Kwartet vol voor Bergentheim

Voor Bergentheim stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Achilles Enschede op het programma. Wanneer je vooraf naar de ranglijst zou kijken dan zou je al snel tot een simpele conclusie kunnen komen: een makkelijke middag voor de mannen van trainer Arjen Plessen. Bergentheim de trotste koploper met 9 punten uit 3 wedstrijden, Achilles de rode lantaarndrager met 0 uit 3… Echter, zeker Bergentheim heeft er de laatste jaren patent op om juist wedstrijden zoals deze niet winnend af te sluiten, de voorbeelden zijn niet op 1 hand te tellen. Onderschatting van de tegenstander uit Enschede zou gelijk staan aan overschatting van onszelf.

Bergentheim moest het vandaag doen zonder aanvoerder Chiel-Jan Schuldink, hij was door de griep geveld. Zijn plek werd ingenomen door Gerrit Willems.

Bergentheim opende de wedstrijd sterk. Het initiatief werd direct genomen en dit leverde veel balbezit, goed positiespel en van daaruit ook veel kansen op. Bergentheim speelde duidelijk met vertrouwen en wilde de goede start ook vandaag een goed vervolg geven. Positief om te zien was dat van onderschatting geen sprake was.

Toch was het nog even wachten op de openingstreffer. Nadat diverse spelers al diverse mogelijkheden om zeep hadden geholpen was het, haast vanzelfsprekend, onze goalgetter “pur sang” Nick Buitenhuis die weer op de goede plek stond. Om vrijwel elke wedstrijd op het juiste moment op de juiste plaats te staan om de bal “binnen te lopen” is natuurlijk geen toeval meer. Een strakke voorzet van Jeffrey Plaggenmarsch werd bij de eerste paal keurig afgewerkt door Nick, 1-0, de ban was gebroken.

Bergentheim speelde een zeer verdienstelijke eerste helft en Achilles kwam er feitelijk niet aan te pas. Alle spelers in het veld deden wat ze moesten doen en dit zorgde voor een mooi schouwspel. Voor rust werd in een snel tempo de score uitgebreid naar 4-0. Nick rondde een voorzet van Rob Wevers beheerst af en diezelfde Rob Wevers zorgde na een individuele actie voor de 3-0.

De 4-0 viel vlak voor rust en was echt om van te smullen, de “slagroom op de taart” van een perfecte eerste helft. Martijn Pouwels slingerde de bal vanaf de rechterkant voor het doel en Nick Buitenhuis promoveerde de scherp aangesneden voorzet tot een prachtig doelpunt. Met z’n grote linkerteen verlengde Nick de bal in de bovenhoek, 4-0 bij rust, wedstrijd gespeeld.

Dan is het rust, 4-0 is de voorsprong en dan wil je door, wil je de score uitbreiden en doorgaan waar je de eerste helft mee bezig was. De bedoelingen waren goed, echter verliep de tweede helft zeer moeizaam. Het goede positiespel uit de eerste helft werd ingeruild voor langzaam en doelloos de bal van links naar rechts verplaatsen. Achilles kwam in de tweede helft ook wat vaker op de helft van Bergentheim en ze waren na 60 minuten dicht bij de 4-1, Karel lag echter in de weg voor de spits van Achilles.

De wedstrijd kabbelde voort naar het einde zonder dat er veel noemenswaardige dingen vielen te noteren. In de laatste tien minuten kwam de geest weer terug bij Bergentheim en werd de score nog verder opgevijzeld. Nick Buitenhuis zorgde met z’n vierde treffer voor de 5-0, hij profiteerde van een goede individuele actie van Ronnie Hakkers. Bij de 6-0 waren de rollen omgedraaid. Nu was het Nick die de bal verlengde richting Ronnie en voor de man van 150 doelpunten was het een koud kunstje om z’n 151 doelpunt tegen de touwen te schieten.

Zo werd een prachtige, zonnige middag met een zeer aangename temperatuur in stijl afgesloten. 4 gespeeld, 12 punten. 17 goals voor, 0 tegen, volgens enkele bekende coryfeeën binnen de VV een historische start, een record. Maar, het kwartet is nu dan wel vol, alleen win je met 1 kwartet nog steeds helemaal niets.

Volgende week zaterdag speelt Bergentheim weer een thuiswedstrijd, thuis tegen SVVN uit Nijverdal. In de beker kwamen we deze tegenstander ook al tegen en toen werd er zeer moeizaam met 2-2 gelijkgespeeld. SVVN boekte in de aanloop naar het duel van volgende week een zeer knappe overwinning, uit bij Wilhelminaschool en zullen dus met vertrouwen afreizen richting Bergentheim.

We hopen volgende week weer net zoveel supporters te mogen begroeten als vandaag!