Bergentheim verliest wederom van SC Lutten 0-2 (0-0)

De mannen van Gerrit Eggengoor en Gerard Altena hadden vrijdagavond nog zo het goede voorbeeld gegeven, door met hun team de 35+ competitie winnend af te sluiten. Voor de mannen van hoofdtrainer Arjen Plessen moest dit een positief signaal zijn, in de wedstrijd die deze middag tegen Lutten gewonnen moest worden om nog enigszins kans te maken op het kampioenschap. Het liep helaas deze middag heel anders en moest Bergentheim voor de 2e keer dit seizoen zijn meerdere erkennen in Lutten.

Arjen Plessen vond het wederom nodig om good-old Wilko Eggengoor (42 jaar) weer op te roepen om in deze belangrijke wedstrijd, als laatste man deel uit te maken van de basis elf. Blijkbaar is er binnen de selectie geen enkele speler die de geschorste Chiel-Jan Schuldink beter kon vervangen dan Wilko….Wilko voetbalde op zijn routine een gedegen partij en kon na ca. 80 min. de douche op gaan zoeken.

Lutten kwam sterk uit de startblokken en al vroeg in de wedstrijd kreeg Ronald Kosse twee grote kansen, maar moest tot twee keer toe zijn meerdere erkennen in keeper Karel Pullen. Daarvoor had Jeffry Plaggenmarsch al een kans gehad om de score te openen, maar zijn schot van ca. 20 meter miste precisie. Bergentheim nam na 15 min. steeds meer het initiatief. Uit een mooie voorzet van Jasper van Opijnen, kopte Nick Buitenhuis de bal prima op het doel van Lutten, maar de uitstekende keepende Lars Mulder ranselende de bal katachtig uit zijn doel. Bergentheim bleef aandringen wat in de 35 min. resulteerde in een terecht gegeven strafschop. Michiel Mannessen schoot vanaf zo’n 20 meter op doel, David Koopman sloeg wel erg opzichtig naar de bal en de uitstekend leidende scheidsrechter Rikhof wees gedecideerd naar de stip. De discussie was er (natuurlijk) meteen of de scheidsrechter rood moest geven aan Koopman, maar scheidsrechter Rikhof deed het af met geel en het toekennen van een strafschop. De hardwerkende maar ongelukkig spelende Gertjan Merjenburgh schoot de strafschop helaas “niet best” binnen en was de ingeschoten bal voor keeper Lars Mulder een vrij eenvoudige prooi. Uiteraard was dit een flinke domper want als de kopbal van Nick Buitenhuis en als deze strafschop beide waren benut had Bergentheim “zo maar” voor kunnen staan met 2-0. Uiteraard wel door een groen-witte bril bekeken. Echter “als” bestaat ook niet in de voetbalwereld en gingen beide teams met een 0-0 tussenstand rusten, nadat Jeffry Plaggenmarsch uit een enigszins verdwaalde voorzet ook nog de paal had geraakt. Op zich ook wel een redelijke afspiegeling van de eerste helft, mede doordat ook Lutten een aantal keren dreigend voor Karel Pullen was verschenen.

Met de wind in de rug lag het initiatief na de aftrap in de 2e helft, gelijk bij Lutten. In de 58e min. resulteerde dat in de 0-1. De geheel vrijstaande David Koopman wist Karel Pullen bij de 2e paal te verschalken. Op zich nog niks aan de hand, echter het spel van Bergentheim werd er niet beter op, sterker nog, er werd nauwelijks een overwicht gecreëerd en steeg het zelfvertrouwen in de ploeg van Lutten. In de 69e min. viel het definitieve doek voor Bergentheim. Karel Pullen wist in een één op één situatie met Nick Lamberink de bal nog wel te keren, maar de terugspringende bal kwam per ongeluk op de hand van Ron ten Brinke. Scheidsrechter Rikhof kon niet anders dan wederom naar de stip te wijzen en Ron te trakteren op een gele kaart. Frank Altena hield zijn zenuwen goed in bedwang en liet zien, hoe een strafschop moest worden genomen, 0-2

Arjen Plessen “gooide” er met de moed der wanhoop nog een drietal wissels tegenaan, maar ook hiervan raakte Lutten niet onder de indruk en kabbelde de wedstrijd naar het einde, met Lutten als de terechte winnaar.

Doordat Gramsbergen, sterk met 1-3 won, mag Bergentheim nog hopen op een periodetitel. Want bij een kampioenschap van Gramsbergen gaat de 3e periode naar de nummer 4 op de ranglijst. Op dit moment de plaats die Bergentheim inneemt. Het komende duel tegen Nieuwleusen zal daarom (waarschijnlijk) cruciaal zijn. Bij winst blijft Bergentheim 4e, bij verlies gaat de 4e plaats over naar Nieuwleusen….

Waarvan akte en groet’n Henk