Bergentheim wint relatief eenvoudig van een gehavend Hellendoorn

27 januari 2018, DE start voor de tweede competitiehelft in de 3e klasse D. Na een korte voorbereiding met 2 oefenwedstrijden (Vroomshoopse Boys – Bergentheim 2-2 en Bergentheim – SCD 1-1) ging het vandaag weer om “ het echie”.

Tegenstander van vandaag was VV Hellendoorn. Een ploeg wat tot op heden een teleurstellend seizoen kent, onderaan de subtop bivakkeert en getroffen is door vele blessures en/of schorsingen. VV Hellendoorn was ook de ploeg die Bergentheim in de voorbereiding echt alle hoeken van het veld liet zien. In deze wedstrijd keek Bergentheim na 20 minuten al tegen een 4-0 achterstand aan, Hellendoorn was destijds op alle gebieden de meerdere van de groen-witte brigade. Nu, een aantal maanden verder doet Bergentheim mee om de bovenste plaatsen en is het voor Hellendoorn zaak om de punten bij elkaar te gaan verzamelen.

Blijven meedoen of op een bijna onoverbrugbare afstand van 8 punten t.o.v. ON Almelo komen, ook dat speelde vandaag zeer nadrukkelijk mee. En met “angstgegner” Hellendoorn als tegenstander was deze opdracht vooraf niet simpel te noemen. Aanvoerder Chiel Jan Schuldink ontbrak vandaag door een blessure. Zijn plaats in het hart van de verdediging werd overgenomen door de 32-jarige Ronnie Hakkers. Aanvaller, middenvelder en nu acterend in de laatste linie. Het was Ronnie z’n debuut in de competitie op deze positie maar dat was aan zijn sterke optreden niet te merken.

De wedstrijd.. In de beginfase was het zoeken voor de mannen van Arjen Plessen. Het spel was rommelig, ballen werden snel ingeleverd en in het eerste kwartier had Hellendoorn een optisch overwicht, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Met standaardsituaties waren ze gevaarlijk maar tot echt grote kansen kwamen de mannen uit Hellendoorn niet.

Vrijwel uit het niets kwam Bergentheim aan de leiding. Een voorzet van Rob Wevers werd door een speler met de handen getoucheerd waardoor de leidsman in het zwart niets anders kon doen dan naar de strafschopstip te wijzen. Nick Buitenhuis wist wel raad met dit buitenkansje en stuurde de doelman de verkeerde kant op, 0-1.

Vanaf de 0-1 kwam er iets los bij Bergentheim. Elk duel werd gewonnen, ineens was de tweede bal wel voor de groen-witten en werden er wel kansen gecreëerd. Dit was ook een fase dat Bergentheim de wedstrijd al in het slot had moeten gooien. De kansen werden helaas om zeep geholpen zodat de ruststand 0-1 bleef.

Vlak na rust viel de “beslissende” 0-2. Jeffrey Plaggenmarsch, die wellicht zijn beste wedstrijd dit seizoen speelde omspeelde knap de doelman en kon zo de bal in het lege doel schieten.

Bergentheim bleef als een team spelen. Als collectief werd er deze middag een uitstekende prestatie op de mat gelegd. Ja, Hellendoorn was gehavend maar het was toch ook de verdienste van de ploeg van Arjen Plessen dat Hellendoorn deze middag in feite niet 1 uitgespeelde kans wist te creëren. Waar Hellendoorn in de voorbereiding de baas was op alle fronten was het vandaag precies andersom. De 0-1 had bevrijdend gewerkt en vanaf dat

moment was er maar 1 ploeg de baas op het veld. Bergentheim had het overwicht en zelfs de kopduels op het middenveld werden door Bergentheim gewonnen, mede dankzij de kopsterke en onvermoeibare Martijn Pouwels.

In de slotfase liep Bergentheim nog uit naar een klinkende 0-4 overwinning. Nick Buitenhuis kon, na een prima actie van Rob Wevers simpel de 0-3 binnenschieten en Rob Wevers bekroonde zijn sterke optreden met een doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

Een goede start van 2018, nu is het zaak deze goede start een vervolg te geven. Bergentheim speelt de komende 3 wedstrijden thuis tegen achtereenvolgens DES, Kloosterhaar en Juliana 32.

Volgende week komt dus DES uit Nijverdal van ex-trainer Harry Warmelink op bezoek. Een tegenstander waar Bergentheim het nooit makkelijk mee heeft. Een mooi affiche dus om op af te komen. We zien u graag, 14:30 uur op Sportpark Moscou.