Bergentheim VR2 - Nieuwleusen VR2 (04-11-2017)

Na 2 weken rust te hebben gehad, mochten we vandaag de voetbalschoenen weer opzoeken voor een belangrijke pot tegen de koploper Nieuwleusen VR2. Met hier en daar wat blessures, begonnen we toch met 4(!) wissels op de bank.

Om half 1 waren we zo ver; op deze zonovergoten herfstdag werd afgetrapt en begon de strijd om de 3 punten. Leider Bert had wat tactische wijzigingen doorgevoerd, in de hoop dat de tegenstander hierdoor in de war raakte. Dit lukte heel goed, zo goed zelfs dat wij ook kats de kluts kwijt raakten. Dit resulteerde in een slordige beginfase van de wedstrijd. Maar hierdoor werden de koppies wel gelijk op scherp gezet: we konden ons geen fouten permitteren. Naarmate de wedstrijd vorderde, begonnen wij steeds sterker te voetballen. Er werd gevochten om elke bal, en hier en daar kwamen zelfs de oefeningen van de training tevoorschijn. Dit resulteerde dan ook in een mooie kans voor onze kleine vechter Sanne die de bal keurig binnen schoot, 1-0. Nog geen 5 minuten later had Sharon de score kunnen verdubbelen dankzij een mooie assist van Lieke, maar helaas kon ze het net niet vinden.  Lieke had al wel gezien dat de keeper de meeste ballen niet klem had, en vuurde meerdere pegels op haar af. Dit helaas ook zonder resultaat. Na een half uur gespeeld te hebben, kregen wij een vrije trap mee op een zeer gunstige plek. Bert had alle vertrouwen in Kirsten, en wist van tevoren dat ze hem erin zou prikken. Niets was minder waar, want Kirsten schoot de bal prachtig langs de keeper, 2-0! Tevens de ruststand.

Na een bemoedigende peptalk in de rust konden we weer aan de bak voor de tweede helft. Belangrijk was om nu niet te verslappen en alsnog de punten weg te geven. Het was te merken dat Nieuwleusen erop gebrand was om te winnen, aangezien ze in de tweede helft steeds gevaarlijker werden. Doordat beide teams aan elkaar gewaagd waren, was het laatste half uur voor ons echt doorbijten. Hier en daar meer pijntjes, en de longen werden uit de Banthumse lijven gelopen. Helaas vond Nieuwleusen dan toch een gaatje, en kon dankzij slordig voetbal van onze kant de 2-1 binnen schieten. Gelukkig voor ons bleef het bij deze ene goal, want mede dankzij onze uitstekend keepende Chiara hebben we de 3 punten van de koploper weggekaapt. Ook wil ik de gezusters Scholten complimenteren omdat ze zich heel goed staande hebben gehouden tijdens deze pittige wedstrijd. Verder hebben we deze wedstrijd puur gewonnen dankzij hard werken en goed teamwork, het was dan ook een hele opluchting toen het laatste fluitsignaal klonk.

Topscorers:         1. Sharon de Jonge             (4x)

2. Lotte Becker                   (2x)

Kirsten Ophof

3. Gerlieke Snippe               (1x)

Sanne Luisman

Volgende week spelen we weer thuis om 12.30, dit keer tegen de nr. 5 OZC VR2. Tot dan!

-Beckie