Bergentheim verliest met ruime cijfers van Juliana ‘32

Na de goede en belangrijke overwinning van vorige week, thuis tegen Kloosterhaar (3-2) stond vandaag wederom een thuiswedstrijd gepland. Bergentheim was gastheer van Juliana ’32 uit Hengelo. De uitwedstrijd in Hengelo werd met 0-3 gewonnen door Bergentheim. Anders dan de uitslag doet vermoeden was dit zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor de Bergentheimse formatie.

Juliana ’32 is in de tweede periode ook op stoom geraakt en ze wisten 3 van de laatste 5 wedstrijden winnend af te sluiten. Een lastige wedstrijd dus voor Bergentheim, dat was vooraf de verwachting.

Bergentheim schoot uit de startblokken deze middag. Uit een corner was het de ingeschoven Ronnie Hakkers die vanaf een meter of 20 binnen een minuut het net al liet bollen en Bergentheim op voorsprong bracht. Zou dit een eenvoudige overwinning worden was al snel de gedachte op Sportpark Moscou. Dat het na 10 minuten nog steeds 1-0 stond was een mirakel. Meerdere 100% kansen voor Bergentheim werden niet benut en zo bleef de stand 1-0. Na 10 minuten, een 1-0 voorsprong en enkele kansen onbenut gelaten “besloot” Bergentheim te stoppen met voetballen. Er moet hierbij ook gezegd worden dat Juliana ’32 een ijzersterke wedstrijd speelde Nog voor rust draaide Juliana de wedstrijd helemaal om. In een tijdsbestek van 5 minuten maakte de sterke spits van Juliana respectievelijk de 1-1 en 1-2. Een droge schuiver en een kopbal zorgden ervoor dat Bergentheim met een kater de rust inging.

In de rust paste trainer Plessen 2 wissels door: Chiel Jan Schuldink en Mark de Bruin kwamen in het veld om de druk op het Hengelose doel op te voeren.

Het eerste kwartier was voor Bergentheim en de 2-2 was op dat moment ook verdiend. Wederom uit een corner werd er ditmaal gescoord. Nu was het Martijn Pouwels met een rake kopbal die beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Wat volgde was een fase waarin de 3-2 voor Bergentheim in de lucht hing… Het bleef bij “in de lucht hangen” want het was juist Juliana wat toesloeg. Na slordig balverlies profiteerde Juliana optimaal. De bal werd over de de uitkomende doelman Pullen gewipt. In plaats van 3-2 voor keek Bergentheim tegen een 2-3 achterstand aan. Vanaf dat moment herhaalde zich wat ook in de eerste helft na 10 minuten gebeurde. Bergentheim stopte met voetballen, Juliana werd juist alleen maar beter en beter.

Het was redelijk onthutsend om te zien dat Juliana zelfs uitliep naar een 2-5 overwinning, een overwinning waar heel erg weinig op af te dingen was. Bergentheim had een totale off-day en Juliana speelde gewoon een uitstekende wedstrijd.

Door dit verlies is de koppositie definitief uit het zicht verdwenen. Voor Bergentheim is het nu zaak zichzelf weer op te richten en de focus te verleggen naar een eventuele nacompetitie plek, iets waar Bergentheim de laatste jaren ervaringsdeskundige in is geworden.

Komende zaterdag een vrije zaterdag, de competitie wordt voor Bergentheim hervat op zaterdag 3 maart, een uitwedstrijd tegen Achilles Enschede.