Bergentheim wint inhaalduel tegen DES

Bergentheim moest deze wedstrijd wel winnen wilde het nog mee doen om de prijzen in de 3e klasse.

Het begon dan ook uitstekend aan deze wedstrijd wat al na 5 min. een doelpunt op leverde na een mooie aanval via Erik Godeke die Martijn Pouwels alleen voor de keeper van DES zette en die deze kans bekwaam afrondde 0-1. Bergentheim dat de eerste helft met de wind mee speelde kreeg hierna nog diverse mogelijkheden op de 0-2 maar deze werden niet benut tot de 30e minuut. Nick Buitenhuis werd vrij gespeeld en alleen voor de keeper van DES deze kans wist te verzilveren 0-2. Bergentheim was tot de rust nog steeds de betere vooral het middenveld speelde uitstekend waarin A junior Brend Schepers zijn 2e wedstrijd speelde, de ruststand was zodoende 0-2 voor Bergentheim.

Na de rust kreeg Bergentheim direct al een kans die jammer genoeg tegen de paal eindigde. DES en Bergentheim kregen hierna nog een paar grote kansen maar die werden niet benut. Tot 15 minuten voor het einde trainer Bert Snippe Chieljan Schuldink en Ronnie Hakkers noodgedwongen moest wisselen wegens een blessure en DES hierna alles of niets speelde en dit resulteerde in de 82e minuut in de aansluiting treffer 1-2. Tot het einde van de wedstrijd was het dan ook nog even spannend. Gelukkig voor Bergentheim maakte de goed leidende scheidsrechter Hoornstra op tijd een einde aan de wedstrijd. Al met al een verdiende overwinning voor Bergentheim.

Zaterdag 7 maart moet Bergentheim uit naar Wilhelminaschool aanvang 14:30 uur.