Bergentheim te kijk gezet door Hardenberg 85 1-3 (0-1)

Een hard werkend Bruchterveld wist vorige week terecht met 1-0 te winnen van een (toen) wel erg matig spelend Hardenberg’85. Een ieder die vorige week deze wedstrijd had gezien was er van overtuigd: Bergentheim zou ook vandaag van Hardenberg’85 winnen. De enige vraag was blijkbaar nog hoe hoog de uitslag zou gaan worden….

Met arrogantie van Bergentheimse kant had het niets te maken. Het goede spel wat voor twee weken terug nog op de mat was gelegd tegen VHK (5-2), was echter vandaag sporadisch te zien. De echte scherpte en de echte wil om te winnen ontbrak vanmiddag als team bij de mannen van trainer Arjen Plessen en zo werd er deze middag verdiend met 1-3 verloren van Hardenberg’85.

In een week tijd had Bert Snippe de hoofdtrainer van Hardenberg’85, zijn mannen weer goed op de rails gekregen en leek het wel of hij met een compleet ander elftal uit Hardenberg was afgereisd, naar het zijn o zo bekende sportpark Moscou. Vanaf minuut één probeerde Hardenberg’85 druk te zetten op Bergentheim en in de 4e min. was het al meteen “bingo” voor Hardenberg’85. Michiel Mannessen schatte een hoge bal niet goed in, waardoor hij onder de bal doorging. Thijs Kivits wist hier wel raad mee en gaf Karel Pullen het nakijken 0-1. Bergentheim kwam naar mate de wedstrijd vorderde wel beter in het spel en creëerde ook wel mogelijkheden door met name Nick Buitenhuis en Ronnie Hakkers. Hardenberg’85 daarentegen was bijna iedere keer “dodelijk” in de omschakeling. De 2e bal werd veelal gewonnen door Hardenberg’85 en Bergentheim mocht van geluk spreken dat vlak voor rust Niek Nijenhuis de bal van de lijn kon schieten, nadat keeper Karel Pullen al gepasseerd was.

Bergentheim zou de 2e helft uit een ander vaatje moeten tappen. De wil was er ook echt wel, alleen leek het vandaag wel of de automatismen in het Bergentheimse spel ontbraken en werden er veelal de verkeerde keuzes gemaakt. Nadat Nick Buitenhuis uit een goede pass van Ronnie Hakkers oog in oog met keeper Stefan Kortman naast schoot, scoorde Ronnie Hakkers enkele minuten later de gelijkmaker in de 68 min. uit een prima voorzet van Rob Wevers. Alles leek nog mogelijk, met de nadruk op leek….. In de 70 min. stond er namelijk al weer 1-2 op het scorebord. Karel Pullen vloerde nogal opzichtig een speler van Hardenberg’85 en de (wederom) goed leidende scheidsrechter Pouls, kon niet anders om naar de stip te wijzen en Karel de gele kaart te presenteren. Yori Peek schoot vervolgens de strafschop feilloos binnen. Hardenberg’85 rook “bloed” en kreeg steeds meer geloof in eigen kunnen. Oké, veelal viel de bal iedere keer goed bij de Hardenbergers, maar je kunt ook stellen dat zij dat deze middag afdwongen! Toen in de 83 min. de 1-3 door Roy Meijerink werd binnen geschoten, was de wedstrijd gespeeld. Bergentheim probeerde het in de resterende minuten nog wel, maar het zat er vanmiddag domweg niet in voor de mannen van Arjen Plessen. Dat Bert Snippe het voor hem zo bekende sportpark met een grote grijns verliet, moge duidelijk zijn. Een overwinning waar niets viel op af te dingen !

Bergentheim moet ook zien om zich binnen één week te herpakken, de strijd is dan vandaag wel verloren, maar de “oorlog” nog zeker niet ! Volgende week gaan we op bezoek bij de “apen” uit Gramsbergen. De gastheer, Gramsbergen doet het dit seizoen bijzonder goed en staan op een keurige 2e plaats een puntje achter koploper Lutten. Datzelfde Lutten ontvangt volgende week OZC de huidige nr. 3. De Tombola, die 3e klasse C heet, is nog lang niet gespeeld, nog 5 finales te gaan….

Waarvan akte en groet’n Henk