Bergentheim wint eenvoudig van Drienerlo

Het is al maandag
Ja, ik ben wat laat met het verslag

De sint gooide roet in het eten
Maar ik ben het natuurlijk niet vergeten

Bij deze dan toch het verslag, wat later dan ik wou
Wat gebeurde er zaterdag zoal op sportpark Moscou?

Bergentheim begon goed aan de wedstrijd. Het zette vroeg druk en creëerde van meet af aan haar kansen. Bergentheim, dat zonder haar aanvoerder Chiel Jan Schuldink aantrad, leek gauw af te willen werken met de nederlaag van vorige week. Het duurde ook niet lang voordat Bergentheim op voorsprong kwam. Nick Buitenhuis werd de diepte in gestuurd en vanaf ruim 20 meter haalde hij vol uit en schoot de bal kiezelhard achter de doelman, die echter niet geheel vrijuit ging omdat de bal recht op hem af kwam. Maar geen speler die er om maalde, want de voorsprong was daar.. En Bergentheim ging vrolijk verder. Nog geen 3 minuten na zijn openingstreffer had Nick de 2-0 op zijn schoen. Een goede voorzet van Jeffry Plaggenmarsch wist hij helaas niet tot doelpunt te promoveren. Maar Bergentheim liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Sterker nog, na een klein half uur maakt Jeffry na een prachtige actie alsnog de 2-0. Ook de 2-0 was voor Bergentheim geen teken om rustig aan te doen. Constant werd Drienerlo achteruit gedrongen en joeg Bergentheim op weer een doelpunt. Die kwam er ook een kleine 10 minuten voor rust. Ditmaal was het Ronnie Hakkers die de trekker overhaalde.

Drienerlo kwam nauwelijks in het stuk voor. Het creëerde hoegenaamd niets. 1 x profiteerde het bijna van slordig balverlies van Michiel Mannessen, maar het schot ging voorlangs. Kort voor de rust kwam de rechtsbuiten alleen op doelman Karel Pullen af, maar ook dit schot ging voorlangs. Zo gingen beide teams rusten met een comfortabele voorsprong van 3-0 voor Bergentheim.

De 2e helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het tempo van Bergentheim lag echter iets lager waardoor het eerste kwartier na rust een wat saaie 2e helft leek te worden. Maar gelukkig bracht Jeffry daar, wederom met een mooie actie, verandering in. Een lange solo werd beëindigd met een hard diagonaal schot welke de keeper te machtig was: 4-0. Een kleine 10 minuten later was het Gert Jan Merjenburgh die ook op het scoreformulier kwam: 5-0. Hij was het eindstation van een goedlopende aanval. 2 Minuten later was het Niek Nijenhuis die ook op het scoreformulier kwam. Echter werd het geen 6-0 maar 5-1. Een bal van de zijkant werd zo tegen hem aangeschoten dat hij onmogelijk kon voorkomen dat deze de doellijn zou passeren. Een eigen doelpunt is in die zin misschien wel “iets teveel van het goede”.. Ondertussen werd het voetbal er niet veel beter op en kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Desondanks was Bergentheim nog steeds veruit de betere partij, en had het, als het 90 minuten scherp was gebleven zomaar uit kunnen lopen naar dubbele cijfers. Maar uiteraard komt het zelden voor dat álle kansen benut worden en het is logisch dat na een comfortabele voorsprong de voet wat van het gaspedaal gaat. Toch weet Ronnie een kleine 10 minuten voor tijd de score nog weer uit te breiden. Een goede steekbal van Nick zet Ronnie alleen voor de keeper. Ronnie aarzelt niet en schiet de 6-1 onberispelijk binnen. Maar weer 2 minuten later is de marge weer 4. Vanaf links trekt de in de rust ingevallen speler van Drienerlo naar binnen. Omdat de ingevallen Erik Godeke niet of nauwelijks ingrijpt kan hij eigenlijk vrijuit schieten en zo Karel verschalken. Dat dit zo ongeveer het eerste echte schot tussen de palen was moet voor Karel extra vervelend zijn geweest..

De laatste minuten tikken weg zonder dat er nog wat noemenswaardigs gebeurt. Zo eindigt de wedstrijd in een 6-2 overwinning voor Bergentheim en blijft Bergentheim 3e op de ranglijst met 25 punten, 5 en 6 punten achter respectievelijk ON Almelo en koploper Voorwaarts. De 4e plaats wordt bezet door buurman Marienberg met 22 punten. Volgende week neemt Bergentheim het in de laatste wedstrijd van de heenronde op tegen Rijssen Vooruit welke de 12e plaats op de ranglijst inneemt.