Bergentheim verliest van ON Almelo.

Bergentheim trad aan zonder haar aanvoerder Chiel Jan Schuldink die vrijdagavond vader is geworden van een zoon. Voor hem in de plaats speelde Luuk Meijerink, die een goede partij op de mat legde. De eerste helft begon redelijk goed, al was het in balbezit vaak rommelig. De bal van groen naar groen spelen leek vaak moeilijk waardoor Bergentheim niet echt controle kreeg. Gelukkig wist ON niet echt te profiteren en golfde het spel veel op en neer. Na een minuut of 20 kreeg Bergentheim dan toch licht de overhand wat direct in een aantal grote kansen uitmondde, maar zoals in alle eerdere wedstrijden wist Bergentheim er geen te verzilveren. Met name via rechtsbuiten Jeffry Plaggenmarsch wist Bergentheim veel gevaar te stichtten. Het grootste voorbeeld van het kansen missen was na 35 minuten, waar wederom Jeffry goed doorkwam op rechts en een perfecte voorzet gaf op de volledig vrijstaande Nick Buitenhuis, maar deze de bal vanaf 5 meter toch nog tegen de keeper aan wist te schieten. Dat Jeffry in de daaropvolgende corner de afgeslagen bal wel in de touwen joeg en zo Bergentheim op 0-1 zette, was een pleister op de kansenwonde. In de resterende 10 minuten kreeg Bergentheim weer haar kansen of mogelijkheden, maar ook ON liet zich niet onbetuigd. Bergentheim mocht van geluk spreken dat ON bij een aantal gevaarlijke uitbraken via haar snelle buitenspelers niet echt grote kansen wist te creëren omdat vaak de steekbal of voorzet niet aankwam. Echter mocht Bergentheim keeper Karel Pullen op slag van rust dankbaar zijn dat hij als winnaar uit de strijd kwam in een 1-tegen-1 situatie waardoor Bergentheim met een minimale voorsprong de rust in ging.

De tweede helft ging er voor Bergentheim niet veel meer goed, al binnen een paar minuten mocht Bergentheim Karel wederom bedanken dat het 0-1 bleef. ON speelde goed en wist Bergentheim achteruit te drukken en Bergentheim kwam er niet meer uit. Na 5 minuten spelen werd het dan ook 1-1. De manier waarop maakte het voor Bergentheim nog vervelender omdat een indraaiende voorzet alles en iedereen miste en zo bij de 2e paal binnen stuiterde. Bergentheim probeerde zich te herpakken en zichzelf terug te knokken, maar het bleek de 2e helft niet of nauwelijks bij machte om het ON echt moeilijk te maken en grote kansen te creeeren. ON daarentegen bleef goed spelen en kansen creeeren. Dat het na 75 minuten spelen nog 1-1 was, was gezien het aantal kansen voor beide ploegen een wonder. 1 maal nog kreeg Bergentheim nog een levensgrote kans. De voor Jeffry ingevallen Gert Jan Merjenburgh wist met prima actie en dito voorzet vanaf rechts net niet het puntje van de voet van de ingelopen Mark de Bruin te bereiken. Dit was gezien de 2e helft ook niet terecht geweest, maar dat had niemand uit Bergentheim wat kunnen schelen. Na bijna 80 minuten spelen kwam ON dan toch op voorsprong. Wederom kwamen ze door via de zijkanten. De voorzet wist Karel nog weg te stompen, maar de afvallende bal was (zoals zo’n beetje de hele middag) voor een ON speler die de bal goed afspeelde op een inlopende middenvelder die hem met een hard schot tot 2-1 promoveerde. Hierna probeerde Bergentheim het nog wel, maar was het vooral ON dat het naliet om de bevrijdende 3-1 te maken. Trainer Plessen haalde er nog een verdediger (Niek Nijenhuis) af voor een aanvaller (Jeroen Lamberink) om zo nog de gelijkmaker te forceren maar ook dit leverde niets op. Sterker nog, ON besliste 3 minuten voor tijd de wedstrijd door uit een goed uitgespeelde aanval de 3-1 binnen te schieten.

Helaas voor Bergentheim geen 3 punten deze zaterdag, maar een rotgevoel omdat het zichzelf in de eerste helft niet vaker als 1 keer wist te belonen. Al met al toch een terechte nederlaag tegen een goed voetballende ploeg. Volgende week speelt Bergentheim de heuse kanaalderby tegen Mariënberg op het eigen sportpark Moscou, aftrap 14.30.