Nieuw: Team van de maand! September: JO15-1

Vanaf de maand september gaan we starten met het team van de maand. Elke maand zal er een team uitgekozen worden die deze gehele maand in de spotlights zal staan op de website & social media. Er zullen in de betreffende maand elke keer dezelfde onderwerpen terug keren, namelijk:

Week 1: introductie team van de maand
Week 2: speler van de week
Week 3: wedstrijdverslag(en) inclusief foto's van één of een aantal gespeelde wedstrijden
Week 4: de technische staf

Vanuit de PR-commissie zullen de leid(st)ers en/of train(st)ers benaderd worden of zij hieraan willen meewerken, wij zullen zorgen dat er foto's gemaakt worden zodat deze op de site en social media geplaatst kunnen worden. De tekstuele invulling zal moeten gebeuren door de spelers, trainers en/of leiders. De speler van de week wordt door de technische staf aangedragen en zal door middel van een vragenlijst voorgesteld worden.

We trappen dit onderwerp af met de JO15-1!

Team van de maand september: JO15-1.

De JO15-1 zal dit jaar uitkomen in de 1e klasse. Het is een groep van 13 jongens en één dame. Het grootste deel van deze groep speelt al vanaf jongs af aan samen en doorlopen met elkaar de leeftijdsgroepen van de vereniging. Ze zijn ook meermaals in de lagere jeugd kampioen geworden en een aantal hebben zelfs nog hoofdklasse gespeeld. De leiders zijn Gerjan & Appie Ligtenberg, de trainer is Martin Bril.

Na de bouwvak vakantie is de groep gestart met het trainen. In de eerste week stonden er twee oefenwedstrijden op het programma tegen Den Ham JO15-1 (hoofdklasse) & Gramsbergen JO15-1 (2e klasse). Den Ham bleek al snel een maatje te groot want er werd helaas met 3-0 verloren. Dit team was duidelijk een maatje te groot en een stapje verder. Tegen Gramsbergen hoopten wij een tegenstander te treffen waar wij iets makkelijker tegen konden voetballen. Dit bleek ook het geval te zijn. We begonnen heel sterk aan de wedstrijd en kwamen ook al snel op voorsprong. Na de rust konden we niet het niveau halen wat wij de eerste helft wel haalden en lieten Gramsbergen terug in de wedstrijd komen tot 3-2, maar verder dan dit kwam Gramsbergen niet en was de eerste overwinning een feit.

We hadden nu nog twee weken de tijd tot de bekercompetitie zou beginnen dus er was nog ruimte om te werken en te wennen aan elkaar. Afgelopen zaterdag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen Nieuwleusen JO15-1. Dit is een team wat ook net als ons in de 1e klasse zal uitkomen, dus dit was een goede graadmeter voor ons. We begonnen wederom zeer sterk aan de wedstrijd, maar helaas zakten we de 2e helft door het ijs en kon Nieuwleusen uitlopen naar een 5-3 overwinning.

Er staan nu nog twee bekerwedstrijden op het programma voordat we voor het 'echie' mogen spelen. We starten dus in de 1e klasse waar het doel in eerste instantie ook handhaving zal zijn. Mocht blijken dat wij er goed voorstaan kan dit doel altijd nog bijschaaft worden en omhoog gekeken worden. Gezien de groep moet dit zeker kunnen met een mengeling van harde werkers en jongens (en meisje) met een verfijnde techniek. De eerste weken zien er veelbelovend uit en de sfeer binnen de groep is heel erg goed.

Op de teamfoto staan de volgende spelers van links naar rechts:
Bovenste rij: Aron aan het Rot, Herald Bolks, Maud van der Weide, Stijn ten Napel, Julius Hofsink, Jorick Scholten & Daan Odink
Onderste rij: Bjorn van der Velde, Joriemarc Odink, Jonne Stoeten, Minze Gewald, Quinten van der Velde & Lucas Pullen
Ontbrekend: Danny Visser