Kaboutervoetbal

Is uw zoon of dochter geboren in 2014 of 2015 en wilt u ze kennis laten maken met kaboutervoetbal?
Mail dan gerust naar info@vvbergentheim.nl

De contactpersonen zijn:
Theun Luisman (06 - 25 39 74 66)
Gert v/d Weide (06 - 23 59 72 15)

Zaterdag 9 maart 10:15 - 11.15
Zaterdag 23 maart 10:15 - 11.15
Zaterdag 6 april 10:15 - 11.15
Zaterdag 20 april 10:15 - 11.15
Zaterdag 4 mei 10:15 - 11.15
Zaterdag 18 mei 10:15 - 11.15

Waar?
De kabouters zullen spelen op het kleine kunstgrasveld voor de kantine.

Voor wie?
Kaboutervoetbal is bestemd voor jongens en meisjes geboren in 2014 en 2015.

Kosten?
v.v. Bergentheim wil de kabouters de mogelijkheid bieden om te sporten, maar vooral om plezier te maken met elkaar.
Dit zal gerealiseerd worden met tal van activiteiten. Om het kaboutervoetbal te stimuleren zijn er voor het jaar 2019 géén kosten aan verbonden.

Kleding
Alle toplanden van de mondiale voetbalwereld zijn aanwezig bij v.v. Bergentheim. De kabouters beschikken over de tenue’s van Italië, Spanje, Argentinië, Engeland, Mexico, Zweden, Schotland, Duitsland en natuurlijk Nederland. Voor schoenen, sokken en een trainingspak dient u zelf te zorgen. Mogelijkheid tot douchen en omkleden is aanwezig.

Interesse?
Als u geïnteresseerd bent en denkt dat kaboutervoetbal past bij uw kind(eren), dan kunt u informatie inwinnen en/of uw kind(eren) aanmelden bij Teun Luisman (06 - 25 39 74 66) of via een mail sturen naar info@vvbergentheim.nl. Ook is er op de website meer informatie te vinden over het kaboutervoetbal. Lijkt het je leuk om te helpen bij het kaboutervoetbal dan kun je jezelf vanzelfsprekend ook aanmelden!

Waarom?
v.v. Bergentheim wil de drie- vier- en vijfjarigen ook de mogelijkheid bieden om te sporten. Samen plezier maken staat hierbij centraal. Onze kabouters moeten met plezier en enthousiasme naar onze voetbalvereniging komen en weer reikhalzend uitzien naar de volgende keer. Dit zal gerealiseerd worden met tal van activiteiten. Naast voetbal zullen de kabouters ook andere teamsporten en activiteiten ontplooien. De allerjongsten worden vooral bezig gehouden in spelvormen, terwijl de oudsten wat meer gericht op de voetbalsport worden vermaakt. Het samen spelen en doelen bereiken zal een goede leer zijn voor het verdere leven van onze kabouters.

Kinderen bewegen vooral om het genoegen van het bewegen zelf. Ze kunnen ook eindeloos genieten van het herhalen van bewegingen en uiten in hun bewegingen wat ze voelen. Kinderen spelen om elkaar te ontmoeten en om met elkaar om te gaan. Bewegingssituaties kunnen spannend zijn voor kinderen en daardoor worden kinderen uitgedaagd om mee te bewegen.

Wanneer?
De kabouters worden eens in de twee weken op de zaterdagmorgen van 10:15 tot en met 11:15 vermaakt. Het kaboutervoetbal start op zaterdag 9 maart en zal op 25 mei worden afgesloten wanneer de kabouters samen met de spelers van het 1e het veld op komen. Als de kabouters om 10:15 op het veld staan wordt er in principe veel in spelvorm met de bal gedaan. Dit gebeurd op het kunstgrasveld voor de kantine. Mochten de weersomstandigheden dit niet toe laten, dan zullen we gebruik maken van sporthal de Möllinckslag in Bergentheim.

De kabouters gaan op de familiedag die gepland staat op zaterdag 25 mei tijdens tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van het 1e, samen met de spelers het veld op. De kabouters dienen om 14.00 aanwezig te zijn.