Plichtmatige overwinning

Een uitwedstrijd op bezoek bij de nummer laatst van de ranglijst, Achilles Enschede. Achilles heeft echter RKVV uit Rijssen wel weer in het vizier. De rode lantaarndrager boekte een week geleden haar eerste overwinning tegen onze buren van Mariënberg, dik verdiend zo kregen we te horen, onderschatting moesten we voor waken werd ons vooraf duidelijk gemaakt door trainer Arjen Plessen. Gelukkig waren de mannen van Plessen hiervan doordrongen getuige de geconcentreerde blikken tijdens de bespreking, de woorden kwamen meer dan goed over.

De wedstrijd zelf… Het was heel snel duidelijk: het verschil tussen beide ploegen was enorm. Bergentheim was op alle fronten enkele klassen beter dan de tegenstander uit Enschede. De woorden vanuit de bespreking waren meegenomen, Bergentheim was scherp en alert. Wat heet, de ruststand was maar liefst 0-6 door doelpunten van Nick Buitenhuis (2x), Ronnie Hakkers, Jeffry Plaggenmarsch (2x) en captain Chiel-Jan Schuldink, hij brak de wedstrijd open met een bekeken schot vanuit een corner!

Ik kan me niet herinneren ooit de rust in te zijn gegaan met een 0-6 voorsprong… Wat kun je dan nog verwachten van een tweede helft? Je zou kunnen zeggen: doorgaan, gaan voor dubbele cijfers… Ja, dat had inderdaad gemoeten en ja, dit was ook zeker mogelijk geweest. Maar, wat je ook zo vaak ziet: Bergentheim geloofde het wel en bakte er in de tweede helft eigenlijk weinig meer van. Er werd nog wel 4x gescoord in de tweede helft, 4x door een speler van Achilles Enschede: 1x in eigen doel wat de 0-7 betekende en in het laatste kwartier scoorde Achilles nog 3 doelpunten puur omdat Bergentheim het volledig liet lopen.

Is het schandalig dat Achilles nog 3x scoort bij een 0-7 stand? Ja, misschien wel. Is het enigszins voor te stellen? Ja, misschien ook wel… Feit is wel dat Bergentheim in de eerste helft een gemiddelde produceerde van 1 goal per 7 minuten, geen onaardig gemiddelde! Feit is ook dat Bergentheim de meest scorende ploeg heeft van de 3e klasse D en na ON de minst gepasseerde verdediging. Feit is ook dat Bergentheim nog steeds op 2 fronten aan het strijden is, zowel het kampioenschap als een periodetitel is nog “in zicht”. Marienberg speelde gelijk tegen de onbetwiste nummer 1 waardoor de achterstand op ON terug is gebracht naar 5 punten. Iedereen in Bergentheim beseft dat het kampioenschap alleen met een mirakel kan worden behaald maar 3 wedstrijden voor het einde is Bergentheim nog de enige ploeg samen met ON wat aanspraak kan maken op het kampioenschap. De mannen van trainer Plessen draaien gewoon een goed en constant seizoen, slechts 3 verliespartijen tot nu toe. Ook de 3e periodetitel is binnen bereik. De voorsprong op de nummer 2 in de periodestand Wilhelminaschool is maar 1 puntje… En laat Wilheminaschool nu net de volgende tegenstander zijn van de groen-witten. Bergentheim kan dus uitstekende zaken doen in de “periodestand” en het kan definitief de tweede plaats op de ranglijst veiligstellen.

Nog drie wedstrijden te spelen, het programma is als volgt:

5 mei: vrij
12 mei: Wilhelminaschool – Bergentheim