Bergentheim weet weer wat winnen is

Na de teleurstellende puntendeling vorige week in Aadorp (1-1) was Bergentheim vandaag gastheer van SV Wilhelminaschool uit Hengelo. Wilhelminaschool, vooraf toch 1 van de kanshebbers om de bovenste plaatsen presteert dit seizoen uiterst wisselvallig. Vorige week boekten ze een degelijke overwinning thuis tegen Drienerlo en deze lijn wilden ze natuurlijk doorzetten op bezoek bij de groen-witten. Bergentheim wilde op haar beurt de negatieve reeks van drie wedstrijden op rij onder overwinning doorbreken. Puntenverlies zou betekenen dat de aansluiting met de bovenste ploegen ineens ver weg zou zijn.

14:30 uur floot scheidsrechter Maneschijn voor de start van deze wedstrijd.

Het voetbal van beide kanten, zowel Bergentheim als Wilhelminaschool was erg slordig. Het voetbal was erg rommelig en er werden te vaak de verkeerde keuzes gemaakt. Bergentheim, wat normaal gesproken geen moeite heeft met het creëren van veel kansen, had moeite om het spel te maken en tot goed uitgespeelde aanvallen te komen. Het veld (door de omstandigheden) werkte ook zeker niet mee: erg drassig, erg hobbelig.

Het geluk voor Bergentheim was dat ook Wilhelminaschool niet goed in de wedstrijd zat en zo ontstond er een wedstrijd met veel fouten en veel onnauwkeurigheid van beide kanten. Dat de gasten uit Hengelo niet goed in de wedstrijd zaten, evenals Bergentheim zelf dus, frustreerde blijkbaar behoorlijk. Vaak werd de grens opgezocht in de duels of werden er grenzen van het toelaatbare overschreden. Scheidsrechter Maneschijn had af en toe de handen vol maar leidde als een ervaren leidsman alles in goede banen.

De mannen van Arjen Plessen kwamen toch op een 1-0 voorsprong, uit een standaardsituatie. Een scherp aangesneden hoekschop van Ronnie Hakkers werd keurig binnengekopt door kopspecialist Niek Nijenhuis, 1-0. Dat de treffer uit een standaardsituatie tot stand kwam was tekenend voor het eerste bedrijf.

Ook Wilhelminaschool was alleen gevaarlijk met standaardsituaties. Een aantal zeer goede corners leverden veel dreiging op voor het doel van Bergentheim waaruit ook 1 grote kans ontstond. Een knappe kopbal werd echter tot een nieuwe corner verwerkt door Karel en de daaropvolgende corner leverde gelukkig niets op.

1-0 de ruststand dus, dacht iedereen. Aanvoerder Chiel Jan Schuldink dacht daar anders over.

Wederom een standaardsituatie leverde een doelpunt op. In de 45e minuut krulde de captain op werkelijk fantastische wijze de vrije trap van ca. 20 meter in de bovenhoek, doelman kansloos. Een heerlijk moment om zo te gaan rusten en de warme kleedkamer op te zoeken.

De tweede helft gaf min of meer hetzelfde spelbeeld als de eerste helft: rommelig en weinig voetbal. Het enige verschil was dat Bergentheim nu, mede door de geboden ruimtes, wel meer kansen wist te creëren, het vizier stond echter niet op scherp. Wilhelminaschool stelde daar vrijwel niets tegenover, Bergentheim bleef simpel overeind.

In de 67e minuut gooide Jeffrey Plaggenmarsch het duel definitief op slot. Na een voorzet van de linkerkant van Rob Wevers was het de goed naar binnen geslopen Plaggenmarsch die de 3-0 binnenschoot en meteen daarna onder de warme douche kon gaan staan.

In de 75e minuut deed Wilhelminaschool nog wel iets terug in de. De sterke spits kopte een voorzet tegendraads in en met een boog verdween de bal in de lange hoek, 3-1.

Bergentheim kon de wedstrijd uitspelen, Wilhelminaschool was niet bij machte om het de mannen van trainer Plessen echt moeilijk te maken deze middag.

Zo eindigde deze wedstrijd in een 3-1 overwinning, eindelijk weer drie punten en de aansluiting met de bovenste plaatsen is er nog steeds. Een matige wedstrijd qua voetbal maar de overwinning telt en dat voelt gewoon goed.

Volgende week gaat Bergentheim richting de Universiteit in Enschede om daar te spelen tegen de studenten van Drienerlo. Let op! Aanvang 15:00 uur