Ook slechte wedstrijden moet je winnen

Na twee knappe overwinningen tegen respectievelijk Quick ’20 en Oranje Nassau ging de reis vandaag richting Nijverdal. SVVN was gastheer voor de in het vandaag wit spelende formatie van Arjen Plessen.

De thuiswedstrijd leverde een monsterscore op voor Bergentheim, 8-0. Deze oorwassing bleek een wake-up call voor SVVN want na deze nederlaag werd er een indrukwekkende serie neergezet met als eindresultaat een 2e plaats eind 2017. In 2018 heeft SVVN meer moeite om de wedstrijden winnend af te sluiten maar dat Bergentheim een getergde tegenstander kon verwachten mocht duidelijk zijn.

Deze verwachting kwam meer dan uit in de beginfase van de wedstrijd. SVVN was op alle fronten Bergentheim de baas. In scherpte, in duels, in kansen… alleen de goals bleven achterwege. Er wordt wel eens gesproken over een zogenaamde “ondergrens”. Bergentheim zakte in de eerste helft heel diep door deze ondergrens heen. De bal werd niet in de ploeg gehouden, 2x overspelen naar elkaar was iets wat vrijwel niet voorkwam, het was SVVN wat dicteerde.

Bergentheim had in deze eerste helft 1 geluk: de vele mogelijkheden van SVVN misten allemaal het doel. Over, naast en voorlangs, tussen de palen belandde de bal eigenlijk niet.

De eerste de beste bal die wel tussen de palen belandde was wel meteen raak. Alleen, niet zoals iedereen wellicht zag aankomen was het niet SVVN maar Bergentheim dat de score opende deze middag. Na een prachtige aanval, opgezet via Ronnie Hakkers werd via Jeffrey Plaggenmarsch keurig Nick Buitenhuis bereikt en hij legde de bal panklaar voor de doorgelopen Ronnie en hij kon de 0-1 binnenwerken. 120% onverdiend maar wel de realiteit, 0-1, tevens ook de ruststand.

In de rust was trainer Plessen op z’n zachtst gezegd niet heel erg tevreden over het vertoonde spel, alleen de voorsprong was iets om positief over te zijn. Het was duidelijk dat de tweede helft anders moest.

Toch bleef ook de tweede helft moeizaam van de kant van Bergentheim. Er ontstond wel meer ruimte om te voetballen op het lastig te bespelen veld, ruimte waar Bergentheim goed en effectief mee omging. SVVN bleef wel dreigend, tot uitgespeelde kansen kwam het in de tweede helft echter niet of nauwelijks. Nadat Ronnie Hakkers de kans op 0-2 had laten liggen was het Jeffrey Plaggenmarsch die de wedstrijd op slot gooide. Een steekbal van aanvoerder Schuldink bracht Rob Wevers in stelling. Rob leverde een keurige voorzet af, Jeffrey kon de bal simpel binnenlopen, 0-2 en wedstrijd beslist. In de slotfase schoot Gertjan Merjenburgh nog de 0-3 binnen en dit was ook de eindstand deze middag in Nijverdal.

Het was vandaag zeker geen grootse wedstrijd, heel veel meer valt er ook niet over te melden. Maar, ook dit soort wedstrijden moet je wel winnend af te sluiten wil je bovenin blijven meedoen.

Zo wint Bergentheim 3 wedstrijden op rij tegen teams uit de top 4. Dan kun je het over mooi voetbal hebben maar wat telt zijn de punten. In het verleden ontving Bergentheim dan wel de complimenten voor het vertoonde spel tegen de toppers, de punten bleven echter niet in Bergentheim. Nu is het vertoonde spel misschien iets minder om te zien, de realiteit is wel: 9 punten uit 3 wedstrijden tegen Quick ’20, ON en SVVN, een prestatie waar iedereen van tevoren voor had getekend.

Volgende week zaterdag ontvangt Bergentheim ASV ‘57 uit Aadorp, aanvang 14:30 uur op Sportpark Moscou.