CORONAPROOF VERLIES IN OMMEN

En dan zijn we alweer een week verder. We hebben de nederlaag van vorige week verwerkt. Op de training zijn er veel afwerk-oefeningen gedaan dus daar kan het niet aan liggen. De kansen die we vandaag krijgen kunnen er gewoon in. Nog niet iedereen is blessurevrij maar dat duurt niet lang meer. Rianne en Lotte zijn op de weg terug en Maike traint op dit moment voor 2.  Gelukkig zijn Diana, Esmee en Hannah weer van de partij en hebben we de groep compleet.

In de 2e klasse zijn vandaag 3 wedstrijden afgelast. Waarschijnlijk alle drie door corona. Vandaag mogen wij voetballen bij OZC in Ommen, waar zojuist corona opgedoken is. Ik vraag mij af hoe lang we nog kunnen voetballen. Het zou zo maar voorlopig de laatste wedstrijd kunnen zijn. En dan wil je wel graag de 3 punten meenemen. De uitspraak “OZC uit, altijd lastig” is hier zeker van toepassing. Niet vaak namen we hier punten mee naar Bergentheim. Des te meer een uitdaging om juist nu de 3 punten op te halen. Wat me direct opvalt, is manier waarop we worden ontvangen. Zeer gastvrij en vriendelijk. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. De scheiderechter van vandaag is de alom bekende meneer Söner.

Exact om 14.30 fluit hij voor de start van de wedstrijd. We beginnen niet sterk en laten ons overrompelen door OZC. Zij beginnen wel scherp aan de wedstrijd, en Kaylee heeft al een paar keer op moeten treden. We blijven van achteruit opbouwen. Voorin wordt de bal gevraagd en met links wordt hier direct op gereageerd. Een loepzuivere bal in de diepte wordt over de keeper geschoten en we staan zomaar voor met 0-1. Hierna krijgen we het betere van het spel en blijven we behoorlijk druk zetten, maar dit kost natuurlijk energie. Een tegenaanval over rechts wordt links bij ons verkeerd geschat. Kaylee is kansloos en de gelijkmaker ligt in het net. 1-1. Zo blijft het spel heen en weer gaan en stevenen we op de rust af. De laatste aanval wordt door OZC opgezet. Wederom over rechts. Tot 2 keer zitten we mis en vlak voor rust is het 2-1. Dit is een beste tik en we zijn de thee hard nodig. Die thee drinken we “coronaproof”  buiten en hier bepalen we ons nieuwe aanvalsplan. Meer druk naar voren moet ons meer kansen opleveren. Zo gezegd, zo gedaan. De wil is er wel maar OZC is duidelijk niet van plan om de voorsprong uit handen te geven. Na 15 minuten straffen ze een fout van ons af en is het 3-1. Balen! Nu wordt het extra lastig. We blijven gaan en geven alles wat er in ons zit, maar OZC verdedigt met man en macht. Vlak voor het eind komen we door een fantastisch pasje in scoringspositie. Deze wordt benut 3-2. Veel tijd voor het maken van de 3-3 krijgen we niet. De scheidsrechter fluit voor het einde en we moeten concluderen dat we deze middag terecht hebben verloren. We waren individueel net iets minder scherp dan de tegenstander. Neemt niet weg dat we trots mogen zijn op onze inzet.

We waren vanmiddag niet helemaal coronaproof. We misten de nieuwe mondmaskers van de Greenpride. Maar inmiddels hebben we ze wel. Zou dat de sleutel naar succes zijn? Op naar volgende week……uit naar HHC