Puntendeling terechte uitslag

Nog zes finales te gaan. Nog zes keer winnen wil Bergentheim serieus mee blijven doen om de bovenste plek. En zelfs dan is het nog afhankelijk van de haast ongenaakbare koploper Oranje Nassau in Almelo. Echter, wie een aantal weken geleden had voorspeld dat Bergentheim ON nog steeds serieus aan het achtervolgen was werd toen vast en zeker uitgelachen…

Hellendoorn kwam op bezoek in Bergentheim. Vooraf werd Hellendoorn door velen gezien als een titelkandidaat. En wie kan zich niet de bekerwedstrijd herinneren, in de voorbereiding op dit seizoen? Bergentheim kreeg, met name in de eerste helft toen, alle hoeken van het veld te zien, ruststand destijds 4-0… Toch is Hellendoorn geen moment in de buurt geweest van de bovenste plaatsen in de derde klasse D. Blessures, schorsingen, veel pech stonden een hoge klassering in de weg. Nu, na de winterstop en de selectie weer completer wordt laat Hellendoorn zien wel degelijk een meer dan verdienstelijke ploeg te hebben. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal in winst omgezet, een lastige horde dus voor de formatie van Arjen Plessen.

Het wedstrijdbeeld in de eerste helft bevestigde dit ook. Het was vooral Hellendoorn wat aan de bal was, het meeste balbezit was voor de bezoekers. Toch hadden ze de bal met name achterin en op het middenveld, kansen werden er eigenlijk niet gecreëerd. Dit beeld veranderde lichtelijk na ongeveer 30 minuten spelen. Bergentheim kroop meer uit haar schulp en kreeg zelf iets meer controle over de wedstrijd. Toch viel de openingstreffer min of meer uit de lucht. Ronnie Hakkers werd van achteruit gevonden door Michiel Mannessen. Met de bal aan de voet rukte Ronnie op en vanaf een meter of 25 besloot Ronnie de trekker over te halen. De bal werd licht getoucheerd door een verdediger van Hellendoorn, de doelman zag er niet heel gelukkig uit en zo verdween de bal, uit het niets dus in het netje, 1-0 vlak voor rust. Bergentheim was bijna gaan rusten met een 2-0 voorsprong. Een prachtige vrije trap van diezelfde Ronnie Hakkers spatte helaas uiteen op de paal waardoor 1-0 de ruststand werd.

In de tweede helft ontspon zich een boeiend gevecht. Een gevecht tussen 2 teams die aan elkaar waren gewaagd, de wedstrijd was echt in evenwicht, Bergentheim had alleen 1x maar gescoord dan de mannen uit Hellendoorn. Het was ook een wedstrijd van bijzonder weinig kansen. Beide keepers werden niet of nauwelijks aan het werk gezet, het was een gevecht man tegen man. Duels werden niet geschuwd, af en toe werden grenzen opgezocht, kortom een boeiend gevecht.

Zoals de 1-0 uit het niets viel zo viel helaas ook de gelijkmaker uit het niets. Een vrije trap werd vanaf de rand van de zestien meter hard binnengeschoten al leek ook deze bal houdbaar voor de doelman. 1-1, twee houdbare tegendoelpunten aan beide kanten.

Hellendoorn kreeg vlak na de 1-1 de grootste kans om er zelfs met de winst vandoor te gaan op Sportpark Moscou. Een voorzet vanaf de rechterkant werd volledig gemist door de Bergentheimse verdediging en de aanvaller van Hellendoorn kon vanaf 3 meter volledig vrij inschieten. Tot opluchting van iedereen werd alleen het vangnet geraakt, een ongelofelijke kans al was een voorsprong voor Hellendoorn ook niet verdiend geweest.

Bergentheim zelf kwam nog dichtbij de 2-1 maar een vrije trap kwam niet verder dan de muur. Ook hier geldt: een 2-1 voor Bergentheim was misschien ook teveel geweest.

1-1, een gelijkspel, 2 punten verloren en het kampioenschap lijkt definitief te kunnen worden vergeten. Toch moet je soms ook tevreden kunnen zijn met een gelijkspel. 1-1 was een uitslag die het wedstrijdbeeld het meeste recht deed. Nummer 3 op de ranglijst Quick ’20 verloor waardoor de tweede plek nog steviger in Bergentheims bezit is. Die tweede plek geeft recht op “het toetje” nacompetitie, iets waarin Bergentheim ervaringsdeskundige is en ook iets waarin nog veel te winnen is… Gooit Bergentheim dan al de handdoek in de ring voor het kampioenschap? Nee, dat nog niet, pas wanneer het echt “gedaan” is.

Volgende week speelt Bergentheim wederom een thuiswedstrijd, de studenten van Drienerlo komen dan op bezoek. De weersverwachtingen zijn fantastisch dus we verwachten een uitverkocht Sportpark Moscou, 14:30 uur.