Een fantastisch Protos Weering Zaalvoetbaal toernooi!

Op 28 januari 2019 begon voor ons het Protos Weering Zaalvoetbal toernooi. De gehele zaterdag was de spanning te voelen bij de spelers in de selectie, want om 18:00 stond de eerste wedstrijd van het mooiste toernooi van het jaar weer op het programma. Hieraan vooraf werd het toernooi als selectie gezamenlijk begonnen met een heerlijke maaltijd bij de trainer thuis, om vervolgens samen naar sporthal ‘De Beek’ te gaan.

In de eerste ronde stonden respectievelijk de wedstrijden tegen Olympia’28, SVV’56, Daarlerveen en Hardenberg’85 op het programma. De eerste tribunes gelijk na de ingang waren, overwegend met groen, geheel gevuld met Bergentheim supporters. Het Green Pride spandoek hing ook alweer klaar en alle tekenen waren er voor een mooi toernooi. Al was het voor zowel de selectie als de supporters nog even inkomen. Het spandoek werd nog enkele keren van de muur geschoten, de trommels waren af en toe te horen en het spel was nog niet echt hoe we het hadden gehoopt. Gelukkig eindigden we na drie winst en één gespannen gelijkspel op een eerste plaats en konden we ons op 2 januari in het nieuwe jaar klaarmaken voor de kwartfinale, door de eerste plek wederom in ‘De Beek’. De sfeer zat er tijdens deze ronde goed in, het spandoek was al geruime tijd van tevoren weer opgehangen en wij werden als selectie luidkeels toegezongen door de fans. Dit alleen al is geweldig om mee te maken als speler. Mede hierdoor werd het spel beter, werd er weer drie keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld en zo konden we zonder verliespartij en twee eerste plekken door naar de halve finale.

Voor de halve finale moesten we met geheel Bergentheim afreizen naar Hoogeveen, waar we in ‘Het Activum’ het moesten opnemen tegen Rolder Boys, titelverdediger MSC, Dalen en DOS’37. Vrijdag ochtend, een dag voor de halve finale, werd bekend dat er een bus vanaf het mooie sportpark Moscou zou vertrekken richting Hoogeveen. Na DRIE uur was de bus al vol en niet zomaar een bus, nee een dubbeldekker waar 90 man in kan. Vol goede moed reisden we gezamenlijk als team, maar zeker als supporters, richting Hoogeveen. De eerste wedstrijd werd al een feest. Na een 2-0 achterstand herpakten wij ons goed en kwamen we terug tot 2-2. In de laatste 30 seconden maakten we het feest compleet en kwamen we op een 3-2 voorsprong. Als ik u één tip mag geven, kijk de beelden terug en let op het oorverdovend geluid wat na de goal te horen is. Hier werkt iedereen aan mee en dit is als speler, en ik zeg het gewoon nog een keer, geweldig om mee te maken. Helaas viel het in de wedstrijd tegen MSC net de verkeerde kant op waardoor we alleen nog tweede konden worden. Na een krankzinnige wedstrijd tegen dalen die in 4-4 eindigde, werd het nog spannend. We moesten zorgen dat we een goed doelsaldo zouden neerzetten in de wedstrijd tegen DOS’37 en hopen dat Dalen niet met vier doelpunten of meer zou winnen tegen MSC. Dit gebeurde niet en de tussenronde was een feit, het feest met de supporters in de kantine en op het veld na de tijd mag voor zich spreken. Ook de terugweg in de bus was iets om nooit te vergeten. De precieze tijd weten we niet, maar het voelde als een kwartier lang samen zingen met de supporters in de bus en iedereen deed mee, iets om niet snel te vergeten.

Al deze supporters maakten woensdag 8 januari, wederom met een volle bus, de reis naar Emmen, om de selectie in de tussenronde naar de finale te zingen. Nogmaals werd de eerste wedstrijd er één om niet te vergeten, nu werd er namelijk in de laatste tien seconden gewonnen van Hoofdklasser Emmen. Ook nu waren het ONZE supporters die het hardst aan het schreeuwen waren. Sowieso kwam de meeste sfeer in de tussenronde uit het Groen Witte vak. Helaas moesten we in de volgende wedstrijd onze meerdere erkennen in Hoogeveen (zondag), waardoor de finale wel uit zicht was. Uiteindelijk konden we er samen met de supporters er nog een feest van maken door te winnen van Hoogeveen (zaterdag) en gelijk te spelen tegen Drenthina, waardoor we als tweede eindigden in de poule en een prachtige 7de plek neerzetten in Protos Weering Zaalvoetbal toernooi.

Als V.V. Bergentheim mogen we hier trots op zijn. En als ik namens de selectie spreek, om elke ronde zoveel supporters te zien en zoveel steun te krijgen en dit als bescheiden amateurvoetballer mee te mogen maken is fantastisch. Bij deze willen we dan ook elke supporter bedanken voor de sfeer en in het speciaal de Green Pride bedanken voor de organisatie. Samen zorgen we ervoor dat het een fantastisch toernooi is en blijft. En dit hopelijk in de toekomst leidt tot een finaleplek.

BEDANKT!