Juliana '32 - v.v. Bergentheim

Na de zeperd van vorige week tegen ASV ’57 hadden wij als team in de uitwedstrijd tegen Juliana ’32 wat recht te zetten. Om zo de aansluiting te houden bij V.V. Hellendoorn en koploper PH. Tijdens de bespreking waren we hier ons allemaal van bewust en het strijdplan was helder voor een ieder. Met goede moed gingen we met de bus richting Hengelo om daar een goede partij voetbal op de mat te leggen.
Om 14:30 zat iedereen al lang in de zogenoemde tunnel en kon de wedstrijd beginnen. Juliana had nog balbezit vanaf de aftrap, maar het was al snel duidelijk dat wij de voetballende ploeg werden vanmiddag en dat Juliana probeerde om via de counter gevaarlijk te worden. Echt grote kansen werden nog niet gecreëerd, maar we waren geduldig en lieten de bal lekker rondgaan op het goed te bespelen veld in Hengelo-Oost. Na 25 minuten resulteerde dit in een corner vanaf de linkerkant. Ronnie Hakkers draaide deze met zijn rechtervoet in en, zoals wel vaker dit seizoen, scoorde Chiel-Jan Schuldink met een ferme kopstoot de 0-1 tegen de touwen. Een lekker moment om op voorsprong te komen. Daarna bleven we weer geduldig voetballen, produceerde zo enkele mogelijkheden en ja mogelijkheden, want het waren of schoten vanuit de tweede lijn of we kwamen er via de flanken door, alleen was hier de eindpass dan niet goed. Vooral de linkerkant met Rob Wevers was een populaire plek om een aanval te beginnen. Maar goed, een paar mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de 0-1 stand bleef staan en hier gingen we mee rusten.
Onder het, niet voor Martijn Pouwels, genot van een bakje thee kwamen we tot een simpele conclusie. Het voetbal is goed, we moeten waken voor gemakzucht en in de tweede helft de score uitbreiden. Met deze woorden in het achterhoofd gingen we het veld weer op en het spelbeeld was vergelijkbaar met de eerste helft. Wij waren aan het voetballen en Juliana hield tegen. De mensen die gevoelig zijn voor een déjà vu moeten even oppassen. Want wederom kregen we een corner van rechts, wederom ging Ronnie Hakkers achter de bal staan en wéderom kopte Chiel-Jan Schuldink raak. Vlak na rust hadden we dus voldaan aan de woorden van de trainer en stond het 0-2. Wat restte was een goede partij voetbal, waar in de inleiding al op gehoopt werd.
In de 56ste minuut zag de rechtsback van Juliana weer eens iets voorbij vliegen, zoals hij de hele wedstrijd al iemand voorbij had zien vliegen. Het was Rob Wevers die, na een prachtige pass vanuit de laatste linie door Jasper van Opijnen, vanaf de linkerkant een strakke, lage voorzet had die bij de tweede paal heel beheerst werd binnen geschoten door Martijn Pouwels. 0-3 en onze honger was nog niet gestild. Want een wedstrijd zonder een goal van Ronnie Hakkers, is geen echte wedstrijd. Waar hij vlak na rust nog een enorme kans liet liggen op de 0-2, bleek hij nu binnen vijf minuten twee keer heel scherp. De 0-4 werd attent binnen getikt bij de tweede paal na een voorzet van Jeffry Plaggenmarsch en bij de 0-5 verwerkte de keeper van Juliana een afstandsschot van Jeffry Plaggenmarsch niet goed, waar Ronnie Hakkers zich een echte spits liet blijken en zijn tweede van de middag te maken. Het feest werd helemaal compleet, nadat Jeffry Plaggenmarsch zijn eerste goal van het seizoen maakte. De keeper en verdediger waren niet goed op elkaar afgestemd en de keeper schoot tegen de verdediger aan, waarna Jeffry Plaggenmarsch door kon lopen en met zijn hoofd de 0-6 binnen kopte. Het was zeker geen pareltje, maar de goals moeten ergens beginnen.

Uiteindelijk hebben we dus voldaan aan de inleiding en een prima partij voetbal op de mat gelegd. Zo konden we een gezellige terugreis met de bus maken naar Bergentheim. Tijdens deze reis mocht Jesper Holtvluwer nog een liedje zingen. Omdat hij na een goede donderdagavond training, Ronnie Hakkers twee keer poorten lukt niet iedereen, zijn debuut mocht maken. Ook hebben we nog een liedje tegoed van Chiel-Jan Schuldink die zijn tweede ster (in totaal nu 51 doelpunten) heeft behaald. Hij moest ook zingen, maar was te druk met kaarten.
Volgende week zijn we een week vrij, om vervolgens op 17 november thuis aan te treden tegen Kloosterhaar. Hopen op veel support van jullie kant en dat we deze wedstrijd ook winnend kunnen afsluiten!
0-1 Chiel-Jan Schuldink
0-2 Chiel-Jan Schuldink