Onmachtig Bergentheim verliest van Wilhelminaschool

Nog drie wedstrijden te spelen in de derde klasse D. Bergentheim treft achtereenvolgens Wilhelminaschool en sluit het seizoen af met derby’s tegen Mariënberg en Kloosterhaar. Bergentheim, een sterk seizoen spelend heeft nog een minimale kans op het kampioenschap en een eventuele nacompetitie behoort ook nog tot de mogelijkheden. De minimale kans op de titel werd gisteren echter vergooid op bezoek in Hengelo…

De wedstrijd is vrij eenvoudig samen te vatten: Wilhelminaschool won dik en dik verdiend en was de gehele wedstrijd de baas over de groen-witte formatie. Het leek af en toe wel of Wilhelminaschool een man extra had binnen de lijnen. Waar Bergentheim niet of nauwelijks de bal in de ploeg kon houden leek het voor de mannen uit Hengelo heel eenvoudig om van achteruit telkens de vrije man te vinden. Bergentheim had hier deze middag geen passend antwoord op.

Het was dan ook de thuisploeg die dik verdiend de score opende deze middag. In een overtal situatie kon de aanvaller alleen op het doel afstormen en met een beheerst stiftballetje de 1-0 binnenschieten.

Lang kon Wilhelminaschool niet genieten van deze voorsprong. Binnen 2 minuten was de stand weer gelijk getrokken. Een voorzet van de linkerkant werd door een eigen verdediger achter de eigen doelman geschoten, 1-1. Wellicht het startsein voor Bergentheim om meer grip en controle over de wedstrijd te krijgen? Nee, niets was minder waar.

Wilhelminaschool bleef dicteren, de ploeg oogde fit en scherp en voetbalde erg makkelijk. De 2-1 voorsprong kwam voor velen dan ook niet als een verrassing, een vrijwel identieke goal als de 1-0. Wederom werd een overtalsituatie goed uitgespeeld en de 2-1 kon eenvoudig worden binnengelopen.

Maar, ook nu had Bergentheim weer een snel antwoord. Bij toeval belandde een lange bal van Niek Nijenhuis bij spits Nick Buitenhuis. De eerste echte kans voor Bergentheim werd op een prachtige manier verzilverd door Nick, 2-2. Wederom een prima reactie van Bergentheim na een achterstand.

Maar ook nu veranderde het spelbeeld niet. Bergentheim had vandaag duidelijk niet z’n beste dag, Wilhelminaschool speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen.

Voor rust was de wedstrijd in feite al beslist. 2 persoonlijke fouten van de Bergentheimse formatie leidden de 3-2 en 4-2 in, beide fouten werden direct afgestraft met 2 tegengoals als gevolg.

De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld. Bergentheim probeerde het nog wel maar kwam er simpelweg gewoon niet aan te pas, ook mede dankzij het goede en georganiseerde spel van Wilhelminaschool. De eindstand werd uiteindelijk 5-2, een duidelijke en verdiende nederlaag.

In het vorige verslag schreef ik dat Bergentheim bezig is aan een uitstekend seizoen. Is dat na deze verdiende nederlaag ineens anders? Nee, zeker niet. Wedstrijden zoals deze zitten er nu eenmaal tussen, niemand wil dat, niemand zit daarop te wachten maar het is nu eenmaal de (voetbal)realiteit. Bergentheim leed tegen Wilhelminaschool de vierde nederlaag van het seizoen, teveel om uiteindelijk Oranje Nassau het echt moeilijk te maken voor het kampioenschap. ON won thuis van Hellendoorn en mag zich de terechte kampioen van 3D noemen. Vanaf deze plek willen we Oranje Nassau, spelers, begeleiding en bestuur van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap.

Voor Bergentheim staan er nog 2 derby’s op het programma, 2 prachtige affiches. 2 wedstrijden ook om de 2e plaats veilig te stellen en zo “best of the rest” te worden en daarmee ook een plek in de nacompetitie veilig te stellen.

Aanstaande zaterdag, 19 mei speelt Bergentheim thuis tegen Mariënberg, aanvang 14:30 uur