Matige wedstrijd eindigt onbeslist

De thuiswedstrijd tegen DES uit Nijverdal betekende de eerste van een serie van 3 thuiswedstrijden voor Bergentheim. Een serie waarin Bergentheim de goede start van 2018 een vervolg moet zien te geven om mee te blijven doen om de prijzen. DES, getraind door oud-Bergentheim trainer Harry Warmelink is altijd een lastig te bespelen ploeg voor de formatie van trainer Plessen en dat bleek ook vandaag weer het geval te zijn.

Bergentheim miste ook vandaag aanvoerder Chiel Jan Schuldink, zijn plek centraal achterin werd wederom overgenomen door Ronnie Hakkers.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt op Sportpark Moscou.

Op een zwaar en hobbelig veld was het voor beide teams lastig voetballen, van beide kanten was het erg rommelig. Er werden door zowel Bergentheim als DES weinig tot geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Er was veel inzet van beide kanten, er werden veel duels uitgevochten maar goed voetbal was weinig tot niet te zien in de eerste helft.

De enige mogelijkheid kwam dan wel voor de thuisploeg. Een droge knal van GertJan Merjenburgh miste het doel op een meter waar er wellicht meer in had gezeten. Naarmate de (gevoels)temperatuur kouder en kouder werd kon ook het getoonde spel de mensen helaas niet echt verwarmen.

In de tweede helft was het spelbeeld al niet veel anders dan in de eerste helft. De ruimtes werden wel wat groter maar nog steeds kon het publiek nauwelijks opveren. Bergentheim was af en toe wel dreigend, er ontstonden kleine mogelijkheden maar uitgespeelde kansen, nee die vielen er niet te noteren. De tegenstander uit Nijverdal kon ook niets meer dan dreiging hier tegenover stellen.

Toch waren er nog 2 momenten van “opwinding”. Ronnie Hakkers schoot in kansrijke positie over in plaats van in het doel en heel Bergentheim claimde een strafschop na een prachtige “vangbal” van 1 van de DES verdedigers. Helaas zag de scheidsrechter dit over het hoofd en aangezien er in de 3e klasse D geen videoscheidsrechter actief is werd er “gewoon” door gevoetbald in plaats van dat er naar de strafschopstip werd gewezen.

Zo eindigde deze wedstrijd zoals deze begon, 0-0. Een matige wedstrijd van beide kanten waar DES misschien nog wel het meest tevreden is met het gelijkspel. Zo lijdt Bergentheim duur puntenverlies en is de achterstand op koploper ON opgelopen tot 7 punten.

Volgende week zaterdag speelt Bergentheim thuis tegen Kloosterhaar. Kloosterhaar is uitstekend op dreef de laatste wedstrijden, getuige ook de 2e plaats in de 2e periode met 12 punten uit 5 wedstrijden. Bergentheim zal dus wederom een lastige wedstrijd krijgen, zaak is om de drie punten nu wel binnen te slepen.