Gemiste kansen breken Bergentheim op

Na een “voetballoze” zaterdag waar de Ikea’s , woonboulevards en het thuisfront aandacht kregen van de heren voetballers stond vandaag de uitwedstrijd tegen ASV Aadorp op het programma. ASV, nieuwkomer in de derde klasse D draait tot nu toe goed mee in de middenmoot dus een makkelijke middag zou het zeker niet worden voor Bergentheim.

Bergentheim wilde de negatieve spiraal van 2 nederlagen op rij doorbreken en zodoende aansluiting houden bij de top 3, het verschil met de nummer 1 en 2 was vooraf ook maar 3 punten (op ON) en 2 punten (op Quick ’20).

De omstandigheden waren nu niet echt geweldig, zeker niet de reden waarom je als 5-jarig jongetje ooit op voetbal bent gegaan: kou, regen, wind en een sportpark op de vlakte. Maar zoals het cliché luidt: ook de tegenstander heeft hier last van.

Bergentheim begon dan ook prima aan de wedstrijd op deze gure november zaterdag. ASV kon in de beginfase niet meer doen dan achter Bergentheim aanlopen en proberen tegen te houden. Dat dit lukte was meer toe te schrijven aan de onnauwkeurige afwerking dan, met alle respect, aan ASV zelf. Diverse goede kansen en mogelijkheden tot kansen werden om zeep geholpen waardoor het langer dan gewenst 0-0 bleef, gelukkig viel de 0-1 alsnog.

Bergentheims topscoorder Nick Buitenhuis was verantwoordelijk voor de eerste treffer deze middag. Nick draaide goed weg bij z’n directe tegenstander, omspeelde knap de doelman en tikte de 0-1 binnen.

Deze stand leek ook de ruststand te worden, leek… Het tweede deel van de eerste helft werd het van Bergentheims kant rommeliger en onnauwkeuriger. Ook dat de stand maar 0-1 bleef zorgde logischerwijs niet voor meer rust. Vlak voor rust viel dan ook de gelijkmaker.

Vanuit het middenveld kon er kinderlijk eenvoudig worden doorgelopen door een speler van ASV. Alleen voor Karel wipte hij de bal over de doelman heen, echter miste de bal snelheid om het doel te halen, gelukkig zou je denken. Echter, op zeer ongelukkige wijze werd de bal door de verdediging van Bergentheim tegen elkaar aangeschoten en de linksbuiten van ASV was er als de kippen bij om vanaf 1 meter de bal alsnog binnen te schieten, een ongelofelijke domper en vooral ook zeer onnodig.

De tweede helft is vooral de helft die de geschiedenisboeken in zal gaan als de helft van “de kansen”. Vele opgelegde kansen op de 1-2 en om verder uit te lopen waren deze middag niet aan Bergentheim besteed. Naast, over, de lat, voorlangs, de 1-2 wilde niet vallen. Ook was het af en toe nog oppassen geblazen bij de gevaarlijke tegenstoten van ASV, een 2-1 achterstand zou helemaal dramatisch zijn geweest. Gelukkig voor ons hadden de aanvallers van ASV het vizier ook niet 100% op scherp staan.

Bergentheim probeerde van alles deze middag, er werd geknokt tot aan de laatste minuut voor de drie punten maar het mocht blijkbaar niet zo zijn. Een driepunter was zeker verdiend geweest maar daarvoor dien je nog wel altijd 1x vaker te scoren dan je tegenstander. Helaas lukte dat vandaag niet zodat er voor de derde keer op rij niet werd gewonnen. Positief bekeken is de negatieve spiraal van 2 nederlagen op rij doorbroken…

Volgende week wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Wilhelminaschool, de start van de tweede periode in de derde klasse D. Nog 4 wedstrijden t/m de winterstop heeft Bergentheim de tijd om de aansluiting met de top te houden.

We zien u allen graag volgende week zaterdag, 14:30 uur op Sportpark Moscou en laten we hopen op aangenamer weer dan gisteren in Aadorp.