Iedereen bedankt voor een geweldig jubileum!

v.v. Bergentheim bestaat 75 jaar en dat hebben we goed gevierd!
Alle vier de avonden de tent goed gevuld waarbij het elke avond gezellig was en de tent meermaals op de kop stond!
Dat 'wij' als Banthummers kunnen feesten was al wel bekend maar de combinatie Bonte Avond & Band'um op de zaterdagavond was echt perfect!

Het jubileum werd op de snikhete woensdagmiddag afgetrapt met het voetbalcity. Helaas viel de opkomst hier wat tegen mede door de combinatie van startende scholen met introducties & het hete weer. Maar de kinderen die er waren hebben zichtbaar genoten van de verschillende spelletjes die zij konden doen deze middag. Voor de jongere jeugd t/m JO13 was er een parcours uitgezet met 7 verschillende spelletjes, als zij klaar waren was er nog de mogelijkheid om een klein mixtoernooitje te spelen. Voor de oudere jeugd JO15/JO17 was er het welbekende bubbelvoetbal. Waarin je mag beuken wat je wil en proberen te scoren. Nadat de broodjes hamburger & frikandel op waren kon iedereen zich opmaken voor het sportcafé in de avond.

De tafel was gevuld met de gasten: Wim Kieft, Bas Nijhuis & tafelheer: Bert van Losser. Zij vertelden hun mening over het hedendaagse voetbal & natuurlijk mooie verhalen uit het verleden wat zij als speler en/of scheidsrechter hebben meegemaakt op de velden. Na een uur en kwartier kwam er alweer een eind aan de verhalen van de heren, waarna iedereen zich verplaatste naar de kantine om nog een groot gedeelte van Ajax - Apoel Nicosia te kijken. De avond werd ook afgesloten met een mooie overwinning van Ajax. 

Donderdag 's avonds was het tijd voor de discotraining. Alle seniorenteams werden gevraagd om te trainen op deze donderdagavond. Dit samen met de teams die altijd op donderdagavond trainen maakte dit een mooi vol geheel zo op het sportpark. Na de training was het tijd voor een hapje en drankje in de kantine en werd de spannende slotfase van Antwerp FC - AZ gekeken. Het doelpunt in de 89e minuut werd dan ook met gejuich ontvangen. Hoempa Henk ging daarna nog even door met de muziek en het bleef nog lang gezellig in de tent.

De vrijdagavond stond in het teken van de reünie, walking soccer, het 35+ mixtoernooitje en het 15-jarig jubileum van shantykoor de Moscoufieten. Deze reünie was niet alleen bedoelt voor de oud-leden, maar ook voor de huidge leden en overige geïnteresseerden. In de kantine draaide het foto archief die door Roelof van der Velde was gedigitaliseerd en deze werd dan ook de hele avond aandachtig bekeken door verschillende geïnteresseerden. Op deze avond kreeg Roelof een USB-stick met alle foto's digitaal namens de vereniging & werd Gerard Borgert benoemd tot lid van verdienste. Waarna de Moscoufieten nog een attentie hadden voor de club en zij allemaal een roos kregen. Hierna lieten de Moscoufieten de tent nog een aantal nummers mee zingen en kon het aanwezige publiek genieten van de smartlappen.

Dan blijft nog over de zaterdag, de slotdag. Die 's ochtends 08:30 uur startte en tot in de late uurtjes nog door ging. Rond 08:15 begonnen zich al grote groepen kinderen te verzamelen rond de tent, want zij mochten namelijk aanschuiven voor het ontbijt. Een uurtje later startten wij met de vier verschillende mixtoernooitjes die op dat moment gespeeld werden. Want de jeugd was op leeftijd ingedeeld bij elkaar zodat er in de toernooitjes niet te veel verschillen ontstonden. Nadat iedereen zijn toernooi had afgewerkt konden ze moe maar voldaan de velden weer verlaten. Want ondertussen waren de eerste senioren ook al binnen komen druppelen, voor hen stond er een brunch klaar in de tent. Nadat deze brunch als bodem gelegd was voor het naderende toernooi konden zij ook aan het toernooi beginnen. De zon was inmiddels gaan branden want de 30 graden werd ruim aangetikt. Waardoor verder op het toernooi ook besloten werd de wedstrijden in te korten zodat het niet te gek ging die middag. Na een groot aantal wedstrijden en een spannende penaltyserie in de finale mocht Vitesse zich uiteindelijk tot winnaar van het jubileum mixtoernooi kronen.

Daarna konden we al richting de avond kijken maar niet voordat de veiling gestart werd. En deze veiling mocht een groot succes genoemd worden! Er werd namelijk €8000,- opgehaald! De veiling leidde soms nog tot hilarische momenten bij de toeschouwers en af en toe volgde er een applaus omdat er weer een mooi bedrag voor een kavel was opgehaald voor v.v. Bergentheim. Na de veiling kon Band'um nog even soundchecken maar ook zij moesten al gauw plek maken voor de start van de bonte avond, want er was ooit eens een strakke tijdsplanning. Maar deze kon eigenlijk al heel rap de prullenbak in en werd later in de avond ook niet meer geraadpleegd. Een bonte avond zou een bonte avond niet zijn als er ook een jury zou zijn. Deze zorgvuldig samengestelde jury bestond uit: Ina Oldeegberts, Bert Hofsink & Arnoud Mannessen. Zij gaven op alle stukje hun ongezouten commentaar en gaven alle teams punten op verschillende onderdelen. Nadat alle stukjes waren geweest kan er maar 1 act winnen. De dames 1 wonnen de bonte avond met hun flashmob, op de voet gevolgd door het 6e met Boerschopper zoekt vrouw en het brons deze avond ging naar de dames 3 met de levende bingo. De avond was ingedeeld dat er eerst een aantal stukjes waren en dat daarna Band'um weer een set speelde. De Banthumse band wist perfect op het publiek in te spelen met de top 2000 klassiekers, maar ook met de echte Banthumse klassiekers als: We are Banthum supporters & wie bint Banthum. Halverwege volgde één van de vele hoogtepunten deze avond en dat was het clublied van v.v. Bergentheim in een nieuw jasje gestoken. Volgens het bestuur was dit het stukje wat zij zouden opvoeren voor de bonte avond, helaas heeft niemand een lid van het bestuur een stukje horen zingen, maar voor nu word het door de vingers gezien omdat het lied een succes is! 

Rond 00:00 uur was het tijd voor Band'um om er een eind aan te breien nadat er al een aantal keer gezegd was dat dit 'de leste' was, maar na de 'de leste' komt altijd nog 'de aller-leste', 'de aller-aller-leste', etc. etc. Maar om 00:00 uur was het dan echt tijd voor het vuurwerk en daarmee ook het einde van het 75 jarig jubileum. 

Wij als jubileum commissie kijken terug op zeer geslaagd jubileum! Maar dit was niet gelukt zonder alle hulp die wij in die vier dagen hebben gehad, maar ook in de weken/maanden daarvoor.  

Op www.75jaarvvbergentheim.nl staan al een aantal foto's, dit is nog lang niet alles maar wij hopen zsm. de overige foto's ook online te kunnen zetten!