Bergentheim VR2 - Voorwaarts VR1 (25-11-2017)

Terwijl de meeste dames druk waren om hun tirolerjurkjes voor vanavond te regelen, moest er om half 1 natuurlijk eerst een potje worden gevoetbald tegen Voorwaarts VR1. Ook deze wedstrijd moet natuurlijk gewonnen worden om mee te blijven vechten in de strijd om het kampioenschap.

Natuurlijk was iedereen hierop gebrand, en begonnen we fel aan de wedstrijd. We hadden hier en daar een paar kansen, maar die werden niet benut. Naarmate de wedstrijd vorderde begonnen we naar mijn mening steeds zwakker te spelen. Ballen kwamen niet aan, en we hadden veel moeite om de rust te bewaren, dit resulteerde dan ook in slordig voetbal. In de rust werden de koppies weer op scherp gezet en werd erop gehamerd dat we meer rust moesten hebben in ons spel. Achterin de bal niet zomaar wegrossen, en voorin de bal langer vasthouden.

Er werd weer afgetrapt voor de tweede helft, en we wisten wat ons te doen stond: scoren. Deze wedstrijd waren wij zeker alles behalve kansloos, dus er zou toch minstens 1 goal moeten vallen? Dit gebeurde dan ook na een aantal minuten gespeeld te hebben. De bal kwam vanaf onze verdediging, vloog over de middenvelders heen en belandde bij de verdediging van Voorwaarts. Hier kon de laatste man net niet met haar hoofd bij; de bal schoot door. Gelukkig stond Lotte scherp, en kon de bal nog net op tijd langs de uitkomende keeper tikken. 1-0! Niet veel later was het Miranka die rond de 16 op kwam dribbelen en een keurige assist wist te geven op Lotte. Deze wist wederom het net te vinden, 2-0.
Zo, dat voelt best lekker, zo’n comfortabele voorsprong. En helemaal met het gegeven dat Voorwaarts weinig tot geen kansen had gecreëerd. Onze (leen)speler Miranka (MB1) was op dreef, en kwam weer met een mooie dribbel over de rechterflank aanzetten. Ze passte de bal op Kirsten, waarop zij de bal keurig binnen schoot! 3-0! Maar natuurlijk heb je altijd baas boven baas. Laura liet haar verdedigingscarrière even voor wat het was, en kwam vanaf de middellijn opdribbelen. Onderweg speelde ze 3 man uit, waarna ze keihard uithaalde. Helaas kwam de bal op de paal terecht, deze actie had namelijk absoluut beloond mogen worden met een goal. Na een sterkte 2e helft klonk dan toch het laatste fluitsignaal, eindstand 3-0. We hebben weer een mooie teamprestatie neergezet, maar de echte uitblinker van vandaag was toch echt Marleen de Lange! Zij was dan ook volgens voetbal.nl meer dan terecht Man of the match!
’s Avonds werd de overwinning gevierd tijdens het Tiroler Halb Liter Fest in de kantine. Hier bleek maar weer dat wij ‘nicht alle tassen im schrank haben.’ Kortom, een geslaagde zaterdag! Volgende week mogen we om 11 uur al aantreden tegen Avereest VR1 op sportpark ‘De Balk’ in Balkbrug.

-Beckie

Topscorers: 1. Sharon de Jonge (5x)
Lotte Becker
2. Kirsten Ophof (3x)