PH Almelo - v.v. Bergentheim

De topper tegen PH Almelo stond op het programma. Op bezoek bij de koploper, die ook nog eens al zijn acht wedstrijden heeft overtuigend heeft gewonnen. Door twee verliezen partijen van onze kant, staan wij al op zes punten achterstand. Om in de top mee te blijven doen voor ons zaak om deze topper te winnen. Na een zware dinsdag training, bedankt Siem de Haan, en een goede (rustige) donderdag training, waren we zaterdag allemaal klaar om de strijd aan te gaan.

Het was zaterdagmiddag niet de gebruikelijke tijd van half drie, maar we begonnen een half uur later op het goed te bespelen kunstgras van PH te Almelo. We hadden ons strijdplan klaar en begonnen de wedstrijd vol goede moed. Alleen begon de wedstrijd voor ons met een valse start. Na het aftasten van elkaar lag de bal na 10 minuten al achter Rolf Timmer. Na een cornerbal kon PH de bal inkoppen, na een goede redding van Rolf Timmer kwam de bal voor de voeten van een speler van PH die hem knap over zichzelf heen in de lange hoek legde. De 1-0 achterstand stond op het bord en wat al een lastige klus zal worden werd nog lastiger. De rest van de eerste helft kabbelde voort met nog enige kansen voor de mannen in het groen. Een afstandschot van Bergentheimse kant werd goed gekeerd door de keeper en verder ontstonden er nog enkele mogelijkheden. Verdedigend stond het achterin echter goed. Het was wel een harde wedstrijd met veel gezeur van beide kanten, dit monde na het fluitsignaal van de scheidsrechter uit in veel duw en trekwerk. Na een paar minuten werden alle haantjes uit elkaar gehaald en werd iedereen tot rust gemaand met een bakje thee.

In de rust sprak Bert Snippe zijn gevoel uit dat de gelijkmaker in de tweede helft zou vallen. We moeten hopen dat dit gevoel van de trainer vaker voorkomt, want hij had gelijk. De meeste mensen hadden hun bakje koffie nog niet op en alleen de oplettende mensen in de kantine konden vanachter de ruiten de gelijkmaker zien. Jeffry Plaggenmarsch ontving op de zestien meter de bal, omspeelde zijn directe tegenstander buitenom en schoot in de lange hoek de 1-1 tegen de touwen. Grote vreugde en dit zou nog groter worden. Want wat het gevoel van Bert Snippe niet had voorspelt dat het zes minuten na de gelijkmaker de voorsprong voor Bergentheim zelfs een feit was. Na een voorzet vanaf de linkerkant probeerde Jeffry Plaggenmarsch met een schot de keeper te verrassen, deze had eerst nog een redding in huis, maar Martijn Pouwels was zeer attent en schoof met een sliding de voorsprong voor Bergentheim op het scorebord, 1-2 en de vreugde kon niet op. Jammer genoeg viel de bal na 62 minuten achter de verdediging en moest Rolf Timmer uitkomen. De spits was pienter genoeg om te bedenken dat hij nooit meer op goal kon schieten, tikte de bal langs de keeper en met een mooie val versierde hij een penalty. Heel geel-zwart zou zeggen slim, heel groen-wit zal zeggen dat de scheids niet had hoeven fluiten. Desondanks lag de bal op de stip en schoot de aanvoerder van PH Almelo genadeloos binnen en was de stand weer gelijk. Daarna wilde beide ploegen nog wel voor de winst gaan. PH probeerde nog wat te forceren met een wissel, maar Bergentheim kreeg via Ronnie Hakkers nog de grootste kans om de drie punten mee naar Bergentheim te nemen. Een goeie kaats van Martijn Pouwels zette Ronnie Hakkers 1 op 1 op de keeper, maar deze had een prima redding met zijn benen in petto. Hierdoor bleef de stand op 2-2. Na wederom een akelige actie van de nummer 5 van PH, was het weer een potje laten zien wie de grootste had. We kwamen er wederom niet uit, het bleef bij duw en trekwerk, de wedstrijd werd uitgespeeld en iedereen moest maar genoegen nemen met een gelijkspel.

2-2 tegen de koploper is wel resultaat, vooral als dit het eerste puntenverlies betekend van PH. Alleen is het jammer dat je de wedstrijd niet wint, vooral omdat het zeker had gekund. Volgende week proberen we de winst weer in eigen huis te laten tegen OZC. Hopen op een goed gevuld sportpark en een mooie wedstrijd.

Nog een onoplettendheid van de schrijver. Naast het debuut van Remco Tromp vorige week, heeft Kasper Becker ook zijn debuut gemaakt. Deze heeft hij ook mooi opgeluisterd met een lied in de kantine.