Knappe teamprestatie in Oldenzaal.

Na twee weken geen wedstrijd te hebben gespeeld in de 3e klasse D stond vandaag voor Bergentheim de lastige uitwedstrijd tegen Quick 20 uit Oldenzaal op het programma. Quick 20, de huidige nummer 2 op de ranglijst staat bekend als een goed voetballende ploeg en 1 van de kanshebbers op de titel. Quick won in Bergentheim in de absolute slotminuut, 1-2 dus Bergentheim was zeker uit op revanche. Ook werd het wel weer eens tijd dat Bergentheim een “topper” winnend zou weten af te sluiten.

In de beginfase van de wedstrijd had Quick 20 een overwicht qua balbezit. Ook vandaag was het goed te zien dat de mannen uit Oldenzaal prima kunnen voetballen, de bal werd zonder problemen van A naar B gespeeld. Echter, mede door de prima organisatie van Bergentheim kwam de formatie uit Oldenzaal niet verder dan dreiging. Er werd leuk gecombineerd maar verder dan de 16-meter van het Bergentheimse doel kwam Quick 20 niet. Ondanks veel balbezit werden er dan ook geen kansen gecreëerd. Bergentheim had, om maar eens een uitspraak van een bekende trainer te gebruiken, de controle zonder dat het zelf de bal had.

Sterker nog, het was Bergentheim dat brutaal de leiding nam. De eerste de beste mogelijkheid werd keurig binnengeschoten door Mark de Bruin, doelman kansloos, 0-1 voor Bergentheim. Na deze 0-1 kregen de mannen van trainer Plessen ook meer de controle in balbezit. Er werd gespeelde vanuit een uitstekende organisatie en er werd geduldig gewacht op de ruimtes of fouten van de tegenstander. Dit geduld beloonde zich vlak voor rust. Slordig uitverdedigen van Quick 20 leidde tot de 0-2. Rob Wevers werd door een verdediger van Quick “keurig in stelling gebracht”. 1:1 met de doelman faalde Rob niet en haalde de trekker over, 0-2. Zo konden de groen-witten gaan rusten met een heerlijke en comfortabele 0-2 voorsprong, een verdiende voorsprong overigens.

In de rust kan er dan zo mooi worden gezegd: “het is belangrijk om goed uit de kleedkamer te komen”… Die opdracht werd goed begrepen.

5 minuten na rust werd de wedstrijd in het slot gegooid. Rob Wevers werd op een prachtige manier diep gestuurd, trok de bal keurig terug en routinier Ronnie Hakkers schoot beheerst de 0-3 tegen de touwen.

Vanaf dat moment was het prijsschieten voor Bergentheim. Dat het na 60 minuten gaan 0-6 stond mag een wonder worden genoemd. O.a. kansen voor open doel en een penalty waren niet aan Bergentheim besteed waardoor het lange tijd nog maar 0-3 stond. Deze kansen werden gecreëerd doordat Bergentheim constant druk bleef houden op de ploeg uit Oldenzaal en Quick wist daar geen raad mee deze middag.

Tegen het einde van de wedstrijd werd het, logischerwijs misschien ook, toch slordiger en ontstonden ook de eerste kansen voor Quick. Tussen de 75 en 85e minuut wist de ploeg uit Oldenzaal haar eerste twee echte kansen te creëren, beide werden echter niet benut.

In de slotfase liep Bergentheim dan alsnog uit naar een ruimere overwinning. Jeffrey Plaggenmarsch bediende met z’n eerste balcontact Ronnie Hakkers. Ronnie faalde niet en schoot de 0-4 binnen. In de absolute slotminuut schoot de nummer 10 van Bergentheim ook

nog de 0-5 binnen en tekende hiermee voor een loepzuivere hattrick. Een meer dan verdiende overwinning, mede behaald door een uitstekend collectief.

Bergentheim herovert hiermee de 2e plaats op de ranglijst. Volgende week komt de haast ongenaakbare nummer 1, Oranje Nassau op bezoek in Bergentheim. De uitwedstrijd leverde een pijnlijke en ruime nederlaag op. Kan Bergentheim haar laatste kans op de koppositie grijpen of kan Oranje Nassau het draaiboek voor het kampioensfeest alvast uit de kast gaan halen? We gaan het zien volgende week zaterdag, 14:30 uur op ons Sportpark Moscou.