Zaal 2 wint door teamprestatie van ZVO Ommen 3!

Bergentheim mocht op maandagavond om 21:00 uur aantreden in “de Carrousel” te Ommen. Met heel wat moeite konden we vanuit onze selectie een team samenstellen dat kon aantreden tegen ZVO. Op maandagochtend waren reeds 4 van de 12 spelers beschikbaar. De wanhoop was groot en er werd al geopperd om de wedstrijd af te gelasten. Echter deden we nog één laatste oproep in onze fameuze groepsapp en daar kwam de redding; Jan en Martijn. Voor beiden graag een applaus, eigenlijk konden we van tevoren deze twee mannen al uitroepen tot mannen van de wedstrijd. Jan Schutte die een vergadering had afgezegd om ons toch bij te kunnen staan, Martijn Pouwels die om tien uur nog de nachtploeg in moest en ons één helft heeft bijgestaan. Wederom, petje af voor beiden.

Uiteindelijk vertrokken we, met zes man, om 20:00 uur vanaf het Bastingplein richting Ommen. Vrijwel iedereen zag een beetje tegen de wedstrijd op, omdat sommige eigenlijk niet konden en anderen van tevoren al wisten dat ze kapot gingen omdat ze vrijwel de hele wedstrijd moesten spelen. Op de heenweg hebben we over dit feit nog even gezeurd en gepraat hoe we het aan gingen pakken, tot we in de kleedkamer zaten. Patrick Potgieter kwam binnen en juist hij had het spreekwoordelijke potje met zin mee. In zijn potje zat genoeg voor ons iedereen en toen we ons in ons maagdelijk groen hadden gehesen, hadden we er allemaal zin in en gingen we ervoor. Voor de wedstrijd nog even doornemen hoe we gingen spelen. Inzakkend, controlerend en zoveel mogelijk krachten besparend spelen. Om vervolgens op de counters toe te slaan. Mooi bedacht, maar wederom makkelijker getypt dan gedaan.

Scheidsrechter W.A. Simons kwam net uit een voor de scheids lastige wedstrijd om te fluiten en moest omschakelen naar onze wedstrijd. Ommen en wij konden daarom nog even vijf minuten de keeper inschieten en toen hoorden we het welbekende schelle fluitje van de scheidsrechter, de wedstrijd begon. Wij trapten af en begonnen de wedstrijd rustig met het rond tikken van het plofballetje. Ommen kwam er eerst nog niet aan te pas en wij konden enkele speldenprikjes uitdelen. Het collectief van Bergentheim had gelijk door dat we hier niet kansloos waren en dat bleek. Nadat er goed verdedigt werd kreeg Jeffry Plaggenmarsch de bal op de rechterkant. Vanaf de middellijn zocht hij de diepgaande spits Martijn Pouwels. Met een splijtende pas precies tussen de verdedigers van Ommen door bereikte Jeffry Plaggenmarsch Martijn Pouwels. Laatst genoemde nam de bal feilloos aan en schoof de bal onder de keeper door. De 0-1 voorsprong stond en ook precies zoals wij het wouden, uit de counter. Nu was het zaak om deze voorsprong te behouden.

Maar omdat Ommen natuurlijk niet wou verliezen speelden ze, zoals we het wel vaker zien bij ZVO Ommen, met de keeper meevoetballend. Dit kwam ons natuurlijk niet onaardig uit, want met onze snelheid konden we proberen om onze 0-1 voorsprong uit te breiden. Patrick Potgieter probeerde al een paar keer de pas naar de keeper te onderscheppen, alleen zonder succes. Dit bracht wel het enige risico met zich mee, want Ommen was niet dom en speelde prima met een extra man. Na verscheidende keren te hebben geprobeerd onderschepte Patrick Potgieter dan eindelijk een pas met de keeper van Ommen nog op de middellijn. Patrick bedacht zich niet en probeerde gelijk van afstand te scoren, jammer genoeg werd het schot geblokt en ging de bal over de zijlijn. Aanval voorbij? Nee hoor, Martijn Pouwels was heel scherp en tikte de bal vanaf de intrap gelijk naar Patrick Potgieter. Die kreeg wederom een poging en om in de spreekwoorden te blijven, dan wel aangepast door Patrick hemzelf, tweemaal is scheepsrecht. Vanaf de middellijn schoot Patrick Potgieter de 0-2 tegen de touwen en verschaften we onszelf een nog betere voorsprong.

Ommen daarentegen schrok hier niet van en liet de keeper nog steeds meevoetballen, ze moesten natuurlijk ook want ze stonden 0-2 achter. Wat Ommen wel sterk deed was het positiespel, veel lopende mensen en met de keeper erbij werd het lastig verdedigen voor ons. Wat resulteerde in een aantal kansen voor Ommen. Uit één van deze kansen kreeg Ommen een cornerbal. Als Bergentheim allemaal inzakkend omdat de keeper op de middellijn stond. De corner werd genomen en eigenlijk zag heel Overijssel waar de bal naar toe ging; naar de keeper. Jeffry Plaggenmarsch was één van die Overijsselaren die zag waar de bal naar toe ging en onderschepte de bal. Het enige wat hem resteerde was het omspelen van de keeper. Hij speelde de bal langs de keeper en hij was erlangs. Voor leeg goal bleef hij koel en de 0-3 was een feit.

Het scenario wat wij van tevoren hadden bedacht kwam dus helemaal uit. Op de counter voetballen en zorgen dat er niet veel krachten worden verspeeld. Marco Weij was vervolgens een aantal keren de redder in nood die veel ballen uit de goal hield. Vijf minuten voor rust moest hij wel toegeven op een schot van Ommen. De anschlusstor van Ommen was gemaakt en het stond 1-3. Gelukkig schrokken wij hier niet van en bleven wij ons eigen spelletje spelen. De eerder genoemde counter bleek al heel gevaarlijk en wederom konden we hem weer gebruiken. Jeffry Plaggenmarsch kreeg de bal op rechts en liep richting de achterlijn. In zijn linkeroor hoorde hij Patrick Potgieter vragen om de bal. Met een beetje geluk bereikte Jeffry met een breedte pas Patrick die de trekker overhaalde en ons weer op een comfortabele voorsprong van drie goals zette. Deze 1-4 was ook gelijk de ruststand.

Martijn Pouwels was ondertussen al vertrokken om zijn nachtploeg, die om tien uur begon, nog te halen. Van tevoren was duidelijk dat de tweede helft nog zwaarder werd dan de eerste. Bijna iedereen had de eerste helft alles gespeeld en daarom probeerden wij de rust iets te rekken. Vooral veel praten over de tactiek in de tweede helft, wij hoefden niet en we lieten Ommen komen. Dit hielden we best lang vol. Na 10 minuten in de tweede helft stond het nog steeds 1-4. Ommen was de ploeg met de bal in het bezit en ze bleven het risico nemen om met de keeper te spelen. Dit pakte goed voor ze uit. Wij konden, door misschien wel een tekort aan conditie, niet alles meer aflopen. De keeper kon daarom naar voren lopen en met een punter schoot hij de 2-4 in de hoek, kon het dan nog voor Ommen. Want Ommen bleef de ploeg met het meeste balbezit en ons restte alleen verdedigen. Gelukkig was Jeffry Plaggenmarsch voor de tweede keer vanavond attent en onderschepte hij weer een bal terug op de keeper. Met een frivole actie omspeelde hij de keeper en kon vervolgens de bal rustig tegen de touwen schieten. Daar was wederom de voorsprong van drie goals en de rust keerde een beetje terug bij Bergentheim.

Met nog 5 minuten op de klok gaf Ommen niet op en bleef druk zetten om maar terug te komen in de wedstrijd. Dit resulteerde, na goed voetbal van Ommen haar kant, in een schot die er zo maar in vloog. Het stond weer 3-5 en het kleine sprankje hoop wat Ommen had werd weer iets groter.

Maar daar maakte Jan Schutte met misschien wel het hoogtepunt van de avond een eind aan. De van origine verdediger zette goed druk op het rond tikkende Ommen. Door het druk zetten kreeg Jan Schutte pardoes de bal voor zijn voeten. Onze meest geroutineerde speler, onze keeper even niet meegerekend, hield de rust en schoot de bal in één keer vanaf de middellijn schitterend in de goal. De 3-6 was een feit en het feest was groots. Jan Schutte maakte namelijk zijn eerste goal in zijn zaalvoetbal carrière. En als je dat op deze manier doet, dan ben je van een groot kaliber. Bij deze stand bleef het en de scheidsrechter floot voor de laatste keer. Met zes man hebben we deze wedstrijd verdiend over de streep getrokken en de drie punten zijn een feit. Een mooie presentatie en dat hebben we, ondanks het late tijdstip, gevierd met een biertje natijd. Met een goed gevoel konden we op huis om goed uit te rusten na een zware wedstrijd.

Volgende week spelen we weer op ons eigen tijdstip, namelijk op de woensdag om 19:00 uur in sporthal de Möllincksslag, dan moet het geen probleem zijn om een bredere wedstrijdselectie neer te zetten. Noem het toeval, noem het ’t lot, we spelen dan weer tegen ZVO Ommen 3. Hopende op het nodige support uit het mooie Bergentheim.

Een goede rest van de week en hopelijk tot de volgende wedstrijd.