gaan zetten om iets te forceren.

Niets was minder waar blijkt in de tweede helft. OZC gaf ons wederom ruimte om achterin de bal te blijven rondspelen. Dit soms tot irritatie bij sommige supporters, maar wij hadden het idee dat we deze wedstrijd zakelijk uit moesten spelen. Dan maar een keer minder mooi voetbal, drie punten zijn drie punten. Deze drie punten werden alleen nog meer zekerder toen Niek Nijenhuis, ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Mark de Bruin, op het middenveld de bal ontving. Via een mooie lob bediende hij Ronnie Hakkers die op de zestien een prachtige aanname had. Vervolgens op zijn Ronnie Hakkers, zoals de keeper van OZC na de wedstrijd nog zei; “je weet dat hij het gaat doen”, schiet hij met een prachtige boogbal de bal over de keeper. Deze kon er nog net een hand tegenaan krijg, maar dit was niet genoeg om de 2-0 te voorkomen. Ondertussen had OZC wel een tweetal wissels gemaakt en de druk naar voren iets opgevoerd, maar tot echte noemenswaardige kansen kwam dit niet. Na de 2-0 kreeg OZC nog wel een vrije trap vanaf 17 meter, door een fout op het middenveld moest Jasper van Opijnen wel ingrijpen. Deze vrije trap werd in de hoek van de keeper geschoten en Rolf Timmer deed zijn werk en verwerkte de bal naar de buitenkant. Het was voor de supporters dus niet echt een leuke wedstrijd, maar de drie punten hebben we binnen en staan op een mooie derde plek.

De komende twee wedstrijden voor de winterstop spelen we twee keer achter elkaar tegen rood-zwart. Volgende week uit tegen D.E.S. Nijverdal en de week erop thuis tegen V.V. Mariënberg. Hopelijk goed voor zes punten, vooral omdat koploper PH nog tegen respectievelijk Hellendoorn (4e plek) en Quick (2e plek) moet spelen. We hopen natuurlijk deze laatste twee wedstrijden voor de winterstop op goed support, zodat we uiteindelijk met een mooi resultaat kunnen genieten van kerst en oud en nieuw.