Bergentheim verliest strijd om 2e periode tegen OZC 2-1 (0-0)

Bergentheim moest voor de 2e keer dit seizoen zijn meerdere erkennen in OZC (Ommen) en wederom werd er met 2-1 verloren. Een puntendeling, net als in de verloren thuiswedstrijd hadden de verhoudingen ook nu weer beter weergegeven, maar de mannen van trainer Marc Lobbert trokken opnieuw aan het langste eind en werd ook nog “even” beslag gelegd op de 2e periodetitel.

Op het winderige en na rust regenachtige sportpark “Westbroek” leverde de nummers twee en drie van de ranglijst voor rust weinig spektakel. Voorzichtigheid troef in de eerste helft waarin eigenlijk, door beide teams, geen enkele opgelegde kans werd gecreëerd en werd er gerust met 0-0.

Op het zware veld werden de omstandigheden er in de 2ehelft niet beter op, voor de toeschouwers bood de prachtige tribune uitkomst. De wedstrijd kwam na 51 min. eindelijk los, keeper Karel Pullen speelde de bal in op de goed spelende Michiel Mannessen, echter Michiel schatte de bal verkeerd in, Frank Kuiper strafte dit buitenkansje gelijk af 1-0.
Bergentheim probeerde de stand zo snel mogelijk weer recht te trekken en creëerde met name door Ronnie Hakkers een aantal kansjes, maar de precisie ontbrak helaas deze middag bij Ronnie. Heel Bergentheim veerde in de 74 min. op. Scheidsrechter Vos gaf een nogal discutabele strafschop doordat Ramon Jonkers de bal wel heel erg ongelukkig tegen de hand kreeg. Gertjan Merjenburgh schoot de toegekende strafschop feilloos achter keeper Marc Bennemeer 1-1. Was de 1e strafschop nogal discutabel, de 2e toegekende strafschop was nog discutabeler. Een schoolvoorbeeld van een schwalbe, waar zelfs Arjen Robben jaloers op zou worden. Scheidsrechter Vos was echter onverbiddelijk en strafschop nr. 2 was een feit in de 77 min. 2-1. Rick Nieuwenhuis liet Karel Pullen vervolgens kansloos.

Met de moed der wanhoop bleef Bergentheim aanvallen en werden de ruimtes natuurlijk steeds groter. OZC loerde op counter en bij een uitval bracht de lat redding. Scheidsrechter Vos kende maar liefst zo’n 10 min. blessuretijd toe, maar ook dat mocht niet baten en bleven de drie punten inclusief de 2e periode in Ommen achter. Achteraf zou blijken dat een gelijkspel voor Bergentheim ook niet voldoende was geweest om de 2e periode te winnen. Het inmiddels “lachertje” van de 3e klasse C, HFC Storica, verloor maar eens weer met dubbele cijfers bij Nieuwleusen 11-1. Hierdoor zou Nieuwleusen in de stand over Bergentheim heengaan d.m.v. een beter doelgemiddelde….OZC liet het dus niet zo ver komen en is de terechte winnaar van de 2e periode op basis van de laatste 9 wedstrijden.
Daarvan akte en groet’n Henk