HHC VR3 - V.V. Bergentheim VR2 (30-09-2017)

Na 1 week rust te hebben gehad, mochten we vandaag de wei weer in. Dit keer voor onze eerste competitiewedstrijd, uit naar HHC VR3. Ondanks dat we om 09.15 uur tegelijk met de F’jes aanwezig waren op ons sportpark, leek het grootste deel van onze selectie aardig fit. En we hadden er zin in, want je mag toch nooit verliezen van de grote rivaal HHC?

 Dat leek na 3 minuten dan ook niet te gebeuren. Gerlieke zag haar kans schoon en schoot de bal met overtuiging binnen: 0-1! Helaas was de vreugde van korte duur, want in de 4minuut kwam HHC met een antwoord: 1-1. Wat een doelpuntenfestijn leek te worden, begon toch meer te lijken op een wedstrijd waar de kansen niet benut werden en de wedstrijd werd weggegeven. Sharon dacht hier in de 21e minuut anders over, en scoorde haar 1e doelpunt  van vandaag. Hierdoor werd de stand 1-2 en konden we met een voorsprong de rust in.

 Na een peptalk van coach Marjan konden we weer met volle moed het veld op. Hier aangekomen bleek dat het inmiddels met bakken uit de hemel viel, dus stilstaan (en kou lijden) was geen optie. Ik weet niet wat doelpuntenmachine Sharon in de thee heeft gehad, maar ze was even na rust alweer op dreef en prikte haar 2e goal van vandaag erin: 1-3. De 1-4 hing al even in de lucht, maar ten opzichte van de regen viel deze nog niet. Totdat Kirsten eens gek deed en zich geen moment bedacht toen ze de keeper een eind voor de goal zag staan. D.m.v. een prachtige bal langs de keeper heen belandde de bal in de goal en konden we weer even ‘rustig’ ademhalen. Dit werd iets te letterlijk genomen, en HHC kwam na een paar minuten weer terug, met als gevolg de 2-4. Nu was het voor ons toch oppassen geblazen, want we gaven de tegengoals te makkelijk weg. Totdat Lotte na een foutje van de verdediging zo door kon lopen naar de goal. Deze kans werd dan ook benut met een schot in de korte hoek.  Dit werd dan ook uitbundig gevierd door aanvoerder Bianca en Lotte: dankzij meerdere ‘rondvliegende jopen’ werd menig HHC’er letterlijk en figuurlijk van het veld geslagen. Na 5 goals van onze kant had doelpuntenmachine Sharon er nog geen genoeg van en vond het nodig om er nog 2 goals in te prikken: 2-7. Dit werd ons allemaal even te veel, en mede dankzij het slechte weer en de mislukte moonwalk van Bianca was de concentratie de laatste paar minuten dan ook ver te zoeken. Dit was dan ook zichtbaar in ons spel, hierdoor kon de linksbuiten van HHC nog even een doelpuntje meepikken. Eindstand 3-7. Na het laatste fluitsignaal konden we ons snel douchen, en na een winnaarsselfie weer terug naar de kantine van Banthum. Hier werd onder het genot van een ‘natje en een droogje’ nog eens nagepraat over de wedstrijd. 

 Topscorers:         1. Sharon de Jonge             (4x)

                          2. Kirsten Ophof                 (1x)        

                              Gerlieke Snippe              (1x)

                              Lotte Becker                   (1x)

 

Leuke weetjes:

-          (Wo)man of the Match: Laura van der Vinne en Sharon de Jonge

-          Onze kleine bikkel Sanne heeft nadat ze is uitgevallen door een blessure, toch nog de laatste  10 minuten gevoetbald.

-          Sharon wist bijna de hele wedstrijd op haar benen te blijven staan. Ze is maar 1x gevallen tijdens het maken van een van haar 4 goals, maar dit was een goed excuus. Dit was voor haar een  grotere prestatie dan het scoren van 4 goals.

-          Bianca kan ook na een aantal alcoholische versnaperingen nog steeds geen moonwalk.

 

Volgende week staat om 12.30 uur de thuiswedstrijd tegen ST: SVV ‘56/Kloosterhaar VR1 op het programma, tot dan!

 - Beckie