Bergentheim wint eenvoudig

Bergentheim heeft afgelopen zaterdag een eenvoudige overwinning geboekt op het gerenoveerde Rijssen Vooruit. Hierdoor heeft Bergentheim zichzelf verzekerd van nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Hierin zal Bergentheim het opnemen tegen SVI uit Zwolle. Op de ranglijst van 3D is weinig veranderd, Voorwaarts was al kampioen en ON Almelo is 2e geworden op 2 punten achterstand. Bergentheim is uiteindelijk 3e geworden op 14 punten achterstand. Het hoofddoel is zodoende ruim gemist, maar het doel om een periode te pakken is nog wel gelukt zodat promotie nog altijd tot de mogelijkheden behoort. Onderin was Lemele al een tijdje gedegradeerd en ook Rijssen Vooruit zal volgend seizoen weer in de 4e klasse acteren. RKSV en SVVN zullen moeten strijden tegen degradatie, terwijl ook Blauw Wit ’66 een periode wist te bemachtigen en zodoende dus ook nog kan promoveren.

Over de wedstrijd valt heel veel te zeggen, maar eigenlijk was er voor beide teams niet veel aan. Rijssen Vooruit, waar het zeer onrustig is geweest, deed wat het kon, maar was uiteindelijk geen moment bij machte om echt tegenstand te bieden. Voor Bergentheim was de wedstrijd dan ook al snel beslist getuige de 4-0 voorsprong binnen 20 minuten. Dat waren gelijk ook de enige minuten waarin Bergentheim enigszins een aardig niveau haalde. Hierna probeerde Bergentheim nog wel de score verder op te schroeven voor rust, maar het moest zelfs een tegentreffer incasseren, nadat Michiel Mannessen de bal ongelukkig tegen de arm van Erik Godeke schoot binnen de 16. De wijze waarop de strafschop genomen werd, een panenka, was mooi, en doelman Karel Pullen te machtig, 4-1. Bergentheim speelde heel slordig maar creëerde nog wel enkele kansen welke niet verzilverd werden. Ook Rijssen Vooruit kreeg nog kansen, maar de stand bleef zoals hij was tot de rust.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, al was Bergentheim voetballend iets beter als de 1e helft. Voor de supporters was er weinig te genieten al wist Bergentheim de score nog wel verder op te voeren. Zo’n 10 minuten voor tijd was het 8-1 en had Bergentheim nog maar 2 doelpunten nodig om op 100 doelpunten te komen in het seizoen. Eventjes gaf Bergentheim nog wat gas wat uiteindelijk nog resulteerde in een 10-1 overwinning en dus 100! treffers in 1 seizoen. De scheidsrechter maakte gauw een einde aan de wedstrijd waarin de spelers van Rijssen Vooruit het compliment verdienen dat ze, ondanks de grote nederlaag, de wedstrijd zeer sportief opgepakt hebben!

Bergentheim mag zich, zoals gezegd, richten op de nacompetitie en zal aanstaande zaterdag eerst SVI ontvangen om 14.30 uur op Sportpark Moscou. 3 dagen later, 23 mei, zal Bergentheim afreizen naar SVI waar om 19.00 uur de bal zal beginnen te rollen. Het team dat zichzelf winnaar mag noemen van dit tweeluik zal hierna nog twee wedstrijden moeten spelen tegen OZC of Oene. Deze wedstrijden zullen gespeeld worden op 27 mei en 3 juni.