Old Stars winnen 3e Green Pride toernooi

Gistermiddag 29 december streden zes teams om de zaaltitel van v.v. Bergentheim. Te weten: Ajax, Feyenoord, PSV, FC Twente, Heracles & Old Stars. De teams op de Old Stars na zijn verdeeld over de spelers van de senioren teams en de A-junioren. De Old Stars traden aan met een team met alleen spelers die ouder als 35 jaar zijn.

Dit jaar was de toernooi opzet anders dan andere jaren, waar voorheen er een halve competitie werd gespeeld zijn er dit jaar de halve finales, troost finales en de grote finale er aan toegevoegd. Na de poule fase streden de vier hoogst geklasseerde teams om de finaleplekken in twee zinderende halve finales. De nummer vijf en zes van de poule speelden nog een wedstrijd om te bepalen welk team vijfde werd en welk team zesde zou worden.

Nadat elk team drie poule wedstrijden gespeeld had was er al een duidelijke afspiegeling te zien in de stand, want Old Stars & PSV stonden beiden bovenaan met 9 punten, Feyenoord & Ajax hadden beiden 4 punten, Heracles & Twente sloten de rij met beiden 0 punten. Daardoor waren Old Stars & PSV al zeker van de halve finales en werd het voor Heracles & Twente nog zeer moeilijk om de halve finales te bereiken. Dit gebeurde uiteindelijk ook, Old Stars bleef zijn wedstrijden winnen en eindigde met 15 punten bovenaan, gevolgd door Feyenoord met 10 punten, PSV met 9 punten en Ajax met 7 punten. Deze vier teams gingen met elkaar strijden om de felbegeerde finale plekken. Hierdoor waren Heracles & Twente veroordeeld tot het spelen van de wedstrijd voor de vijfde en zesde plek.

Breekpunt in het toernooi

Tijdens de laatste wedstrijd ging het voor Feyenoord mis, want de rots in de branding Lennart Wind moest als keeper de strijd staken. Zijn pink was gezwollen nadat hij de bal hierop had gekregen. Na vrijdagochtend een bezoekje gebraht te hebben aan het Röpcke Zweers ziekenhuis bleek dat deze gebroken was. Hierdoor moest er een vervanger gezocht worden in de persoon van Rick van der Pijl , de keeper van Heracles, die al meerdere malen dit toernooi mocht vissen. Waar Feyenoord zijn keeper moest missen, vreesden de spelers van Old Stars voor de jonge honden van Ajax. Want deze jongens hadden het de 'oudere' mannen in de poule wedstrijd knap lastig gemaakt. Hierdoor gingen Old Stars toch met wat knikkende knieën richting de halve finale.

De eerste halve finale ging tussen Feyenoord en PSV. Hier trok PSV aan het langste eind door Feyenoord met 5-2 te verslaan. Een duidelijk verschil dus in de eerste halve finale. Zou Feyenoord dan toch geknakt zijn door het verlies van zijn keeper? Ze mogen hierna nog één keer weer op komen draven voor de wedstrijd om de 3e plaats. De volgende halve finale ging dus tussen Old Stars & Ajax. In een spannende wedstrijd bleef het 0-0 en werden er direct penalty's genomen. Nadat beide teams 7 penalty's genomen hadden, miste Ajax zijn penalty en gingen Old Stars zodoende naar de finale.

Plek 5 & 6

In deze wedstrijd een Twents onderonsje tussen Heracles & Twente. Deze wedstrijd werd gewonnen door Twente en werden dus 5e in het toernooi en Heracles eindigde onderaan als 6e

Plek 3 & 4

In deze klassieker tussen Ajax & Feyenoord trok Ajax aan het langste eind en mochten zij dus plaats nemen op de laagste trede van het podium. Feyenoord werd 4e. Terwijl het in de poule nog 2e geworden was.

Finale

In de finale stonden PSV & Old Stars tegenover elkaar. PSV met een aantal zaalvoetballers in de gelederen, met Jeroen Jans, Patrick Potgieter & Jan Schutte tegen de Old Stars met een aantal spelers met heel wat Protos Weering ervaring. Old Stars zette vanaf minuut 1 druk naar voren waar dit in andere wedstrijd nog wel eens anders was. Dit resulteerde in veel kansen en uiteindelijk ook in de verdiende 1-0 voorsprong. Old Stars ging door met het missen van kansen waardoor er voor PSV nog steeds niks verloren was. En PSV kwam ook langs zij door een snell contour werd het 1-1, niet veel later werd het zelfs 2-1 voor PSV door een verwoestende uithaal van Jeroen Jans. Nu werden ze bij Old Stars toch wel zenuwachtig, met nog 1,5 minuut op de klok moest er wat geforceerd worden. Daardoor moest keeper Johan Stoeten maar mee naar voren hij gaf ook een puntgave assist en met iets meer als een minuut op de klok werd de stand dan ook weer gelijk getrokken en konden wij ons op maken voor de penalty's. Net zoals in de halve finale trokken Old Stars hier ook aan het langste eind en mocht zij zich de winnaar van deze editie noemen.

Iedereen bedankt voor de deelname en tot volgend jaar!